Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 mar 2009, 11:21

Nie mówię że masz koty drzeć, ale musisz odrazu stawiać sprawę jasno, ze swojego punktu widzenia. Później będzie za późno - wierz mi!!!
ale ja wlasnie stawiam sprawe jasno i mowie, czego chce, a czego nie chce... a ze to nie zgadza sie z jego punktem widzenia... no coz, dlatego sie klocimy.
gdybym spuscila uszy po sobie i powiedziala "zrobimy tak, jak Ty tego chcesz" - to by nie bylo klotni przeciez... a tak, to kazde z nas walczy o swoje, a ze oboje jestesmy bardzo uparci, to moze byc ciezko (hmm.. w sumie, to ja jestem bardziej uparta niz on, wiec moze przeforsuje swoje racje ;-) )

a z tym "dziecko sobie samo krzywdy nie zrobi" - nie do konca sie zgodze... bo nasze dzieciaczki dopiero ucza sie swiata i odkrywania wlasnego ciala.. i wystarczy jeden nagly ruch, zeby sobie samo krzywde zrobilo... jako przyklad moge podac sytuacje, kiedy klade malego do lozeczka, odchodze na chwile, po czym slysze stekanie... wracam, a ten powyrzywiany, w poprzek lezy, z nogam miedzy szczeblami - zablokowany, lezy i kwiczy... "krzywde" sobie sam zrobil, nikt mu nie pomagal..
albo, jak lezy na brzuszku i balansuje cialem w tyl i w przod, to ile razy zdarzylo sie, ze sobie przywalil nosem o podloge ;-) ...i tak samo, nikt mu w tym nie pomagal...

zgodze sie za to z twierdzeniem, ze dziecko nie da sie zaglodzic... predzej dom sie rozpadnie od jego krzyku ;-)

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 mar 2009, 11:39

no shoo Majka nawet jak się zablokuje między szczebelkami to tak balansuje, aaaaa tak balansuje że sama sobie poradzi ;-)
Obserwowałam ją kiedyś z za drzwi i oczom własnym nie wierzyłam, tak walczyła że sie sama wyprostowała ;-)

[ Dodano: 2009-03-02, 10:39 ]
aa
Malarz będzie ok. 15 :-/

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 mar 2009, 11:39

witajcie, dziewczyny...

MARGARITA - ja się też nie zgadzam z tym stweirdzeniem... właśnie takie małe dziecko najwięcej krzywdy może sobie zrobić samo...

SHOO - ja wiem, że Ty twarda sztuka jesteś i nie dasz się tał łatwo... ale ja bym tych Waszych rozmow o przyszlosci nie odkladala nawet na chwile... Trudno, jesli bedzie sie konczylo klotniami... musisz za kazdym razem protestowac jasno, żeby A. wiedzial, ze nie zgadzasz się z tymi Jego planami i ze ta przyszlosc nie jest wcale taka daleka, jak sie wydaje... lepiej za wczasu wszystko ustalic, zeby nie klocic sie potem, jak juz bedziecie mieli noz na gardle i trzeba sie bedzie szybko zdecydowac...

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 mar 2009, 11:40

do 15 mam wszystko, tv, komp i neta :DD :DD :DD
tylko Majka biedna nie ma dywanu, no cóz umyłam podłogę, rozłożę jej kocyk i niech szaleje młoda po podłodze ;-)

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

mi

02 mar 2009, 11:55

lepiej za wczasu wszystko ustalic, zeby nie klocic sie potem, jak juz bedziecie mieli noz na gardle i trzeba sie bedzie szybko zdecydowac...
ja sie z tym zgodze, tylko, ze poki co i tak nie potrafimy sie porozumiec.. wiec nie ma sensu trajkotanie ciagle o jednym i tym samym :/
moze jak emocje opadna, jeszcze raz podejmiemy ten temat, chociaz nie wiem, jak to bedzie, bo jestesmy bardzo stanowczy w tych kwestiach... i raczej zdania nie zmienimy.. trzeba bedzie pojsc na kompromis... to znaczy, ze musze wymyslic PLAN B :-D

margarita83, czyli po 15 znikasz tak? odlaczaja Ci neta... co Ty biedna bedziesz bez nas robic :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 mar 2009, 12:00

moze jak emocje opadna, jeszcze raz podejmiemy ten temat, chociaz nie wiem, jak to bedzie, bo jestesmy bardzo stanowczy w tych kwestiach... i raczej zdania nie zmienimy.. trzeba bedzie pojsc na kompromis... to znaczy, ze musze wymyslic PLAN B
eehhh, no tak... partnerstwo to ciagle chodzenie na kompromisy... szkoda tylko, ze kompromis jest zawsze tak malo satysfakcjonujacy... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 mar 2009, 12:07

margarita83, czyli po 15 znikasz tak? odlaczaja Ci neta... co Ty biedna bedziesz bez nas robic :-D :-D :-D
:ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:
tak znikam ale tylko do wieczora, bo wieczorkiem podłącze sobie kompa choć na chwilkę

przeciez bez was nie da się żyć ;-)

[ Dodano: 2009-03-02, 11:11 ]
wieczorkiem jak mi sie uda to wrzuce wam fotki jak teraz wygląda moje mieszkanko :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 mar 2009, 12:14

o prosze, jest i moja Su z rana:

Obrazek

za ochraniacz wlozylam jej jeszcze kocyk, zeby bylo miekko i zeby nie czuc bylo szczebelkow, a od zewnetrzej strony lozeczka (tu, gdzie mamy wyjete 2 szczebelki) wkladam malej kocyk, na wszelki wypadek...

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 mar 2009, 12:17

eehhh, no tak... partnerstwo to ciagle chodzenie na kompromisy... szkoda tylko, ze kompromis jest zawsze tak malo satysfakcjonujacy... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
no szkoda :-/

najlepsze jest to że ja wybrałam meble więc powiedziałam P. żeby wybrał panele.
Wybrał te jasne, ja powiedziałam ok, bez zbędnej dyskusji.
Natomiast wczoraj przy zmianie tych paneli P. nie mógł sie zdecydować, ale po 1,5 godz wybrał, ja ok, moga być. Okazało się że ich nie maja na stanie i nie będa mieli więc P. wybrał te co mnie sie bardziej podobały :DD ale ich nie będzie do czwartku :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
no to już oboje załamani idziemy sie jeszcze przejść między połkami i wpadły mi w oko te które kupiliśmy - i w sumie znowu panele ja wybrałam :DD :DD :DD
a P. cicagle myśli że to on podejmuje decyzje ;-)
Karnisz też ja znalazlam i wybrałam, zapytałam go czy mu sie podoba, on ok, więc ja na to "ten najciemniejszy będzie nam najbardziej pasowała, co nie" no więc P. oczywiście :-)

Majka szaleje po podłodze bez dywanu, ciagle ja ganiam i przenosze na koc :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

02 mar 2009, 12:40

Witam po spacerku :-)
Co do wstawania to ja dzis pobudke o 4.20 mialam ale potem przysnelam do 6 :ico_sorki:
Margaita juz ci wspolczuje sprzatania po malowaniu .Ja najbardziej nie lubie sprzatac po grubszych robotach bo wtedy kurzu wszedzie co niemiara. A mnie jeszcze w domu malowanie calego przedpokoju czeka wstawianie drzwi do dwoch pokoi :ico_olaboga: Ale to dopiero jak pojedziemy do Polski bo mowie o domu w Polandii.

Jula tez w lozku kreci sie jak zegarynka jak ja na noc poloze na podusi a jak ja klade sie spac to ona juz spi z glowa w druga strone.Ale to przez to ze kreci sie z boku na bok jak sie usypia.Ale ze spi w spiworkku nogi nie trafiaja miedzy szczeble :-)

A co do kompromisow my wybieramy i szukamy tak dlugo az sie nam obojgu cos spodoba :-) Jedynie samochod dla mnie mezus wybiera sam tz marki sa ustalone jakie moga byc a reszta to sie juz on zajmuje.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”