Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

13 mar 2009, 15:26

ziolo007, oni maja specyficzne podejscie do ciazy. I tu mozna pochwalic sie ze u nas lepiej a nieczesto to sie zdarza :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

13 mar 2009, 20:51

A ja sciagnelam sobie swietna muzyke. Moze nie bede pisac jaka, bo pomyslicie,ze zwariowalam :ico_puknij: w kazdym badz razie rzeczywiscie wplywa na mnie niesamowicie.
Nastroj o niebo lepszy. Zaczelam w koncu sprzatac porzadnie, wzielam sie za sterte dokumentow, ktore trzeba posegregowac.
A co u Was slychac?

Ilka79
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

13 mar 2009, 22:35

Zaczelam w koncu sprzatac porzadnie, wzielam sie za sterte dokumentow, ktore trzeba posegregowac.
No ja to samo!!!!, Dokumenty juz posegregowalam, uporzadkowalam i niepotrzebne wyrzucilam w weekend, wogole chce sobie porzadnie wszystko posprzatac zanim dziecko sie urodzi, wlacznie z oknami, zaslonami, zagonie meza to bedzie myl hihihi, no i weekend chyba bedziemy sprzatac pokoj dla dzidzi. I w koncu mamy ferie pod koniec marca i nie bede wtedy pracowac, wiec przejrze wszystkie ubranka, odlozylam tez pare groszy na zakupki, wiec w kwietniu zamierzam kupowac potrzebne rzeczy.

Ja pracuje do 17 kwietnia, wlasnie sie teraz okazalo, wiec sobie pozniej chwile dychne, z synem spedze troszke czasu bo pozniej nie bede go dla niego zbytnio miala, a niechce go zaniedbywac.
ja mam USG co miesiac a na poczatku nawet miałam co 2 tyg.
U nas tez nie robia co wizyte, do tej pory mialam trzy, no i nie wiem czy jeszcze bede miala, mozliwe ze pod koniec ciazy, chyba ze cos sie dzieje to odrazu sprawdzaja, ale jak jest wszystko ok to nie robia USG na kazdej wizycie.

Ja ide jutro na wizyte, no i bede miala robione badanie cukru, wiec musze wypic mieszanke godzine przed wizyta.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

13 mar 2009, 22:50

Ja pracuje do 17 kwietnia, wlasnie sie teraz okazalo, wiec sobie pozniej chwile dychne, z synem spedze troszke czasu bo pozniej nie bede go dla niego zbytnio miala, a niechce go zaniedbywac
to dobrze, odpoczniesz sobie :ico_sorki: :ico_sorki:
U nas tez nie robia co wizyte, do tej pory mialam trzy, no i nie wiem czy jeszcze bede miala, mozliwe ze pod koniec ciazy, chyba ze cos sie dzieje to odrazu sprawdzaja, ale jak jest wszystko ok to nie robia USG na kazdej wizycie.
w zasadzie u nas jak chodzisz na NFZ do lekarza to tez nie robia chyba co wizyte, ale w sumie jak płace to chociaz chciałabym sobie dzieciatko obejrzec :ico_oczko:
no i bede miala robione badanie cukru, wiec musze wypic mieszanke godzine przed wizyta
ja robiłam juz miesiac temu to badanie , nie jest zle :ico_oczko:

Ilka79
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

13 mar 2009, 23:19

ale w sumie jak płace to chociaz chciałabym sobie dzieciatko obejrzec
No pewnie, ja tez bym chcial czesciej spojrzec na dzidzie, a tak to ide sprawdzaja cisnienie, mocz i pytaja czy dobrze sie czuje i tyle po wizycie.
Juz niedlugo zobacze to swoje dziecko, ciekawa jestem jak bedzie wygladac czy tak samo jak moj syn jak sie urodzil czy inaczej. Napewno bedzie z wloskami bo mnie zgaga pali od rana do wieczora, tak i bylo w pierwszej ciazy, synek mial dlugie czarne wloski.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

13 mar 2009, 23:26

Napewno bedzie z wloskami bo mnie zgaga pali od rana do wieczora, tak i bylo w pierwszej ciazy, synek mial dlugie czarne wloski
kurde zastanawiam sie wlasnie skad to sie wzielo z tymi wloskami i zgaga, ale ponoc sie sprawdza :ico_sorki:
Moje dziecko to łyse chyba bedzie bo mnie zgaga bardzo zadko dopada :ico_oczko:

Ilka79
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

13 mar 2009, 23:49

Moje dziecko to łyse chyba bedzie bo mnie zgaga bardzo zadko dopada
eee urosna jak sie urodzi, a zreszta nigdy nic nie wiadomo, ale ja tam w zadne jakies dziwne rzeczy nie wierze, jak np. ktos spojrzy na Ciebie i powie o bedzie chlopczyk bo ladnie na twarzy wygladasz, albo bo brzuch Ci sie tak uklada czy tym podobne, ale ta zgaga to tak jakos mi sie sprawdza. A widze, ze brzuszek to mi tak samo rosnie jak z synem, a podobno mam miec dziewczynke (chociaz nie jest pewne na 100%). Wszystko zalezy od budowy kobiety.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

13 mar 2009, 23:52

to tak samo mowia ze na chłopca, to mdłosci wymioty i inne dziwne rzeczy :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

14 mar 2009, 00:23

ramonka, ja slyszalam,ze te wymioty to na dziewczynke :-)
ja mam miec chlopca na 99 %, nie wymiotowalam kiedy zaszlam w ciaze, jedynie mnie mdlilo i mialam straszne bole dziasel.

Ilka79, ja mam okropna zgage. Ostatnio myslalam,ze cos sie zapalilo we mnie w srodku :ico_szoking: to widze, ze Maly bedzie mial wloski, a to calkiem mozliwe.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

14 mar 2009, 10:55

ja slyszalam,ze te wymioty to na dziewczynke
no widzisz hehe ja nie wymiotowałam wogole a lekarka mowi ze dziewczynka bez watpliwosci :ico_oczko:
MOja mama mowi ze ze mna i moja siostra w ciazy tez miała okropna zgage a obie miałysmy konkretne czupryny :ico_szoking: :ico_oczko:

U mnie miała byc wiosna i dzis brzydko i pochmurno :ico_noniewiem:
Idziemy na zakupy zaraz :ico_sorki: Zamowilam posciel na allegro :
http://www.allegro.pl/item571978160_11_ ... zkiem.html
zielona :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”