Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 mar 2009, 09:44

Witam

u nas nocka super, zero pobudek, maly przespal kolejna cala noc :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: mam nadzieje, ze nei zapesze :ico_oczko:

U nas pogoda sie zepsula, pada codziennie i jest chlodniej, buuuuuuuu

Eryk teraz lezy na macie i sie wyglupia, wczoraj wlazl pod stol w salonie i nie moglam go spd tego stolu wydostac, bo mamy niski :-D

shoo :ico_brawa_01: dla Jasperka za zabek

Jagna30 dla Emilki tez za 3 zabek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 mar 2009, 09:53

SHOO - no rzeczywiscie cos nie tak z tym Twoim suwaczkiem... :ico_olaboga:

czsec PATI - gratuluje kolejnej bezblednej nocki :ico_brawa_01: oby tak dalej :ico_sorki:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 mar 2009, 10:10

Pati85, :ico_sorki:

fajnie sie masz z tymi nockami.. u nas takie bezpobudkowe tez sie zdarzaja, ale coraz rzadziej... dobrze, ze przynajmniej nie musze go karmic/przewijac w nocy... smok zalatwia sprawe

a wlasnie, odnosnie karmienia, to Wasze maluszki dalej jedza co 3h? u nas sie wydluzyl czas miedzy posilkami... Jasper je co rowne 4 godziny (8, 12, 16, 20 i butla nocna ok. 23-24)

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 mar 2009, 10:11

witam i ja.
Nocka ok, bo spałam od ściany :DD :DD :DD

Weekend pracowity znowu, ale wczoraj porobiłam foty dla was i dzis je rzucę ;-)

Maja robi sie niesamowita, P. przyniósł od teściowej taki niby kojec ze szczebelków, zaraz go złoży, zobaczymy jak Maja będzie sie tam zachowywała, jak będzie ok to kupimy jej nowy ten osmiokątny, bo ten ma 120cmx120cm.
Teściowej nie było :ico_sorki: ale będzie za tydzień :-/
lece poprostować wloski bo majka może pośpi jeszcze z 10 min, dzisiaj wstała o 6,30 :-/

Brawo dla Emi za zębola kolejnego :ico_brawa_01:

No i nasz Jaspi zaczyna sie kręcic mamusi, bo przecież droga Marto nie wiedzialaś że masz dziecko do tej pory ;-)

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 mar 2009, 10:24

No i nasz Jaspi zaczyna sie kręcic mamusi, bo przecież droga Marto nie wiedzialaś że masz dziecko do tej pory ;-)
hehe, to prawda... ale i teraz (jeszcze!) nie narzekam, bo udaje mi sie go zlapac :-D
jak zacznie smigac, to nie wiem, czy bedzie mi do smiechu ;-)
ale i tak w dalszym ciagu uwazam, ze mam w domu aniolka... nie placze prawie w ogole - ostatni raz w piatek, przez chwile w sklepie (wtedy, jak na drugi dzien zab wyszedl).. i to wszystko, co pamietam z minionego tygodnia... oby z reszta zabkow bylo podobnie (bez lez i bez marudzenia) :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-03-16, 09:27 ]
margarita83, czyli juz nie wkladasz Majki do tego kojca z materialu? chyba nie posluzyl Ci zbyt dlugo... nie? :ico_noniewiem:
moze niepotrzebnie upieralam sie, zeby kupic i tak walczylam o to z A.

hmmm :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 mar 2009, 10:45

czsec PATI - gratuluje kolejnej bezblednej nocki :ico_brawa_01: oby tak dalej :ico_sorki:
nie wiem czy mam dziekowac czy nie, bo jak zawsze sie chwale to pozniej jest odwrotny skutek :ico_noniewiem:
fajnie sie masz z tymi nockami.. u nas takie bezpobudkowe tez sie zdarzaja, ale coraz rzadziej... dobrze, ze przynajmniej nie musze go karmic/przewijac w nocy... smok zalatwia sprawe
no nie zawsze tak bylo, ale jestem przekonana teraz, ze maly budzil sie z glodu mi w nocy, odkad doszla przesylka z kaszkami z Polski to dodaje malemu na noc kasze np malinowa do mleka przed snem, wypija butle i idzie spac i nie budzi sie w nocy, no chyba, ze smok mu wypadnie to marudzi wtedy wstaje podac mu smoka.

Przyszlo w piatek do nas krzeselko do karmienia, ale wiecie co, nie jestem z niego zadowolona, jakos mi sie nie podoba, ale nic nie mowie, bo maz by mnie zabil :-D jest jakies niskie i takie male, nie wiem jakos inaczej je sobie wyobrazalam
a wlasnie, odnosnie karmienia, to Wasze maluszki dalej jedza co 3h? u nas sie wydluzyl czas miedzy posilkami... Jasper je co rowne 4 godziny (8, 12, 16, 20 i butla nocna ok. 23-24)
tez co 4 godziny, nie wiem czy moj maly nie je za malo :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 mar 2009, 10:52

tez co 4 godziny, nie wiem czy moj maly nie je za malo :ico_noniewiem:
http://www.szpital-nowytomysl.pl/obrazki/schemat3.jpg

to powinno wyjasnic wszystko, sprawdz sobie ilosc i wielkosc posilkow Erika

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 mar 2009, 10:53

to powinno wyjasnic wszystko, sprawdz sobie ilosc i wielkosc posilkow Erika
dzieki zaraz lukne :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 mar 2009, 11:08

Pati85, w tym schemacie jest napisane, zeby do 4 butli na dzien dodawac kaszke (z glutenem i bez).. ja w sumie teraz daje mu tylko raz dziennie kaszke (na gesto) i mieszam glutenowa i bezglutenowa... ale ilosc wychodzi podobna...

i chyba zaczne zwiekszac ilosc przecierow (poki co maly dostaje max. 150 ml papki), a tam jest napisane 200 ml :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 mar 2009, 11:12

moja Su wypija jednorazowo max 140 ml mleka i zjada naraz najwyzej ten maly sloiczek 135 g :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”