monis
Beze mnie to forum nie istnieje!

16 mar 2009, 10:34

cześc dziewczynki wracam do Was na dobre bo ostatnie 2 tygodnie strasznie sie zaniedbałam z pisaniem na forum.
we czwartek byłam na wizycie mały( bo na 100% synuś) waży 1330g więc przytył pół kilo przez miesiąc.
Ja czuje sie już dobrze leków które mogły uszkodzic dzidzia nie brałam wcale a antybiotyk odstawiłam z powodu mdłości i złego samopoczucia.
skurcze łydek są coraz słabsze biore asmag i pije wapno tak zalecił mi lekarz.
mój synuś jest strasznie ruchliwy i kopie bardzo mocno
lekarz mówi że porodu powinnam się spodziewać na przełomie maja i czerwca

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

16 mar 2009, 11:25

czwartek byłam na wizycie mały( bo na 100% synuś) waży 1330g więc przytył pół kilo przez miesiąc.
o kurde wielki chłopak :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Super ze wszystko ok :ico_sorki: :ico_sorki:
Bo ty masz termin na 2 wiec faktycznie mozesz wskoczyc na majowki :ico_sorki:
Ja dzis mam wizyte i szkołe rodzeina i juz nie moge sie doczekac :ico_sorki: :ico_sorki:

monis

16 mar 2009, 11:32

Bo ty masz termin na 2 wiec faktycznie mozesz wskoczyc na majowki
ostatnio wyszedł mi termin na 30 maja ale zostajemy przy 2 czerwca

[ Dodano: 2009-03-16, 10:33 ]
na poczatku maja zajme sie praniem i prasowaniem ubranek żeby wszystko było gotowe :-)

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

16 mar 2009, 11:39

na poczatku maja zajme sie praniem i prasowaniem ubranek żeby wszystko było gotowe
no tak, bo to nigdy nic nie wiadomo :ico_sorki:
jak przeskoczycie na maj to nikt na tym naszym watku prawie nie zostanie :ico_oczko: polaczymy sie z majowkami albo lipcowkami :-D

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

17 mar 2009, 16:24

monis, ja nie mam pojecia ile wazy moj Oliwier, dowiem sie po porodzie dopiero.
Na poczatku mialam date na 26go maja, pozniej na 2go czerwca i w sumie nigdy nic nie wiadomo kiedy dzidzia sie urodzi.
ramonka, i jak bylo w szkole rodzenia? Bylas sama czy z mezem? Ja ide w ten czwartek i tez doczekac sie nie moge. Ciekawa jestem czego sie tam dowiem :-)

Wczoeraj spacerowalam sobie z mezem i okazalo sie,ze calkiem blisko naszego domu jest park, wiec juz wiem gdzie moge sie wybierac na spacery w sloneczne dni. Mam juz dosc zatloczonych ulic, wole przebywac w miejscach gdzie jest duzo zieleni.

Dzisiaj mialam wizyte u poloznej. Oliwier juz ulozony jest glowka do dolu. Tak wlasnie myslalam, bo kilka dni temu poczulam pierwsze kopniecia w zebra.

Nie wyobrazam sobie porodu bez obecnosci mojego meza. Coraz bardziej sie w tym utwierdzam.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

17 mar 2009, 18:24

Nasza kluska wazy juz prawie 1 kg bez paru gram :ico_brawa_01:
Ułozyła sie posladkowo puki co i skacze mi po pecherzu , mam nadzieje ze sie obruci jak najszybciej bo zdecydowanie wole kopniaki w zebra :-D
i jak bylo w szkole rodzenia? Bylas sama czy z mezem? Ja ide w ten czwartek i tez doczekac sie nie moge. Ciekawa jestem czego sie tam dowiem
niestety nie zdazylismy :ico_zly: wizyte mialam na 16 a szkole na 17 - opoznienie bylo takie ze nie zdazylismy :ico_placzek:
Dzwonilam dzis do poloznej i mozemy przyjsc za tydzien godzine wczesniej i odrobimy te zajecia :ico_sorki:
ide z mezem bo on pierwszy na ta szkołe i do porodu... ja nie wiem jak to bedzie jeszcze ale puki co bedziemy chodzic razem.
Mam tylko problemy z cisnieniem bo mam za wysokie i jak dalej tak bedzie to bede musiała polozyc sie do szpitala na pare dni zeby wykluczyc zatrucie ciazowe :ico_noniewiem:
przytyłam juz 7 kg :ico_szoking: 3 kg w miesiac ale mam tempo :ico_oczko:

Juz chyba napisalam wszystko :-D
A wy gdzie zginelyscie ze taki malutki ruch u nas? :ico_nienie: :ico_nienie:

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

17 mar 2009, 19:25

ramonka, Ja wczoraj caly dzien bylam w biegu z mezem, kupilismy w koncu tv.
Dlugo sie upieralam, ze nie potrzebujemy tv, bo tylko pochlania czas, ale teraz twierdze, ze to byl dobry wybor. Mam nadzieje,ze moja znajomosc angielskiego sie polepszy.

Ciagle odbiegam od tematu ciazy :-D

Zawsze mialam bardzo niskie cisnienie, a teraz jest w normie.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

17 mar 2009, 19:44

Zawsze mialam bardzo niskie cisnienie, a teraz jest w normie.
ja mam wlasnie jakies dziwne skoki i musze tego pilnowac :ico_sorki:
Dlugo sie upieralam, ze nie potrzebujemy tv, bo tylko pochlania czas, ale teraz twierdze, ze to byl dobry wybor. Mam nadzieje,ze moja znajomosc angielskiego sie polepszy.
ja w sumie prawie nie ogladam tv - w zasadzie z nudow :ico_noniewiem: moj T nie moze bez niego zyc :-D

Ilka79
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

17 mar 2009, 21:55

Oliwier juz ulozony jest glowka do dolu.
Mozliwe, ze chwilowo, narazie to dziecko sie zadomowilo w brzuszku i kreci sie jak chce, za jakis czas moze byc w poprzek lub posladkami w dol. Tak naprawde to dziecko w ostatnim miesiacu przygotowuje sie do porodu i schodzi glowka w dol. Ja weszlam w 7 miesiac pare dni temu, no i zaczely mi sie bole plecow, no i wlasnie dzisiaj obrocilo sie glowka w dol, bo mnie teraz caly dol boli, za bardzo chyba tam naciska glowka, no i kopie w zebra.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

17 mar 2009, 22:13

. Ja weszlam w 7 miesiac pare dni temu, no i zaczely mi sie bole plecow, no i wlasnie dzisiaj obrocilo sie glowka w dol, bo mnie teraz caly dol boli, za bardzo chyba tam naciska glowka, no i kopie w zebra.
u mnie na poprzedniej wizycie malutka była ułozona wlasnie głowka w dol teraz jest posladkowo a plecy jak bolały tak bolą dalej :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”