Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

20 mar 2009, 00:03

ramonka, w sumie to rzadko sie zdarza, ale tak bywa,ze wody odchodza, a boli nie ma wogole. Dlatego lekarz powinien je wywolac (chyba kroplowka o ile sie nie myle). Czasami kobieta nie czuje, ze wody odchodza,bo przed dluzszy czas wyplywaja w niewielkich ilosciach, dlatego trzeba byc uwaznym pod tym wzgledem. Moja kolezanka nie mpotrafila stwierdzic kiedy jej wody odeszly.

[ Dodano: 2009-03-20, 00:48 ]
wlasnie poczytalam sobie opinie Polek o porodach w Londynie i wiekszosc jest zadowolona. Pozostaje mi tylko zachowac spokoj. Dopiero przy skurczach co 5 min trzeba jechac, wczesniej nie ma sensu. Na pewno bede dzwonic po meza. Tylko on jest w stanie mnie uspokoic.

Awatar użytkownika
myszka_g
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

20 mar 2009, 10:06

a wogole moze sie zdarzyc tak ze wody ochodza a skurczy nie ma?
Bo mi to sie kojarzy ze najpierw boli :ico_oczko:
Zdarza się,ja tak miałam przy Dominice. wody mi odeszły o 6:30 i pojechaliśmy do szpitala, o 13 dostałam pierwsza kroplówkę. Dominika urodziła się o 19:30
Moja kolezanka nie mpotrafila stwierdzic kiedy jej wody odeszly.
Ja w pierwszym momencie myslałam że siusiu popuściłam :ico_wstydzioch:

Znalazłam w Katowicach prywatny szpital gdzie można rodzić z NFZ zastanawiam się czy tam nie iść. Stronka tego szpitala http://www.narodziny.com.pl/index.php

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

20 mar 2009, 11:24

Zdarza się,ja tak miałam przy Dominice. wody mi odeszły o 6:30 i pojechaliśmy do szpitala, o 13 dostałam pierwsza kroplówkę. Dominika urodziła się o 19:30
o matko :ico_szoking:
ja czasem to sie boje ze sie nie zorientuje ze to juz - ale to chyba niemozliwe :ico_noniewiem:
Stronka tego szpitala
wyglada na zdjeciach super :-)
Moja kolezanka wczoraj pojechała do szpitala bo miała wysokie cisnienie a ze termin ma na dzis to ja zostawili, ciekawa jestem jaka bedzie jej opinia bo to ten sam szpital w ktorym ja tez chce rodzic :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

20 mar 2009, 14:55

myszka_f, zdjecia wygladaja super, dobrze gdybys mogla porozmawiac z kims kto juz tam rodzil. Mialabys wieksza pewnosc.

ramonka, a w ktorym szpitalu chcesz rodzic?
Na pewno bedziesz wiedziec kiedy rodzisz. Skurcze jednak moga sie pojawic dwa tygodnie przed porodem. Dlatego tak wazne jest zapisywanie dokladnie kiedy i o ktorej godzinie oraz jak dlugo twaly skurcze. Jak juz beda pojawiac sie regularnie to znak,ze sie zaczyna.
Najwazniejsze to nie wpadac w panike i sie zrelaksowac, to wtedy szybciej dojdzie do rozwarcia.

[ Dodano: 2009-03-20, 19:25 ]
Ale dzisiaj ciuchutko na czerwcowkach!
Dzisiaj byla piekna pogoda. Bylam w parku i sie wygrzewalam na sloncu. Odprezylo mnie to, bo widze,ze ostatnio zrobilam sie jakas bardziej nerwowa, sama nie wiem dlaczego.
Wczoraj w nocy mialam ubaw jak Olier wystawil pupe i to dosc konkretnie, pozniej probowal sie przekrecic chyba, na szczescie glowka wciaz jest na dole i wole zeby tak zostalol.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

20 mar 2009, 22:15

Pustki u nas straszne :ico_olaboga:
Ja tak naprawde to niedawno wrocilam z pracy ale na szczescie juz weekend :ico_sorki: :ico_sorki:
a w ktorym szpitalu chcesz rodzic?
w Przemyślu :ico_oczko: ale to pewnie niewiele Ci powie :-D
Dzisiaj byla piekna pogoda. Bylam w parku i sie wygrzewalam na sloncu. Odprezylo mnie to, bo widze,ze ostatnio zrobilam sie jakas bardziej nerwowa, sama nie wiem dlaczego.
u mnie zima na całego - juz mam dosc :ico_zly: :ico_zly:
ponoc ma sie ocieplic w tym tygodniu - mam nadzieje bo oszaleje chyba

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

20 mar 2009, 22:23

ramonka, myslalam,ze w Rzeszowie bedziesz chciala rodzic

Tyle sie dzisiaj ochodzilam, ze spiaca teraz jestem. To jest chyba zaleta Londynu, ze szybko przychodzi wiosna. Do poludnia chodze w samej bluzie, a po poludniu zakladam kurtke wiosenna.

Czas leci bardzo szybko. Juz prawie koncowka marca, a przeciez dwa miesiace to tak niewiele czasu :ico_szoking: pewnie zanim sie obejrze bede juz mama :-D

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

20 mar 2009, 22:26

myslalam,ze w Rzeszowie bedziesz chciala rodzic
mam w Przemyslu lekarke , szpital mi sie podoba, polozne tez wiec w ciemno do rzeszowa sie boje :ico_sorki:

Ilka79
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

20 mar 2009, 23:31

ramonka, pewnie, ze moga wody odejsc a akcja porodowa sie nie zacznie, u mnie tak bylo, nawet saczyly mi sie od pewnego czasu, a ja nic nie zauwazylam, tylko myslalam, ze to lato i sie tak poce a pozniej okazalo sie, ze to byly wody, jak poczulam ich troszke wiecej to stwierdzilam, ze jednak wody i w szpitalu dopiero to sprawdzili i odrazu pod kroplowke bo mi sie porod nie zaczal, zero skurczy.

[ Dodano: 2009-03-20, 22:38 ]
w sumie to rzadko sie zdarza, ale tak bywa,ze wody odchodza, a boli nie ma wogole. Dlatego lekarz powinien je wywolac (chyba kroplowka o ile sie nie myle). Czasami kobieta nie czuje, ze wody odchodza,bo przed dluzszy czas wyplywaja w niewielkich ilosciach, dlatego trzeba byc uwaznym pod tym wzgledem.
No wlasnie tak typowo u mnie bylo, wiec pod koniec ciazy trzeba sie pilnowac i sprawdzac czy przypadkiem nie mamy za mokro. ziolo007, masz racje dostaje sie kroplowke a dokladniej Oksytocyne na wywolanie porodu.
Moja kolezanka wczoraj pojechała do szpitala bo miała wysokie cisnienie
Podobno (tak kiedys wyczytalam), ze wysokie cisnienie jest niebezpieczne dla dziecka jak i matki, dlatego na kazdej wizycie sprawdzaja cisnienie, bo moze to byc oznaka , ze cos sie dzieje. Np. jak u mnie te wody sie saczyly, to pamietam, ze mialalm podwyzszone cisnienie i ogolnie zle sie czulam, jakos tak dziwnie.

U nas sie rodzi tam gdzie lekarz nalezy, czyli moja lekarka nalezy do dwoch szpitali i rodzic bede w jednym z nich, nie ma tak ze wybieramy szpital jaki chcemy. jak bym zmienila szpital to i musialabym tez i lekarza.

[ Dodano: 2009-03-20, 22:43 ]
mam w Przemyslu lekarke , szpital mi sie podoba
ramonka, no to pewnie jak podoba Ci sie ten szpital to napewno bedzie super.

Niby ten caly porod boli, ale mozna spojrzec na to w inny sposob, ze to jest nisamowite przezycie, i wogole wiele kobiet decyduje sie na to po raz drugi, albo trzeci. Przezywac ta ciaze, ten porod....wogole jak dziecko juz sie urodzi to czlowiek pozniej teskni za tym brzuszkiem :ico_oczko:

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 mar 2009, 09:39

http://www.rosniemyrazem....?id=1512&cat=nb jesli mozesz bardzo dziękuje :)

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

21 mar 2009, 09:43

No wlasnie tak typowo u mnie bylo, wiec pod koniec ciazy trzeba sie pilnowac i sprawdzac czy przypadkiem nie mamy za mokro
ja to nie wiem czy sie zorientuje bo mam mokro caly czas :ico_wstydzioch: sluzu mam tyle co nigdy w zyciu :ico_sorki: ale lekarka mowi ze to nic złego tylko ciekawe jak wody odroznie :ico_olaboga:
Podobno (tak kiedys wyczytalam), ze wysokie cisnienie jest niebezpieczne dla dziecka jak i matki, dlatego na kazdej wizycie sprawdzaja cisnienie, bo moze to byc oznaka , ze cos sie dzieje
dokładnie tak, ja mam czasem skoki cisnienia i musze mierzyc 2 razy dziennie - lekarka powiedziala ze jeszcze jeden skok i musze polozyc sie na pare dni do szpitala zeby zrobic badania i wykluczyc zatrucie ciazowe :ico_noniewiem: Puki co jest w normie, ale pewnie lepiej zrobic te badania i byc spokojnym niz zaniedbac i pozniej miec pretnesje niewiadomo do kogo.

Wogole to mam chyba chorobe bialego fartucha bo jak sie tylko pojawiam u lekarki to mam cisnienie 160/120 :ico_puknij:

[ Dodano: 2009-03-21, 08:48 ]
milutka204, nie działa :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”