Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

21 mar 2009, 14:25

ramonka, mi cisnienie sie podnosi na widok calej sluzby zdrowia, dlatego nie wyobrazam sobie porodu bez obecnosci bliskiej osoby. Ktos przeciez musi kontrolowac moje cisnienie :-)

Na poczatku ciazy mialam dosc sluzu, a teraz to calkiem sucho.
Jednak mamy jeszcze troszke czasu. W 8 miesiacu trzeba bedzie sie pilnowac i obserwowac wszystko.

Mam przeczucie, ze urodze po terminie.

Dzisiaj znowu sloneczna pogoda i wybieram sie do parku. Wczoraj po spacerze bylam bardzo spiaca, to dzidzia tez moze sobie pospi dobrze jak sie porzadnie dotlenie. Zreszta ja lubie wygrzewac sie na sloncu.

Ilka79
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

21 mar 2009, 15:38

Na poczatku ciazy mialam dosc sluzu, a teraz to calkiem sucho.
Ja to samo tez nie mam juz sluzu, ale za to sie tam strasznie poce :ico_olaboga:
No i tak samo jak ramonka, tez mam obawy, ze nie poznam w koncu wod plodowych, bo juz mnie to spotkalo w pierwszej ciazy nie wiadomo jak dlugo chodzilam z tymi saczacymi sie wodami. A teraz jak juz za bardzo jestem tam mokra to panikuje i sie zastanawiam wody czy nie wody.

ramonka dobrze, ze pilnujesz to cisnienie, a jak bedzie cos nie tak to lepiej zebys sie polozyla w szpitalu na badania, nic to nie zaszkodzi a ty bedziesz spokojniejsza.

U mnie czym blizej konca to coraz czesciej mam takie dolegliwosci jak dretwienie rak w nocy, bole plecow no i ostatnio w nocy zlapal mnie skurcz lydki, jakie to bylo okropne.

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

21 mar 2009, 18:25

Ilka79, ja tez mam podobne dolegliwosci. Mialam dwa razy okropne skurcze lydek. Na razie spokoj. Jak duzo chodze to pozniej bola mnie plecy.
Ostatnio nie moge spac w nocy. Czesto sie budze i mam jakies sny,ktore raczej sprawdzaja,ze jestem niewyspana pozniej.

Katka
Wodzu
Wodzu

21 mar 2009, 21:52

Dziewczyny!!!

Bardzo proszę o pomoc w szukaniu domku dla tej psinki
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Rozeslijcie wieści do znajomych :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Pies przebywa na Śląsku.

Obrazek

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=590109785

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

21 mar 2009, 23:29

U mnie czym blizej konca to coraz czesciej mam takie dolegliwosci jak dretwienie rak w nocy, bole plecow no i ostatnio w nocy zlapal mnie skurcz lydki, jakie to bylo okropne
wspolczuje zwlaszcza tych skurczy, one jakos w ciazy mi odpusciły ale za to przed ciąza miałam bardzo czesto - koszmar zwlaszcza w srodku nocy :ico_olaboga:
Jezeli chodzi o plecy to juz od chyba ponad miesiaca daja mi popalic moze dlatego ze jak jestem w pracy to siedze w jednej pozycji choc co chwile staram sie rozruszac to i tak to niewiele daje :ico_noniewiem:
Katka, sliczna ta psinka - niestety ode mnie za daleko na slask :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-03-22, 09:27 ]
Dzien dobry :-D
U mnie dzis prawdziwa wiosna :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Wskoczylam dzis w 7 miesiac :ico_sorki: :ico_sorki: Wreszcie :ico_oczko: pamietam jak nie mogłam doczekac 2 trymestru :ico_szoking:

ewusia75
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

22 mar 2009, 10:33

Czesc w niedzielny poranek u nas za oknem pochmurnie tydzien minal super sloneczko swiecilo.
Ja wczoraj wybralam sie polazic po centrum handlowym no i kupilam sterylizator w komplecie z 8but.i 2smoczki byl przeceniony wiec dlatego sie zdecydowalam tak wczesnie na zakup tego cuda.
Ubranek tez przybywa tzn jak na razie mam sporo body i pare koszulek typowo dziewczecych na poczatku maja jak tylko przestane pracowac wybiore na calo dzienne zakupy.
Ja mam bole nog w kostkach ale to jest zwiazane z moja praca caly dzien na nogach plecy bola jak dlugo siedze przed komputerem.
Przytylam 1kg wiec poki co mam na plusie 13kg ale coz taki urok ciazy.
Stawiam :ico_tort: bo za raz zaczynam 7miesiac.
buziaczki kochane i milej niedzieli!

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

22 mar 2009, 10:47

ewusia75, czesc :-D
kupilam sterylizator w komplecie z 8but.i 2smoczki byl przeceniony wiec dlatego sie zdecydowalam tak wczesnie na zakup tego cuda
na pewno predzej czy pozniej sie przyda :ico_sorki:
bo za raz zaczynam 7miesiac.
za 6 dni :ico_oczko: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

22 mar 2009, 15:23

Witam Was w niedzielne popoludnie :-)
U mnie w dalszym ciagu wiosenna pogoda. Znowu budzilam sie kilka razy w nocy i przez to maz tez sie nie wyspal. Zrobilam sie troche niespokojna.
Palnuje w kwietniu wybrac sie na poszukiwanie wozka. Juz jeden jest upatrzony, ale tylko z internetu, a chcialabym na zywo zobaczyc.
ewusia75, skoro zakupilas sterylizator to znaczy,ze nie planujesz karmic piersia?
Ja tez planuje zakupic sterylizator , ale dlatego,ze boje sie,ze moge nie miec pokarmu, a jesli juz bedzie to na pewno bede musiala dokarmiac butelka. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Do szpitala spakuje mleko i butelki, ale terylizator tez musze?

Ilka79
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

22 mar 2009, 16:22

skoro zakupilas sterylizator to znaczy,ze nie planujesz karmic piersia?
ziolo007, sterylizator i tak sie przyda nawet jak karmisz piersia, dziecko z butelki moze pic herbatke czy wode,, a tak poza tym to nigdy nic nie wiadomo ja wole sie tez zabezpieczyc kupic butelki, bo sterylizator akurat mam, i predzej czy pozniej takie rzeczy sie przydadza, nawet planuje pompke kupic, pozniej jak dziecko sie urodzi to chce byc zabezpieczona z kazdej strony.
Do szpitala spakuje mleko i butelki, ale terylizator tez musze?
ja do szpitala nie pakuje ani butelek, ani mleka ani sterylizatora, jakby co to oni wszystko u nas daja. Nawet podpaski daja i pieluchy. Jakby co to tylko spakuje ubranie na przemiane dla siebie no i ubranie dla dzidzi.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

22 mar 2009, 16:59

skoro zakupilas sterylizator to znaczy,ze nie planujesz karmic piersia?
ja tez planuje karmic piersia ale zamierzam kupic sterylizator, podgrzewacz i butelki choc 2 juz mam bo kupiłam 2 aventa bo były w cenie jednej :-D
W sumie to sie przyda predzej czy pozniej, zwlaszcza ze od wrzesnia mam zamiar wrocic do pracy wiec dziecko bedzie musiało nauczyc sie jesc z butli nie wazne czy moj pokarm czy mleko sztuczne :ico_noniewiem:
ja do szpitala nie pakuje ani butelek, ani mleka ani sterylizatora, jakby co to oni wszystko u nas daja
ja tez chyba nie biore tego do szpitala, zreszta jak cos bedzie mi potrzebne to maz dowiezie bo w domu bedzie wiec z tym nie ma problemu, zreszta nie mysle jeszcze o pakowaniu, poczekam co powiedza polozne bo ja nie mam bladego pojecia co sie zabiera bo to w kazdym szpitalu inaczej :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”