Awatar użytkownika
Sabcia
Trzy tysiące lat minęło...

24 mar 2009, 11:16

edulita, sliczny brzusio, peknie sie odznacza :ico_brawa_01: - bardzo mi sie podoba

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

24 mar 2009, 11:29

Witam z rana, ja ciągle czuje sie fatalnie, żołądek nie daje życ ani jesc...
i jeszcze nie dostałam wolnego na czwartek :(
na szczescie srode - jutro wymusiłam bo do lekarza idziemy... ciekawe co nam powie
a w czwartek tak czy tak musze do pracy bo reklame firmy krecimy :-/
a najchetniej to chyba po tych moich wszystkich chorobach to bym sie położyła na tydzien do szpitala zeby mnie przebadali od stóp do głów....
ah tak sobie tylko marudze bo nie mam komu...
wracam do pracy /a chce mi sie.../

Awatar użytkownika
edulita

24 mar 2009, 12:05

isiawarszawa, - a czy w pracy juz wiedzą o tym zejestes w ciąży ? nie możesz się zarzynać na siłę pamiętaj o tym że mimo iż ciąża to nie choroba to trzeba dużo odpoczywać bo przed Tobą jeszcze wiele miesięcy z dzidzią w brzuszku. Nie możesz się przemęczać myśle że skoro chcesz pracować to pracodawca jak będzie wiedział że jestes w ciąży pozwoli Tobie na kilka dni wolnego na odpoczynek od czasu do czasu

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

24 mar 2009, 12:18

nie wiedzą jeszcze, a poza tym nie chce pracowac, tu sie nie da lekko pracowac, zwłaszcza ze wspołpracownicy są bezczelni i wszystko mnie w nich wkurza i irytuje....
tylko nerwy i stres...
masakra

asika82
4000 - letni staruszek

24 mar 2009, 13:50

isia szczerze to nie za bardzo jesteś odpowiedzialna bo teraz najważniejsze to Twoje i maleństwa zdrowie. Jeśli praca Cię bardzo męczy i stresuje to głupotą byłoby w niej siedzieć. Ginek niech Ci wystawi zwolnienie i zegnaj zmęczenie i stresie.
Musisz zadbać o siebię a nie unosić się honorem narażając tym dziecko. Wybacz szczerośc.

Awatar użytkownika
edulita

24 mar 2009, 13:50

isiawarszawa, - to ja bym się zwolniła
Właśnie wróciłam z Areskiem dziś udało się założyc wenflon i dostał dozylnie płyny i leki mam nadzieje że będzie już lepiej
Wiecie jak jechałam do weterynarza to gościu wyjechał mi na czołówkę :ico_zly: dobrze że miałam gdzie uciec :ico_zly: chyba ta pogoda tak działa na ludzi :ico_noniewiem: wieje jakby głowe miało urwać, śnieg, deszcz a za chwile na moment ostre słońce

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

24 mar 2009, 14:03

moze i jestem nieodpowiedzialna i głupia, ale głupotą było by sie zwolnic a pozniej nie miec za co dziecka ubrac itd
meczy mnie praca ale cóż, jakos znajduje sobie chwilke przerwy a jutro ide do gina bo państwowo zapisy są takie ze trzy lub wiecej tygodni sie czeka, a prywatnie mnie nie stać...
moze i głupota ale cóz
i sie nie obraziłam za szczerosc bo nie mam za co,asika82, masz swoje zdanie a ja swoje wiem :)
moze juz niedługo uda mi sie w domq troche posiedziec, i moze wkoncu prace licencjacką napisze :ico_puknij: przydało by sie :-D

Awatar użytkownika
edulita

24 mar 2009, 14:09

isiawarszawa, - fakt że pieniądze sa potrzebne ale czsami nie wrte takich poświęceń , może poproś gina o zwolnienie a później jak będziesz w trzecim miesiącu weź zwolnienie do końca ciązy bo wtedy juz nie beda mogli Cię zwolnić a chorobowe po trzecim miesiącu ciąży będziesz miała 100% wynagrodzenia - o ile dobrze pamiętam.

[ Dodano: 2009-03-24, 15:06 ]
Upiekłam kruche ciasteczka z marmoladą - mmm... pycha :-) któras ma ochotę ?

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

24 mar 2009, 16:21

edulita, brzuszek masz już bardzo bosko duży :ico_brawa_01: też juz chce :ico_brawa_01: a córeczka jest słodziutka hihi i jej brzusio taki słodziutki taki do całowania :ico_brawa_01:

isiawarszawa, rozumiem że kaska jest ważna no bo żyć bez niej się nie da, ale pisałaś że masz podpisaną umowe więc zwolnienie ci się należy, i wcale nie trzeb brać zwolnienia do końca ciąży tylko np. na tydzień lub dwa. Odpoczniesz, nabierzesz chęci do wszytskiego. Ja się męczyłam w pracy koszmarnie, zmęczenie spać i nduności nie dawałam rady, ginek odrazu wypisał l4, i musiałam zrezygnować z drugiej pracy gdzie miałam tylko umowe zlecenie i rozwiązali ją ze mną troszke mi było szkoda, bo teraz będzie ciążko z pieniędzmi ale trodno. Nie będe żałować bo juz raz pieniądze i praca były dla mnie ważniejsze :ico_placzek: teraz jestem szcześliwa bo brzuszek mi urusł i to że nie kupie sobie super ciuszków ciążowych no cóż szkoda mi ale już koleżanki mi podrzucają jakieś fajne ciuszki, nie pójde do kina knajpy a uwielbiam. Nie mam za dużo kasy ale jestem szczęśliwa że moge sobie odpocząć i nie męczyć się w pracy!!
Tyle mojego wywodu. A ty kochana zrobisz jak uważasz :ico_haha_01: nażekasz na prace to my ci mówimy co możesz zrobić żeby sampoczucie było lepsze :)))

Buziaczki 4 all

Awatar użytkownika
edulita

24 mar 2009, 16:25

Nie będe żałować bo juz raz pieniądze i praca były dla mnie ważniejsze
święte słowa nie ma nic droższego niż dobro dzidiusia

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”