Awatar użytkownika
AgaSza
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

02 kwie 2008, 09:47

edit53, dużo zdrowia dla męża i Ty się trzymaj dzielnie. Masuj go, masuj, to może szybko wydobrzeje
Myszka_, ma racje co do tej kroplówki. Teraz mi nie dadzą, bo rozwarcie to sobie może być, a wody mi nie odchodzą jeszcze. W poprzedniej ciąży właśnie tak miałam jak Twoja szwagierka Basia. Też mi się wody sączyły, pojechałam do szpitala bez skurczy, a rozwarcie od miesiąca na 2 cm. Dali mi kroplówkę i skurcze się pojawiły. Teraz nie wiem jak to będzie. Czekam :-)
Ale faktycznie u tej Baśki duża rozbieżność w wadze maluszka miedzy wynikiem z USG, a tym rzeczywistym.
Asika ja bym też nie kombinowała z tym olejem. A w ogóle to pozdrów swoją mamę ode mnie i powiedz, żeby się nie denerwowała :-) Wiem, łatwo powiedzieć-to jej pierwszy wnuczek!
A ja mam od dzisiaj na suwaczku napis "Jestem szczęśliwą mamą" :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
meggi_24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 kwie 2008, 09:51

witajcie!!!! ja w dalszym ciagu sie kulam :) tez tak po cichu myslalam ze ze urodze w prima aprillis a tu psikus :)

Dzisiaj mam spokoj, zadnych rewolucji nocnych.. maly tylko od czasu do czasu daje znac o sobie

[ Dodano: 2008-04-02, 09:52 ]
AgaSza, juz za niedlugo suwaczek bedzie realny ...

Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 kwie 2008, 09:59

no baska naturalnie urodzila i ma tylko jeden szef :ico_haha_01:
zmykam sie ubrac w koncu i wziasc za jakas robotke :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
AgaSza
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

02 kwie 2008, 10:16

edit53, ja ja tak czytam Twoje posty, to widzę że Ty ciągle coś robisz, a to sprzątasz, a to okna myjesz, a to szafki. Ty masz siłę na to wszystko? Czy Ty z tych co nie umieją w miejscu chwilę usiedzieć bez ruchu? Tak jak moja mama. Ona też ciągle coś musi robić-więc znam to dobrze. Ja tego jednak nie odziedziczyłam. Lubię leniuchowanie, nicnierobienie i tzw. tumiwisizm :ico_haha_02: Ale edit ma przynajmniej czysto w domku. I to jest to-ja tez lubię jak jest porządek, tylko mi się sprzątać nie chce.

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

02 kwie 2008, 10:31

dziewczyny Wy się nic nie martwcie, ze Was nie bierze mnie też nie brało. Trafiłam wcześniej do szpitala, bo miałam angine a termin z Mają na 17 grudnia. I położne mówiły, że na pewno urodzę późno, bo szyjka nieg dojrzała, zero skurczy itp. Pierwsze skurcze dostałam 16 ale były one co pół h więc się nie przejmowałam. BYły dość bolesne przez co nie mogłam w nocy spać. 17 o 18 dostałam już skurcze co 4 minuty ale dalej szyjka nie taka jak powinna zero rozwarcia, powiedziano mi, że to przepowiadające. W nocy o 2 już wutrzymać nie mogłam, nie wiedziałam co z sobą zrobić snułam się po tym korytarzu, poszłam do położnej, oczywiście ją obudziłam bo spała, stwierdziła, że to jeszcze nie poród, zadzwoniłam do mamy żeby przyjechała i zapłaciła za cc bo już nie mogę wytrzymac z bólu i mama juź o 5 była w szpitalu ale wtedy położna wzięła mnie na lewatywe. Miałam swoją poołożną, ale tak się bałam tego porodu, że nie dzwoniłam do niej... Rano jak przyszła to mnie już na porodówke brali, ale nie miałam w ogóle rozwarcia. Dostałam kroplówkę o 8 rano wszytskie możliwe przyspieszacze w końskich dawkach i już o 10 Maja przyszła na świat. Tak więc nie ma reguły czy kogoś bierze wcześniej czy nie można urodzić w każdej chwili. Ja urodziłam dzień po terminie :-D teraz też bym tak chciała bo między dziewczynami byłoby równe 17 miesięcy :-D

Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 kwie 2008, 11:05

taaakiego dugiego posta skrobnelam a tu go zjadlo :ico_zly:
AgaSza, ja to z tych co dugo na tylku nie usiedza ,lubie sobie zawsze do poludnia posprzatac ,potem obiadek a potem zero roboty tylko leniuchowanie :ico_haha_01: porzadek to mam zawsze do puki moje chlopaki do domu sie nie zwleka a potem znowu to samo albo bluzy rzucone byle gdzie i szklanek sie nazbiera i tak w kolko :ico_noniewiem:
baska o 24 dostala kroplowke na przyspieszenie i zastrzyk przeciwbolowy(do kroplowki a nie w kregosup)i dopiero dostala powera ,podobno pekla troszke i ma tylko 1 szef . :ico_haha_02:

asika82
4000 - letni staruszek

02 kwie 2008, 11:19

witam.
u mnie bez zmian, ogólnie super się czuje niestety :ico_zly: .
edit dobrze,że mąż cały bo aż strach pomyśleć co by było gdyby...
Aga to juz niedługo jak rozwarcie postępuje.

Awatar użytkownika
mamamonia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

02 kwie 2008, 13:56

Ja się melduję nadal w dwupaku i z luzikiem :-D

Edit ale jazda. Pozdrów męża. Jak dobrze że nic straszniejszego się nie stało.... :ico_olaboga:

Właśnie nasmażyłam sobie frytek. A co :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

02 kwie 2008, 15:05

edit53, szybkiego powrotu do zdrowia dla mężusia. Dobrze że to się tak skończyło a nie gorzej.
AgaSza, kurcze to mnie na oddział skierowali z 2,5 cm rozwarcia. Ale ja miałam skurcze co 20 minut druga dobe już i każdy następny był mocniejszy.
asika82, a ty nie kombinuj z olejkami. SEX SEX SEX i jeszcze raz SEX. Możesz przyjechac okna mi umyć może Cię ruszy :-D

Patryczkowi odpadł wczoraj kikucik. Teraz to mogę go ściskać i całować z każdej strony :ico_brawa_01:
Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko.

Awatar użytkownika
meggi_24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 kwie 2008, 15:18

Ja dzis na obiadku wylądowałam u mamusi.. :) i zapalapałam sie na goląbki :) pychotka
ac
Maly sie zaczął rozpychac... oby w koncu zaczelo sie cos dziac :D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”