Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 kwie 2009, 10:07

a moze dalej nie ma dostepu do kompa?? mowila, kiedy mialaby wrocic? chyba w weekend jakos, nie?
mi sie zdaje, ze powinna byc wczoraj... zawsze jest w piatki... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: nie wiem... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 kwie 2009, 10:15

no to nie wiem...

a wiecie co, chlopy sa beznadziejne!! wczoraj wieczorem, jak A. karmil Jasperka (tzn. to byla juz noc), to chcial go przewinac i polozyl go na naszym lozku... i niechcacy stracil lampke nocna, ktora stala na szafce..

ja bylam polprzytomna, ale jak uslyszalam ryk malego, to normalnie tak mi adrenalina podskoczyla, ze wypadlam z tego lozka jak torpeda :ico_szoking:
okazalo sie, ze ta lampka przewrocila sie na lozko i odbila sie od glowy malego :ico_szoking: :ico_szoking:
tak glosno zaczal plakac :( ale od razu dostal mleko i sie uspokoil...

a dzisiaj widze na czolku siniaka :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
jestem zla na A. i na siebie, bo juz nieraz spadla mi ta lampa na lozko, ale nigdy nic z tym nie zrobilismy i nieraz myslalam sobie, ze przez to moze byc jakas tragedia :ico_noniewiem:

musimy byc ostrozniejsi :ico_placzek: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 kwie 2009, 10:22

SHOO - ojejj, biedny Jasperek... dobrze, ze nie plakal dlugo... no, ale ma siniaczka... :ico_placzek:

my teez mamy lampke na parapecie nad lozkiem i zwisa kabel tak, ze jak nieraz Su posadze w lezaczku przy lozku, to ona sie odwraca i probuje siegnac ten kabel... a lampka jest baaardzo ciezka, wiec gdyby mala ja na siebie zrzucila, to nie wiem co by bylo... dlatego teraz zapobiegawczo odsuwam Su od tego kabla, a jego zaczepiam za grzejnik, zeby tak nie zwisal swobodnie...

trzeba uwazac na kazdym kroku...

no, my juz nakarmione, wiec chyba bede sie zwijac... ubiore mala i pojdziemy na dworek... pozniej wstawie fote ;)

[ Dodano: 2009-04-04, 10:24 ]
aaa, Su chyba wlasnie robi kupe - nie ma placzu, tylko mala sie smieje... hhehheee... chwala Bogu, ze sie poprawilo z tymi kupami... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 kwie 2009, 11:26

Gie, no to super, ze Su juz sie nie meczy z kupkami? jak do tego doszlas? to przez te owsianke? :ico_noniewiem:

a my dzisiaj mamy taki plan: czekamy do 12, az Jasper sie obudzi, karmimy go i jedziemy do centrum handlowego La Canada... tam sobie obetniemy wlosy w takim fajnym salonie - ostatnio bylam bardzo zadowolona (oboje troche zaroslismy i wygladamy jak jaskiniowcy :-D), pozniej pojdziemy na lunch do KFC na tluste kurczaki :ico_brawa_01: a w drodze powrotnej wpadniemy do Lidla na zakupy.. bo tam jest taniej, niz w innych sklepach..

zajrze, jak wrocimy :-) udanej soboty dziewczeta!

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 kwie 2009, 13:49

obiecane zdjecia ze spacerku, bo wlasnie wrocilysmy... bylysmy na miescie (nie rozgladalam sie za butami, bo wszedzie tlumy i nie chcialo mi sie chodzic...), kupilam Su platki hignieniczne, smoczek i 3 sliniaki. Potem wrocilam, wzielam kundella i poszlismy do lasu...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2009-04-04, 14:14 ]
a kurteczke pewnie i tak bede musiala kupic, bo ta jest dosc ciepla, mysle, ze tak na temp. ok. 11-13 stopni, ale juz nie na 20 tak, jak dzisiaj :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:

lato normalnie sie u nas zrobilo...

a Pan wstal i pojechal od razu na jakies zawody modelarskie i stamtad prosto pojedzie do pracy, wiec widziielismy sie w sumie ze 30 min... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: chcial nas ze soba wziac, ale ja sie tak zlazlam, ze ledwo zyje... no i chcialam dokonczyc pranie i posprzatac wreszcie ten syf w domu, bo moze dzisiaj znajomi wpadna do mnie...

SHOO - pytalas o kupki... no Zuzia zrobila wtedy, jak o tym pisalam, ale znowu zbita (takiego duzego boba), ale jak na niego nacisnelam prze pieluche, to byl w miare miekki... no i Su nie jeczala przy zalatwianiu sie... A jak do tego doszlam... no nie wiem, przestalam dawac kaszki na gesto, starte swieze jablko i daje wode do picia... Z gestych rzeczy mala dostaje wlasnie tylko owsianke rano (chociaz nie wiem czy ona w czyms pomaga-raczej nie), mleko czasami tylko z dodatkiem kaszki manny, no i sloiczki...

[ Dodano: 2009-04-04, 14:25 ]
to jeszcze kilka fotek i zabieram sie za sprzatanie

tu z ostatniej wizyty znajomych u nas - Su siedziala u Pana "na barana"

Obrazek

i nasze przewijakowe wyglupy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 kwie 2009, 14:53

Hello

jestem, dopiero teraz, bo mialam troche na glowie. U nas nocka taak sobie nie wyspalam sie, maly co chwila pojekiwal, kiedy te zeby w koncu wyjda :ico_olaboga:

Gie Su slicznie wyglada w wozeczku :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

shoo, biedny Jasperek, ucaluj go ode mnie w glowke :-)

A co do mojej pracy, to pracowalam u takiego malarza, sprzatalam, a teraz robila tam za mnie tesciowa, bo ja zaszalamw ciaze i jak juz bylo mi za ciezko to oddalam jej, noi teraz mowilam, ze chcialabym wrocic, oni z reszta sie przeprowadzaja, a tej robotki nie chcialam stracic, bo u niego fajnie wiec dzis bylam pierwszy raz po tak dlugiej przerwie.

A my dzis idziemy na grila do znajomych, moj P, pojechal skladac szafe, a kuchnia wyglada super, jeszcze tylko trezba szafki zawesic i bedzie gotowa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

margarita kuruj sie kochana, zeby Ci chorubsko nie wzielo

[ Dodano: 2009-04-04, 14:54 ]
Gie faktycznei Su jest duza, a jakie ma dlugie nogi :ico_szoking:
Moze kupuj jej spoichy wieksze niz body i kaftaniki, moj maly ma 68 a nosi spiochy na 74 i juz sa takie w sam raz

[ Dodano: 2009-04-04, 14:55 ]
shoo udanego wypadu rodzinnego zycze :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 kwie 2009, 15:00

witaj PATI - no i nic sie nie pocgwalilas, ze wracasz tez do pracy??? :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: Czy to jakis slynny malarz? Cos jak Rembrant, czy Dali?? Zalatwisz nam po autografie??? :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:

tez bym poszla na grilla... :ico_placzek: wez mnie ze soba :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

co do tych spiochow - chyba tak bede musiala robic, bo naprawde w dlugosci sa zawsze zle... tzn. za szybko Su z nich wyrasta w porownaniu do reszty ubranek...

dobra, mala zasnela, wiec ide naprawde sprzatac...

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 kwie 2009, 15:07

witaj PATI - no i nic sie nie pocgwalilas, ze wracasz tez do pracy??? :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: Czy to jakis slynny malarz? Cos jak Rembrant, czy Dali?? Zalatwisz nam po autografie??? :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:
no niestety autografu nie bedzie, bo to nie jest slynny malarz, on maluje domy :-D
tez bym poszla na grilla... :ico_placzek: wez mnie ze soba :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
to wsiadaj, i przyjezdzaj, do 16 masz czas :-D
dobra, mala zasnela, wiec ide naprawde sprzatac...
moj spi juz od godziny.
Dobra to lec sprzatac, ja tez musze, ale u nas taka rozpierdziowka w domu, ze glowa mala :ico_olaboga:

Maly byl u tesciowej jak bylam wpracy i mowila, ze wogole nie chcial jesc, malo wypil, pierwszy raz wypil moze 20 ml mleka ,a potem moze 70 ml, a on byl dzis karmiony przed 6 rano, do tej pory jeszcze nic nie jadl :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-04-04, 15:08 ]
Ach ciesze sie ze Su nie ma juz problemow z kupkami :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 kwie 2009, 15:14

no niestety autografu nie bedzie, bo to nie jest slynny malarz, on maluje domy

nooo, malarz obrazow, czy domow... co za roznica... jesli jest dobry, to chce autograf :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:
Maly byl u tesciowej jak bylam wpracy i mowila, ze wogole nie chcial jesc, malo wypil, pierwszy raz wypil moze 20 ml mleka ,a potem moze 70 ml, a on byl dzis karmiony przed 6 rano, do tej pory jeszcze nic nie jadl
hhmmm... ciekawe czemu... moze Mu za goraca i nie ma apetytu? Bo u Was tez tak cieplo, nie?? A moze przez te zabki...

[ Dodano: 2009-04-04, 15:23 ]
SHOO - licze, ze sie pochwalisz nowym fryzem jak wrocisz... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 kwie 2009, 17:02

My już też jesteśmy po spacerku, to znaczy G. był aż 3 godzinki z dziećmi a ja sprzątałam. Nie mam już siły :ico_olaboga:

Gie, zdjęcia super :ico_brawa_01:
Fajny komplecik i butki też. My musimy jakieś Paulince sprawić. Do tej pory zakładałam grube skarpetki.

U nas też jest dziś bardzo ciepło, na placu zabaw niektóre dzieci były na krótki rękawek. Trochę lekka przesada, co innego dorosła osoba ale nie dziecko.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”