Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 kwie 2009, 11:29

shoo ile teraz jest u Was stopni??
u nas podobnie, w granicach 24-27 stopni.. ale nie czuc tak tego, bo jest wietrznie, dlatego wydaje sie byc chlodniej.. jak wychodzimy, to maly ma zawsze na sobie body, spiochy, czasami jakas cienka bluzeczke i to wszystko... no i przykryty jest kocykiem, a jak bardzo wieje, to go opancerzam :-D w sensie zakladam ochronke przecideszczowa..

margarita83, :ico_zly: a tym razem powiedzial, czemu mial ten telefon wylaczony?? ech te chlopy.. tacy podobni do siebie, ze szok :/

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 kwie 2009, 11:30

TE CHŁOPY TO SĄ W OGÓLE KRETYNI.
tO JA CHORA, NA ANTYBIOTYKU KTÓRY WCALE MI NIE POMAGA, CORAZ GORZEJ ZE MNĄ, CHODZE DO PRACY, SPRZĄTAM W DOMU, MAM MAJECZKĘ CHORĄ, A ON NAWET NIE POTRAFI ZADZWONIĆ TYLKO MA WYŁĄCZONĄ KOMÓRĘ - NIECH TO SZLAG

[ Dodano: 2009-04-08, 11:32 ]
NIE POWIEDZIAŁ BO Z NIM NIE GADAŁ WCZORAJ A DZIS NIE PYTAŁAM - JESTEM NIE TOMNA

SORKI ZA CAPS LOOK ALE PISZE TAK WNIOSEK

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 kwie 2009, 11:33

Gie, przykro mi bardzo :ico_pocieszyciel: , nieciekawie masz w domu.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 kwie 2009, 11:34

margarita83, no widzisz, a pozniej taki powie Ci jeszcze, ze nic nie robisz :/ :502:

musimy byc dzielne :-)

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 kwie 2009, 11:36

Zapalenie ucha środkowego. Jedną z przyczyn jego występowania u małego dziecka może być katar. Wywołane jest przez wirusy lub bakterie. U niemowląt łatwo dochodzi do zapalenia, gdyż ucho środkowe łączy się z gardłem szerokim kanałem. Dlatego spływająca z nosa do gardła wydzielina kataralna, pokarm przy złej technice karmienia, treść z wymiocin lub ulewania pokarmu łatwo się dostają do ucha, powodując stany zapalne.

Majka nie miała kataru, nic Margarita nie pisała więc może to te ulewania, które zdarzają się Majce :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-04-08, 11:36 ]
Zapalenie ucha środkowego to dla niemowlęcia i małego dziecka bardzo dokuczliwa choroba. Dziecko cierpi, gdyż chore ucho bardzo boli. Maluch jest niespokojny, płacze, przerywa ssanie piersi lub smoczka z krzykiem, bo ból wtedy się wzmaga. Bojąc się bolesności, odmawia jedzenia, ból nie pozwala zasnąć, budzi go ze snu. Bardzo często obserwuje się, że niemowlę trze główką o poduszkę, szarpie rączką za ucho, jakby chciało się pozbyć bólu. Zwykle dziecko gorączkuje i na szyi w okolicy ucha uwidaczniają się powiększone węzły chłonne. W następnych dniach sączy się z ucha wyciek surowiczy, jeżeli zapalenie ucha wywołują wirusy, a krwisty lub ropny, gdy dochodzi do zakażenia bakteryjnego, lub zakażenie jest mieszane. Często w przebiegu choroby dziecko gorzej słyszy.

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 kwie 2009, 11:40

Iwona H, :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: za info.
Maja ma ostatnio ogromny katar, biały lejący, wodnisty - pewnie dlatego.
A katar często występuje przy ząbkowaniu podobno :ico_noniewiem: pediatra tak mi powiedziała :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
Niania mów że jest w miarę spokojna.
Ciekawe jak będzie po południu :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-04-08, 11:41 ]
margarita83, no widzisz, a pozniej taki powie Ci jeszcze, ze nic nie robisz :/ :502:

musimy byc dzielne :-)
żebyś wiedziała, że tak powie.
Przeciez tylko 4 godzinki pracujesz, a w domu to nic nie robisz - nie qrwa krasnoludki sprzątają, piorą etc.

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 kwie 2009, 11:43

Zapalenie ucha środkowego to dla niemowlęcia i małego dziecka bardzo dokuczliwa choroba. Dziecko cierpi, gdyż chore ucho bardzo boli. Maluch jest niespokojny, płacze, przerywa ssanie piersi lub smoczka z krzykiem, bo ból wtedy się wzmaga. Bojąc się bolesności, odmawia jedzenia, ból nie pozwala zasnąć, budzi go ze snu. Bardzo często obserwuje się, że niemowlę trze główką o poduszkę, szarpie rączką za ucho, jakby chciało się pozbyć bólu. Zwykle dziecko gorączkuje i na szyi w okolicy ucha uwidaczniają się powiększone węzły chłonne. W następnych dniach sączy się z ucha wyciek surowiczy, jeżeli zapalenie ucha wywołują wirusy, a krwisty lub ropny, gdy dochodzi do zakażenia bakteryjnego, lub zakażenie jest mieszane. Często w przebiegu choroby dziecko gorzej słyszy.
co za cholerstwo, biedne te dzieciaczki :ico_placzek:
u nas podobnie, w granicach 24-27 stopni.. ale nie czuc tak tego, bo jest wietrznie,
no dokladnie, ale to i tak ja go za cieplo ubieram, kurcze, ale spocony nie byl, a nozki ma zawsze przykryte kocykiem

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 kwie 2009, 11:43

Maja ma ostatnio ogromny katar, biały lejący, wodnisty - pewnie dlatego.
OJ, NIE WIEDZIAŁAM, TO PEWNIE TAK
ups, sorki, caps lock się włączył

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 kwie 2009, 11:47

Iwona H, JA mam zapalenie gardła i chyba zatok - cieknie mi znosa jak cholera, pewnie dlatego mała załapała.
Jeżeli chodzi o ulewanie to Majka juz przestała w sumie. Czasem jej sie solidne beknie i uleje, ale rzadkość teraz ;-)

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 kwie 2009, 11:48

ale to i tak ja go za cieplo ubieram, kurcze, ale spocony nie byl, a nozki ma zawsze przykryte kocykiem
Pati, ja Paulę ubieram podobnie - body, cienka bluzeczka i kurteczka cienka, na nóżkach rajstopki i spodenki. Jak nie wieję i nie śpi to nie przykrywam kocykiem.

[ Dodano: 2009-04-08, 11:49 ]
JA mam zapalenie gardła i chyba zatok - cieknie mi znosa jak cholera, pewnie dlatego mała załapała.
Właśnie gdzieś czytałam,że częściej od dorosłych dzieci zarażają się niż z wyjścia z domu.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”