Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 08:26

SHOO - obejrzałam Cable guy'a, hehheheee, niezly jest... ewidentnie idzie w slady Majki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

bravo!!!!!!!!!!!!!
nie zauwazylam...

no to ja druga w takim razie
wow, co za entuzjastyczne przywitanie... :ico_noniewiem: :ico_oczko: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 09:07

Witam

u nas nocka taka sobie, maly co jakis czas poplakiwal i musialam kursowac, a jeszcze ten pieprzony materac, na ktorym spimy, bow czoraj wywiezlismy rogowke, ma dziure i powietrze schodzi, moj P. wzial wczoraj zakleil klejem i na to tasme ale w nocy nie moglam spac, bo co rusz sie zapadalismy, bo powietrze schodzilo, :ico_zly:

Ide jesc sniadanko i zaraz karmic malego.

shoo, filmiki super, jak fajnie Jasperek sie czolga :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 09:15

witaj PATI - przykro mi, ze nocka kiepska... wcale sie nie dziwie... tez raz spalam z Panem na materacu, z ktorego uchodzilo powietrze - koszmar...

U nas nocka ok, mala zjadla na spiocha przed 22:00 i obudzila sie na karmienie dopiero o 2:20 i spala bez pobudek do 5:15. Ale nakarmilam Ja rano, przewinelam i tradycyjnie wsadzilam do kojca, a sama sie szykowalam...

tak sobie mysle o tych pobudkach w nocy na karmienie - gdzies czytalam, albo ogladalam w programie tv - nie pamietam - ze mozna dziecku podawac w nocy wode zamiast mleka i wtedy dziecko stwierdzi po jakims czasie, ze nie warto budzic sie na karmienie dla samej wody i bedzie przesypialo cale noce... Moglsbym poprobowac, ale mysle sobie, ze jesli Su rzeczywiscie nie przybiera na wadze (albo przybiera za malo), to takie karmienie nocne jednak jest jakims blogoslawienstwem... i juz nie wiem co robic...

jak mala sie wykuruje, to pojdziemy do przychodni ja zwazyc i wtedy poradze sie lekarza...

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 09:20

tez raz spalam z Panem na materacu, z ktorego uchodzilo powietrze - koszmar...

dobrze powiedziane, koszmar, powiedzialam, ze na tym nei bede spala, bo sie nie da
ze mozna dziecku podawac w nocy wode zamiast mleka i wtedy dziecko stwierdzi po jakims czasie, ze nie warto budzic sie na karmienie dla samej wody i bedzie przesypialo cale noce...
no ja ostatnio malemu podaje herbatke w nocy, wypija 100 ml i spi dalej,a le dzis to za bardzo nie podzialalo, malo zjadl na spiocha i pewnie bym glodny i przed 3 zrobilam mu mleczko i wypil i wstal po 7
jak mala sie wykuruje, to pojdziemy do przychodni ja zwazyc i wtedy poradze sie lekarza...
dokladnie, tak wlasnie zrob, jak Su przybiera na wadze to mozesz sprobowac, moze nie bedzie sie budzila

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2009, 09:43

tak sobie mysle o tych pobudkach w nocy na karmienie - gdzies czytalam, albo ogladalam w programie tv - nie pamietam - ze mozna dziecku podawac w nocy wode zamiast mleka ...
ja slyszalam, ze to dotyczy dzieci powyzej 5 kg... ale raczej nie, jezeli samo sie budzi... chodzi o to, zeby go nie budzic specjalnie na jedzenie.. natomiast Zu sama wstaje.. moze sprobuj z ta woda, ale w sumie co to za roznica dla Ciebie, jezeli i tak bedzie wstawac, to czy podasz jej wode, czy mleko, to jeden kit - no, z mlekiem lepiej, bo sie naje, a woda moze ja tylko wkurzyc ;-)

u nas Jasper ostatnia butle (na spiocha) dostaje ok. 23-24, a nastepna (poranna) po 8... czyli potrafi dlugo wytrzymac bez jedzenia.. i nawet sie nie domaga.

Pati85, mnie tez jest przykro z powodu kiepskiej nocy i tez wiem, co czujesz... ja nienawidze spac na dmuchanym materacu! plywac po wodzie, owszem, ale spac :ico_nienie:

[ Dodano: 2009-04-17, 09:45 ]
SHOO - obejrzałam Cable guy'a, hehheheee, niezly jest... ewidentnie idzie w slady Majki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

bravo!!!!!!!!!!!!!
shoo, filmiki super, jak fajnie Jasperek sie czolga
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2009, 09:56

shoo, filmiki super, za tym kablem to poszedł jak Majka za tą gazetą :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A w ogóle to witajcie kobietki ;-)

Gie, Maja śpi mniej więcej tak jak Jaspi, ostatnie karmienie jest ok. 22-23 i następne o 7 rano, czasami się obudzi w nocy to dostanie piciu, które jest przygotowane wieczorkiem ;-)
Spokojnie można podawać picie w tem. pokojowej więc jest ok.
myślę, że możesz spróbować z Su ale wodą to ona się nie pocieszy, ty jej w ogóle to co podajesz do picia???

Pati85, już niedługo i będziesz w nowym mieszkanku, jeszcze chwileczkę, jeszcze momencik i już będzie jak w raju ;-)

[ Dodano: 2009-04-17, 09:58 ]
aha, zapomniałam wam napisać - wczoraj byłam u lekarza, kolejna dawka antybiotyku, można się załamać. Dostałam też skierowanie do rehabilitanta, na ten mój kręgosłup, chyba się starzeję i się sypię :ico_chory:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 10:12

ale w sumie co to za roznica dla Ciebie, jezeli i tak bedzie wstawac, to czy podasz jej wode, czy mleko, to jeden kit - no, z mlekiem lepiej, bo sie naje, a woda moze ja tylko wkurzyc
no wlasnie taka roznica, jak napisalam wczesniej... ze po kilku (kilkunastu) nocach jak sie dziecko zorientuje, ze dostaje tylko wode - to nie bedzie sie chcialo juz budzic... podobno... i moze zacznie przesypiac cale noce...
Gie, Maja śpi mniej więcej tak jak Jaspi, ostatnie karmienie jest ok. 22-23 i następne o 7 rano, czasami się obudzi w nocy to dostanie piciu, które jest przygotowane wieczorkiem
Spokojnie można podawać picie w tem. pokojowej więc jest ok.
myślę, że możesz spróbować z Su ale wodą to ona się nie pocieszy, ty jej w ogóle to co podajesz do picia???
witaj Margarita...

w ciagu dnia mala dostaje do picia soczki rozcienczone woda...

przykro mi, ze dostalas znowu antybiotyk - oby Cie szybko wyleczyl... :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 10:21

plywac po wodzie, owszem, ale spac :ico_nienie:
dokladnie, ja to samo powiedzialam, ze czuje sie jakbym spala na lozku wodnym,normalnie koszmar jakich malo.

Wlasnie byla u mnie tesciowa, przywiozla mi ze 2 duze paczki papieru toaletowego Zewa, bo jest na promocji i husteczki higieniczne dla niemowlat :-)

Wczoraj zrbilam fotki malemu jak posadzilismy go na rogowce, zaraz pokaze jak tylko wrzuce na fotosik

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 10:27

Pati - czekamy na fotki... :ico_sorki: :ico_sorki:

czy "rogówka", to narożnik?? :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 10:27

Pati85, już niedługo i będziesz w nowym mieszkanku, jeszcze chwileczkę, jeszcze momencik i już będzie jak w raju ;-)
no kochana, odliczam juz dni, bo juz mam dosc tego
aha, zapomniałam wam napisać - wczoraj byłam u lekarza, kolejna dawka antybiotyku, można się załamać. Dostałam też skierowanie do rehabilitanta, na ten mój kręgosłup, chyba się starzeję i się sypię :ico_chory:
oj bidulo znow antybiotyk, oby tym razem pomogl.
A na rehabilitacje warto isc, moja kolezanka po porodzie ma problemy z kregoslupem i tez chodzi na rehabilitacje

[ Dodano: 2009-04-17, 10:30 ]
czy "rogówka", to narożnik?? :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
tak kochana dokladnie tak, nie wiedzialam jak to napisac, bo my mowimy na to sofa :ico_noniewiem:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”