Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 17:40

Witam

juz wrocilismy, jakos tak przed 17, ale mam wqurwa, ale zaraz o tym.
W sumie nic nie kupilam, nic ciekawego nie bylo, kupilam jedna bluzke na ramiaczkach w C&A i to wsio, a reszta to pieluchy w Rossmanie , puder i malemu zabawke, bo tam sie rozwyl, ze nie moglam go uspokoic wiec jak pokazalam mu takiego puszowego stwora to od raztu usmiech byl na twarzy i bylam zmuszona mu go kupic.

A teraz opisze dlaczego mam wqurwa, a wiec po Rossmanie pojechalam do drogrii na zakupki, malemu oiczywisc ie zaopasy porobic, sobie podpachy kupic, plyn do naczyn, paste do zebow i mydlo w plynie, podchodze do kasy, pöace karta a ta mi mowi, ze nie dziala, ja mowie jak nei dziala, jak przed chwilka placilam nia w Rossmanie,a mi mowi, ze przykro mi,ale nie moze mi wydac zakupow, ludzi tlum, mi glupio, na pewno zrobilam sie czerwona jak burak. Mowi do mnie, ze do 20 moge odebrac zakupy, a jesli nie to z powrotem trafia na polki, no kuzwa mowie, ze zaraz pojade do bankomatu i wybiore pieniadze. Zajezdzam i co sie okazuje- karta zepsuta, nie dziala, nie moglam jej nawet wlozyc, ale sie wkurzylam, na pewno ta baba w Rossmanie musiala cos z nia zrobic, moze polozyla ja na ta tasme co odczytuje ceny z towarow i mi ja zalatwila i teraz nei mam jak odebrac zakupow. Dzwonilam do P. a on mowi, ze jak on to przywiezie jak jest motorem, ale mam nadzieje, ze do plecaka sie zmieszcza te zakupki,ale na pewno bedzei ciezko je upchac :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:
Pati85, mysle, ze najbardziej ekonomicznym rozwiazaniem byloby kupienie tego 9-36.. my tak zamierzamy zrobic..
a czy dziecko musi stabilnie samo siedziec, zeby jezdzic w tym foteliku 9-36??
mi się wydaje że najlepszą opcją jest 9-25, przecież dla dzieci powyżej 25kg wystarczy tylko podkładka pod tyłek, która na allegro kosztuje 30zł.
Też się tym interesowałam , te do 25 kg tak mi się wydaje że są najlepszym rozwiązaniem ;-)
dzieki dziewczyny za odpowiedz, jeszcze pomysle nad tym, ale wlasnei tez mi chodzi ta opcja 9-25
nie mow nic P., idz na zakupy i zaszalej... tylko nie wiem, co powiesz, jak P. zapyta Cie skad masz tyle nowych rzeczy :ico_oczko:
nie bedzie wiedzial, on nie wie jakie mam ciuchy, mam ndzieje :ico_oczko:
Chyba żaden facet nie zauważy że kobieta ma nowe ciuchy jeśli sama mu nie powie, także Pati śmiało szalej ;-)
niestety nie bylo gdzie zaszalec, marne te sklepy u nas, trzeba bedzie sie wybrac do Hannoveru :ico_oczko:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2009, 18:00

mi się wydaje że najlepszą opcją jest 9-25, przecież dla dzieci powyżej 25kg wystarczy tylko podkładka pod tyłek, która na allegro kosztuje 30zł.
Też się tym interesowałam , te do 25 kg tak mi się wydaje że są najlepszym rozwiązaniem ;-)
to tez jest rozwiazanie :-) bo w sumie ten 9-36 moze byc za duzy dla naszych maluszkow teraz - glowka ma byc miedzy tymi gornymi obiciami, a jak widzialam te foteliki w sklepie, to one takie wielgachne byly i nie wiem, czy przy obecnym wzroscie i wadze naszych dzieci, pasowalyby... chyba najlepiej jest dziecko "przymierzyc" do takiego fotelika i wtedy zdecydowac
Chyba żaden facet nie zauważy że kobieta ma nowe ciuchy jeśli sama mu nie powie, także Pati śmiało szalej ;-)
ojj... moj zauwazy, nic mu nie umknie ;-)
nawet teraz, jak zakladam cos, czego zwykle nie nosze, to pyta, czy to nowe :ico_noniewiem:

mialam przed chwila przeboje z Jasperkiem, bo co go wlozylam do lozeczka (pora drzemki), to on hop na brzuch i nogi mu wlazily miedzy szczebelki.. no i darl sie ;-)
tak chyba z 4 razy...
teraz w koncu sie uspokoil i zasypia :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 18:02

witaj shoo

A moj maly nei chce jesc, plcze jak mu daje butle z mlekiem, mysle, ze to przez zabki, bo jak mu posmarowalam, to jakos ledwo zjadl, bo tak to wypycha raczkami sam
ojj... moj zauwazy, nic mu nie umknie ;-)
nawet teraz, jak zakladam cos, czego zwykle nie nosze, to pyta, czy to nowe :ico_noniewiem:
hehe, no to faktycznie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2009, 18:03

Pati85, no to Cie zalatwila ta babka w Rossmanie :ico_olaboga:
no, chyba, ze Ci sie ta karta w torebce zepsula w ciagu 30 minut, ale to raczej jest malo prawdopodobne...

i co teraz? jak dlugo sie czeka na nowa karte? gdybys mogla jeszcze te pieniadze wybrac z bankomatu, to by bylo ok... a tak, to znowu jestes bez grosza :ico_placzek: przykro mi...

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 18:04

teraz w koncu sie uspokoil i zasypia :ico_sorki:
no to fajnie.

no moj juz spi jakos po 17 zasnal

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2009, 18:04

http://www.rsa.ie/childsafetyincars/pro ... eaflet.pdf

tutaj cos na temat fotelikow... znalazlam te stronke, tak dla odswiezenia informacji :-)

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 18:06

Pati85, no to Cie zalatwila ta babka w Rossmanie :ico_olaboga:
no, chyba, ze Ci sie ta karta w torebce zepsula w ciagu 30 minut, ale to raczej jest malo prawdopodobne...

i co teraz? jak dlugo sie czeka na nowa karte? gdybys mogla jeszcze te pieniadze wybrac z bankomatu, to by bylo ok... a tak, to znowu jestes bez grosza :ico_placzek: przykro mi...
no daj spokoj, jestem taka wkurzona,musialo sie cos stac w Rossmanie, bo tam ostatni raz placilam. A teraz dopiero w poniedzialek pojde do banku i nie wiem ile sie czeka, pewneo okolo tygodnia :ico_placzek: :ico_placzek:

no musialabym nosic w niej chyba magnes :-D

[ Dodano: 2009-04-17, 18:08 ]
tutaj cos na temat fotelikow... znalazlam te stronke, tak dla odswiezenia informacji :-)
zaraz lukne

Naptawde nie wiem jak to sie stalo, bylam zajeta Erikiem przy kasie, bo plakal jak zabralam mju zabawke, bo musia babka naliczyc na kase, a to byla Polka, bo uslyszala, ze po Polsku do niego mowilam i nie zauwazylam, gdzie ona ta karte polozyla, no trudno, stalo sie, nic teraz na to nie poradze....

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 kwie 2009, 18:16

Pati85, ech, no to musisz poczekac.. oby wszystko szybko i sprawnie poszlo :ico_sorki:

wlasnie A. wrocil, a ja musze sie zajac jakas kolacja.. chyba pojde na latwizne i zrobie spaghetti ;-)
aa ostatnio sobie postanowilismy, ze bedziemy jesc tylko zdrowe zarcie :ico_puknij:

zajrze moze pozniej, papucie! :-D

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 18:20

Kochane, ja dzisiaj juz pewnie nie zajrze, sprzatam, bo zaraz wpadaja znajomi - z wódą :-D Pewnie Pan popije, a ja będę na stanowisku... ale może na jakiegoś małego lyka drina się załapię... :ico_oczko: :ico_oczko:

miłego wieczorku, słonka :)

[ Dodano: 2009-04-17, 18:23 ]
dzisiaj w nocy zmarl tata naszego bliskiego kolegi... :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2009, 18:28

chyba pojde na latwizne i zrobie spaghetti ;-)
oj ale mi smaka narobilas, tez bym zjadla :ico_oczko:
aa ostatnio sobie postanowilismy, ze bedziemy jesc tylko zdrowe zarcie :ico_puknij:
e tam, trzeby wszystko jesc.

Jedna znajoma moijej tesciowej opowiadala, ze taki facet jadl tylko wszystko co zdrowe, jakies Bio, i umarl bo lekarze nie mogli mu pomoc, bo byl za zdrowy, troche to dziwne, ale tak bylo

shoo, papuski :-) i dzieki za ta stronke, juz wiem, ze kupie ten od 9-25 kg

[ Dodano: 2009-04-17, 18:29 ]
dzisiaj w nocy zmarl tata naszego bliskiego kolegi... :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
przykro mi kochana, dla jego taty [*]

A Ty Gie, baw sie dobrze i pinuj stanowiska :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-04-17, 18:30 ]
Ach, Gie dziekuje za mile komentarze n-k :ico_sorki: :ico_sorki:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”