Większość przyszłych mam martwi się o to, by po urodzeniu dziecka ich waga nie zwiększyła się drastycznie. Ważne jest, by w ciąży odżywiać się zdrowo i pamiętać o dobru dziecka. Jedna z mam redaktorek umieściła w naszej encyklopedii informacje dotyczące tego, co i w jakich ilościach jeść w poszczególnych trymestrach ciąży, które dostępne są w Mamopedii pod hasłem: dieta kobiety w ciąży. Polecam lekturę.ja przy obu ciążach przytyłam po 13 kilo i wszystko zrzuciłam przez karmienie,wręcz musiałam w końcu odstawić pierwszą córkę od piersi po 14 miesiacu bo wszystkie żebra mi było widać .Teraz za to do ciąży wystartowałam z większym zapasem po prostu przytyłam dużo zanim zaszłam ale w ostatnich trzech tygodniach schudłam 4 kilo,nigdy nie chudłam na początku ciąży,wiem,ze to możliwe ale nigdy tak nie miałam.Boję się,że w ciąży nadrobię i za dużo przytyję a później nie zrzucę no zobaczymy,karmić będę do puki nie schudnę
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość