Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 kwie 2009, 10:35

Hej

Gie współczuję ciężkiej nocki :ico_pocieszyciel:
A fotki extra, Su fajnie się prezentuje w wózku :ico_brawa_01:

Pati super kiteczkę ma Erik :ico_brawa_01:
Co do obcinania włosów, to też uważam,że to przesąd. Zanim Erik skończy roczek to włoski całkiem oczka mu zakryją. Ja na Twoim miejscu chociaż grzywkę podcięłabym.

A wracając do przesądów, pamiętam jak Patryk był taki mały jak teraz Paulinka i babcia G. podczas świąt wielkanocnych powiedziała nam,że powinno się przyjąć komunię to dziecko będzie miała lżejszą mowę :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:
Nie mam pojęcia skąd te zabobony się biorą.

Ale to nic, kiedyś jak Patryk nam płakał tak mocno,że ciężko było go uspokoić, ta sama babcia podeszła do niego, schyliła się i stwierdziła - ma nierównomierny oddech, to jest zapalenie brzuszka :ico_puknij: Wtedy już ręce mi opadły skąd ona te wszystkie "mądrości" brała.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 kwie 2009, 10:39

Gie, ooo ja tez sluchalam VOX-u :-D i Zetki :-D

no i bardzo lubilam tez Radio Bielsko :-D bo mieli fajna liste przebojow... a tak naprawde to zabujalam sie w spikerze, tzn. w jego glosie, bo jak sobie go pozniej wyguglowalam, to :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: i sie odkochalam :-D

a kiedy masz zamiar wrocic na studia? bo zapomnialam, a wiem, ze o tym kiedys pisalas :ico_wstydzioch:

Pati85, noo ja bym tak zrobila, obcielabym przynajmniej grzywke...
u nas nie zanosi sie na obcinanie, bo nie ma czego :-) poki co rosna sobie takie delikatne wloski w odcieniach blondu (po kim????)... chcialabym, zeby mial juz bujna czupryne, mimo, ze i tak nic z tymi wlosami nie porobie.. zadnych kucykow, warkoczykow itp.. :ico_placzek:
;-)

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 kwie 2009, 10:39

Iwona H, witaj
Pati super kiteczkę ma Erik :ico_brawa_01:

:ico_sorki: :ico_sorki:
Co do obcinania włosów, to też uważam,że to przesąd. Zanim Erik skończy roczek to włoski całkiem oczka mu zakryją. Ja na Twoim miejscu chociaż grzywkę podcięłabym.
tez uwazam, ze to przesad, nigdy sie takimi bzdurami nie przejmowalam, ale jak uslyszalam o tym, to nie wiem czemu sie tego balam.
Wlasnie chce Erikowi podciac sama grzyweczke, bo tylko ona wlasnie mu przeszkadza
A wracając do przesądów, pamiętam jak Patryk był taki mały jak teraz Paulinka i babcia G. podczas świąt wielkanocnych powiedziała nam,że powinno się przyjąć komunię to dziecko będzie miała lżejszą mowę :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:
Nie mam pojęcia skąd te zabobony się biorą.

Ale to nic, kiedyś jak Patryk nam płakał tak mocno,że ciężko było go uspokoić, ta sama babcia podeszła do niego, schyliła się i stwierdziła - ma nierównomierny oddech, to jest zapalenie brzuszka :ico_puknij: Wtedy już ręce mi opadły skąd ona te wszystkie "mądrości" brała.
o losie, co za zabobony :ico_szoking: :ico_szoking: , ja nie wiem skad to sie bierze :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 kwie 2009, 10:43

Kiedy po raz pierwszy przyciąć dziecku włoski? Kiedyś funkcjonował mit, że nie wolno strzyc dzieci przed pierwszymi urodzinami. Dziś wiadomo, że dla kondycji włosów to nie ma znaczenia. Włoski trzeba obciąć, gdy zaczynają przeszkadzać, np. wpadają do oczu.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 kwie 2009, 10:43

powiedziała nam,że powinno się przyjąć komunię to dziecko będzie miała lżejszą mowę

babcia podeszła do niego, schyliła się i stwierdziła - ma nierównomierny oddech, to jest zapalenie brzuszka
hehehe :-D
zostala wychowana w czasach, w ktorych takie "madrosci" byly wyrocznia, takze nie ma sie co dziwic...
ja sama pamietam, ze na widok czarnego kota uciekalam jak najdalej, albo lapalam sie za guzik widzac kominiarza, a pozniej szukalam faceta w okularach :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 kwie 2009, 10:45

Ostatnio zmieniony 23 kwie 2009, 10:50 przez Iwona H, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 kwie 2009, 10:45

do teraz patrze podejrzliwie na czarne koty... tak mi zostalo :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

a w ogole, to czesc Iwonka :-)

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 kwie 2009, 10:51

a w ogole, to czesc Iwonka :-)
witaj shoo :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 kwie 2009, 10:52

chcialabym, zeby mial juz bujna czupryne, mimo, ze i tak nic z tymi wlosami nie porobie.. zadnych kucykow, warkoczykow itp.. :ico_placzek:
;-)
kochana, nic straconego, zawsze mozesz miec drugie dziecko, corcie i wtedy bedziesz mogla plesc do woli :-D
Kiedy po raz pierwszy przyciąć dziecku włoski? Kiedyś funkcjonował mit, że nie wolno strzyc dzieci przed pierwszymi urodzinami. Dziś wiadomo, że dla kondycji włosów to nie ma znaczenia. Włoski trzeba obciąć, gdy zaczynają przeszkadzać, np. wpadają do oczu.
http://www.dlarodzinki.pl...sta-glowka,551/
zresztą tu jest wszystko o włoskach
dziekuje kochana, zawsze pomozesz :588: :588:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 kwie 2009, 10:55

:588: :588:
:ico_wstydzioch:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”