Awatar użytkownika
Aginka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 maja 2009, 08:32

Witam

Aginko ale mysle ze chyba bym chciala.. Naprawde,czuje sie taka ladna.. zobaczymy..

Więc ... zostaje czekać ...albo rzeczywiście test ? i koniec niepewności ..... :ico_noniewiem:

ale czytałam że TE RYTUAŁY są dla dziecka bardzo wazne, one pomagaja dziecku czuć się bezpiecznie

Kapik miał własnie tak ustalony dzień ....prawie na wszystko była zawsze pora - prawie zawsze jak w zegarku - zawsze wiedział co będzie po czym ..... ale on jest innym dzieckiem... spokojnym zrównoważonym grzecznym , delikatnym .... a nie takim "harpaganem" jak siostra - ona poprostu na to nie poszła .... zawsze "coś" jest nie tak ..... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 maja 2009, 09:15

Dzien dobry :-)
A my juz po sniadanku,moj mezulek zrobil jajecznice :-) Zawsze w soboty robi..
A pozatym to padalo w nocy ale teraz widze ze bedzie ladny dzien.
A jak chodzi o moj brak @ to ja jeszcze poczekam tydzien,do nastepnego piatku i wtedy zrobie sobie test.. Ja jestem raczej cierpliwa i spokojnie te pare dni jeszcze poczekam.. Moj maz to juz patrzy w Internecie za jakims wiekszym autem niezle :-) Jest przygotowany na to ze to moze byc :ico_ciezarowka: a ja zachowuje wewnetrzny spokoj i ciesze sie tez tak po cichu :->

Gabi masz racje dzieci szybko rosna,ja tez nie dowierzam ze to tak szybko wszystko ucieka niedawno sie dzieci moje urodzily a juz Nicolka do przedszkola i Marcusek juz zaczyna powoli chodzic.. Normalnie Szok..

Magda super ze taki kurs zrobisz,znowu bedziesz mogla zawrzec nowe znajomosci i Antos sie pobawi i bedzie super. A te rytualy tez sa wazne dla dziecka,daja poczucie bezpieczesntwa tez o tym czytalam duzo :-)

Aginka masz racje,najpierw poczekam kilka dni a pozniej zrobie test,a tak podobnie jak mowisz bylo i jest z moimi dziecmi,Nicolka to taki maly dzikusek i o takich rytualach nie bylo mowy,a Marcusek juz jest spokojniejszy wiec te rytualy spania ostatnio sie ladnie udawaja :->

Ok a ja uciekam bo jeszcze musze okurzyc i wyprac pranko i tak ogulnie troche posprzatac :->
Milego dnia wam zycze Buziaki papa

Awatar użytkownika
Mama_Ania
4000 - letni staruszek

02 maja 2009, 10:58

Dzień dobry
Kristi, to Ty jesteś bardzo cierpliwa... Ja, gdybym coś podejrzewała, to już bym miała teścik zrobiony :ico_haha_01: . Trochę narwaniec jestem :ico_haha_02: . Trzymam kciuki, aby było tak, jak chcesz. Albo dzidziunia, albo nie.
Madziu, to mieliście wczoraj fajny dzionek. A powiedz, dowiadywałaś się o przedszkole Tosiaczkowi?
Aginka, Malwince pasuje taki pojazd :-D . Ona nie jest stworzona, by być aniołkiem z kokardkami we włoskach. Ona to taki malutki diabełek :ico_haha_01:

Kinga z G. idą dziś na imprezkę. Roczek kończy G. bratanek. Ja niestety z Kluseczkiem muszę zostać w domu. Kaszle okropnie... Rano miał 37,7 , i pewnie temperatura będzie rosła. Męczy się ten mój synuś strasznie :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 maja 2009, 22:38

Witajcie wieczorkiem :-)
U nas dzisiaj dzien minal Ok,znowu bylismy u tesciow ale to juz wystarczy .. Poszlismy tam do nich znowu na obiadek bo zostalo jeszcze im Klusek z miesem i dojedlismy..I bylo Ok,ale juz czulam sie tam jakos zmeczona nimi.. a jutro sobie bedziemy tylko sami ze soba nasza rodzinka w domku,a pozniej pojdziemy na spacerek jak pogoda dopisze. A moja rodzinka juz sobie spi.. Zaraz tez sie klade spac bo jakas czuje sie zmeczona.
A powiem wam ze ja poczekam z tym zrobieniem testu bo ja juz przeczuwam ze naprawde moge byc ciazy albo nawet juz jestem.. Mojej @ jak niemam tak niemam,i dlatego moze jestem prawie ze pewna ze to jest :ico_ciezarowka: i daltego moze jestem taka cierpliwa i spokojna.. Za kilka dni zrobie test a pozniej wam sie oczywiscie pochwale jak on wyszedl.. Troche poczekac nie zaszkodzi.. :-D A ciesze sie juz tez na kolejna dzidzie :-> Tylko tym razem jest tak jakby inaczej.. tak niespodziewanie..rozumiecie o co chodzi..
Pozatym to wszystko Ok,dzieci sie ladnie wybawily u babci i dziadka i zmeczone ladnie zasnely.. Nicolka i Marcusek to sa tak rozni od siebie.. jak ogien i woda.. doslownie,ale tak chyba zawsze jest.. ja np.jestem bardziej spokojniejsza a moja siostra z kolei to zywa taka i wszedzie jej pelno.

Gabi super foteczki,spacerki udane i slicznie wygladacie z Emilka,widac ze super spedzacie dni :ico_brawa_01: . Dziekuje za mile slowa,no tak podchodzimy do tej mojej prawdopodobnej :ico_ciezarowka: tak calkiem normalnie i spokojnie,i to mi sie samej podoba.

Mama_Ania ja czasami tez jestem taka narwana,ale zrobie sobie w pewien sposob niespodzianke i poczekam z tym testem jeszcze kilka dni.. zeby jeszcze tak napiecie bylo przy tym.. :-D Duzo zdrowka raz jeszcze dla Patryczka oj wymeczy go ta choroba.

Ja to juz powolutku mysle jak to bedzie z nowa dzidzia i takie mam juz mysli,jak sobie poradze..itd.. Termin u mojego gina mam juz nawet zrobiony bo pod koniec maja mam go,a tu taka niespodzianka,ciekawa jestem jak to wszystko sie pouklada.. No ale wieczorami zawsze sobie tak mysle o tym wszystkim.
Zycze wam milej nocki i dobranoc

[ Dodano: 2009-05-03, 10:50 ]
U nas dzisiaj Piekny Dzien,sloneczko swieci i naprawde super. A ja czuje sie Pieknie,taka ladna i szczesliwa i otoczona dziecmi. Super piekne uczucie ;-> Pozatym to dzisiaj po obiadku jedziemy na taki Markt Sonntag,to taki niedzielny Targ i tam mozna kupic rozne rzeczy.. ja np.potrzebuje kartki urodzinowe i tam tez je sobie kupie.Mozna tez kupic sobie takie slodkie zelki na wage oj jest tam tego troche..
Milego dnia wam zycze i do uslyszenia,niema was ale to weekend i pewnie dlatego.. Bo ja chyba was nie odstraszam.. :-D :ico_haha_02: Zarcik..

Awatar użytkownika
Aginka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 maja 2009, 15:01

Wiatam :-)

Gabi, Emilka to taki mały słodki cukiereczek - prawdziwa dama - sukienka, spódniczka, rajtuzki, kapelusik... Cliford pod pachą ..... a w ręce kwiatuszki .... uwielbiam takie małe damy .... moja "chłopaczyca" nienawidzi rajtuzek - spódniczki ma sobie tylko z musu i to na chwilkę .... no ale może będzie cieplej - będzie też częściej w spódniczkach ....
No właśnie - dziś mamy ciepluteńko .... Malwina zadebiutowała w sandałkach i koszulce z krótkim rękawem ..... oj... jest pięknie :ico_brawa_01:
A ja czuje sie Pieknie,taka ladna i szczesliwa i otoczona dziecmi

no no no - widzę że już chyba wszystko jasne - ale podziwiam Cię naprawdę za Twoje opanowanie :-) Ja po urodzeniu Malwiny miałam jedną taką sytuację - doszło do tego że na 99% byłam pewna że jestem w ciąży :ico_wstydzioch: więc jak tylko zaczęłam podejrzewać - już poleciałam do apteki po kwas filiowy i test .... :ico_haha_01: test pamiętam robiłam rano a wcześniej na wieczór już łykałam kwas - oj ... działo się wtedy ze mną, działo .....

także pokłony przed Tobą :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 maja 2009, 19:23

Hej hej :-)
U nas dzisiaj byl super dzien. Bylismy na tym Markcie i na lodach,a pozniej jeszcze poszlismy sobie na spacerek na Plac Zabaw,bylo Pieknie.I Marcusek nawet sie pohustal z Nicolka i troche tez pozjezdzal ze slizgawki. Ogulnie dzien minal bomobowo.Nicolka juz o 18 00 padla mi na rekach to znaczy zasnela taka zmeczona byla i sobie spi w swoim pokoiku a Marcusek juz za niedlugo tez pojdzie spac,juz jakis marudny jest.
Dziekuje wam za mile slowa takie jestescie dla mnie pelne podziwu oj kochane kobietki z was,ale ja to sie przyznam wam ze juz tez powoli jestem ciekawa i korci mnie ten test kupic szybciej,jakby nie bylo i tak juz dlugo wytrzymalam bez niego .. :-D :ico_haha_02: Poprosilam tesciowa i juz jutro mi kupi test ciazawy,wiecie ja z moja tesciowa ostatnio mamy super dobry kontakt,ona nie jest zla tylko czasami przesadza jako babcia no a tak to jest w porzadku i jutro mi kupi ten test,pozniej jej dam tez pieniadze. I juz jutro bede wiedziala wiecej.. Dzisiaj to juz mnie brzuch na dole bolal i myslalam ze dostane @ ale gdzie tam.. pobolal mnie i przestal i znowu sie czuje dobrze.A moj maz to juz prawie jest pewny ze w ciazy jestem bo niby apetyt mam wiekszy.. Zobaczymy jutro,ja czuje sie tez jakos tak inaczej i taka ladna jestem i szczesliwa.

Gabi a co bys powiedziala jakby ci sie jednak trafilo trzecie dzieciatko?? I tak dalabys sobie rade.. A ja jestem dobrej mysli i jak to bedzie :ico_ciezarowka:
to wiem ze bedzie Ok i dam sobie rade.

Aginko i okazalo sie ze nie bylas w ciazy tak? Po Malwinie.. albo jak to bylo? Ja to myslalam ze dluzej wytrzymam bez tego testu ale jednak nie umiem .. do jutra to jeszcze poczekam i jutro go sobie zrobie,powienien juz mi pokazac czy cos jest czy nie :->

Ok wpadne jeszcze pozniej teraz Marcusek idzie spac a my zjemy kolacje :-> Buziaki dla wszystkich papa

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 maja 2009, 21:05

Gabi ja powiem tak ze mamy z mezem warunki na trzeciego dzidziusia,tylko zawsze myslalam ze dwojka dzieci mi wystarczy a tu jednak chyba sie okazuje ze bede miala trojeczke.Wiem ze kazde dziecko potrzebuje zeby mu poswiecic uwage i spelnic kazda zachcianke (no tak mowie w przenosni) I ja bardzo bede sie starac kazdemu z moich dzieci poswiecac czas i uwage. Tyle ludzi ma troje dzieci i sobie radza i zyja i jest Ok.Ja wiem ze ja bede w domu z dziecmi a moj maz juz za niedlugo sobie poszuka nowej dodatkowej pracy,bo pieniadze sa i nam beda bardzo potrzebne.Ciekawe co mi pokaze jutrzejszy test :-)
Ja to mysle ze jak sobie poradzilam z dwojka dzieci to i poradze sobie z trojka,masz racje musimy sobie radzic bo niema innego wyjscia. Oczywiscie z czasem tez pojde do pracy ale to juz tylko na pol etatu ... Najwazniejsze dla mnie to by bylo zebym dla kazdego dziecka miala tyle samo czasu i tyle samo poswiecila mu uwagi,czy Nicolce czy Marcuskowi..
Dziekuje Ci ze tak mi milo zyczysz,ja to mysle ze trzeci dzidzius jakby byl to dla mnie ogromne wyzwanie i dam z siebie wszystko zeby moje dzieci byly szczesliwe i zawsze bede dla nich gdy beda mnie potrzebowac. Raczej jestem pozytywnie nastawiona,z jednej strony sie tak jakby boje i mnie to przeraza,a z drugiej strony jestem gotowa i co ma byc to bedzie i bedzie Dobrze.

Marcusek juz sobie zasnal,troche pomarudzil pobawil sie swoim misiem i zasnal.. Kochany z niego chlopczyk,a Nicolka spi juz o 18 00 pewnie jutro mi zrobi tez pobudke wczesnie :-)

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

03 maja 2009, 23:04

Cześć kochane moje, u nas cały czas coś się dzieje w ten weekendzik hihi.

Wczoraj był grillik u znaomych, było fajowo, śmiechu co nie miara, oj fajnie się posmiać aż do łez, trroche drinkowaliśmy i tequilla była
a rano lekki kacyk ale do przezycia.
no a dzisiaj był dzień pechowy, bo żeśmy się tak wybierali, wybierali na basen że dotarlismy jak już był koniec ostatniej sesji...buuuu
Pojechalismy ok 12 na zakupy po stroje kąpielowe no i spoko chłopaki kupili i ja też, ale jak zobaczyłam w domu to sie okazało że kupiłam numer 8 ...ale byłam zła...wiesz wziełam a na wieszalu było 14 mój rozmiar
i nie kapnęłam się że to może być mniejsze....nie dało rady już pojechać (bo i tak było już póznawo) ... i wymienić także nonono blada z basenu i wszystkiego.

Jutro może pojedziemy ;) jutro będe musiała tez nabyć kostium w normalnym rozmiarze

A co u WAS?

Kristi widze ze TY juz prawie pewna ze jestes w ciazy, lo matko ale ja ci zazdroszcze....ja bardzo chcialabym juz oczekiwac na przyjscie na swiat drugiej kruszynki...bardzo bardzo...

a wiecie co...

Wczoraj mialam taka sytuacje troche smieszna heh
bylismy u naszych znajomych a kolega mi mowi ze za 9 miesiecy przyjdzie na swiat nasz drugi bobas :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
no szczerze niewiedzialam o co chodzi...pytam sie czy on wie cos czego my z mezem nie wiemy :ico_haha_01:
a on na to ze juz kilku osobom to "wywrozyl" ze tak powiem...porpstu spojrzal na kobietke i wiedzial ze jest w ciazy....
mi to sie smiac zachcialo....ale wiecie jak to jak ktos powie Ci cos takiego to czlowiek mysli...
Narazie ani okres mi sie nie spoznia...bo do @ jeszcze troche :-D
...ale co sie usmialam to moje :ico_haha_01:
Ciekawe co mi pokaze jutrzejszy test
o to juz jutro czekamy !!!

Aginko pamietam te sytuacje, chyba nawet nam opisywalas, bylysmy na bierzaco z ta rozterka ciazowa?!
Ja narazie marze o drugim dziecku, juz tak bardzo ze nie moge...ale mam nadzieje ze to juz niedlugo.

A Tolek dal nam dzisiaj popalic...mezu zasnal, a mialo byc przytulanko zaraz go zbudze :-D

Gabi sliczne foteczki.

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 maja 2009, 07:56

U nas dzisiaj brzydka pogoda,pada deszcz i posiedzimy jednak w domku,jakos nie lubie spacerowac w deszczu :-> Pozatym to moje dziecinki teraz ogladaja bajke. I tak to wszystko Ok,okresu dalej niemam.. :ico_oczko:

Magda no jestem raczej pewna ciazy bo jakbys to inaczej wyjasnila..gdzie jest moja @?? Tym bardziej ze jestem zdrowa i u mnie kazdy brak @ to oznaczal ciaze. Takze zobacze dokladnie dzisiaj jak zrobie tescik i oczywiscie sie pochwale wam jak wyszedl :-)Fajnie ze tak ci kolega wywrozyl.. I juz za niedlugo czego ci zycze moze bedziesz czekala na druga dzidzie :-) Powodzenia.

Gabi powiem powiem jak tescik wyszedl.

Awatar użytkownika
Mama_Ania
4000 - letni staruszek

04 maja 2009, 13:49

Witam
Kristi, jak wyszedł teścik??? Myślę o Tobie...
Madziu, oby ten znajomy wywróżył prawdę. Wiem, jak bardzo czekasz i już się niecierpliwisz.A z tym strojem kąpielowym to numer :ico_haha_01: I świetnie, że się weekendzik udał :ico_brawa_01:

U nas weekend udany był dla Kingi i G. Pojeździli, pozwiedzali. A ja z Kluseczkiem przesiedziałam w domu :ico_placzek: . Pogoda była super. Mały nie gorączkuje, ma mniejszy kaszel, ale nie chcę mu fundować dużych zmian temperatury.
A w piątek wybieramy się na domek na kilka dni (oby tylko Patryk już był zdrowy). Chcemy Maluszkowi urządzić imprezkę urodzinową na świeżym powietrzu. Szukałam ofert w naszej okolicy w internecie. Albo termin zajęty, albo cena z kosmosu (od piątku do poniedziałku 900 zł). Ale wieszałam pranie na balkonie i rozmawiałam z sąsiadką. I wspomniałam jej o naszych planach wyjazdu. Zaoferowała nam swój "domek" (właściwie dom w którym można mieszkać nawet cały rok) i to za darmo. Oczywiście jakoś jej się zrewanżujemy, ale to jest propozycja nie do odrzucenia :-D .

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”