Awatar użytkownika
Mama_Ania
4000 - letni staruszek

11 maja 2009, 22:52

Dobry wieczór
Wszystkie foteczki śliczne: i Emilki, i Marcuska i Nicole.

Moje dzieci w końcu ZDROWE :ico_brawa_01: !!! Oby w dobrą godzinę wypowiedzieć. Płucka mają czyste, jeszcze tylko syropek wykrztuśny rano mam im podawać. Wczoraj byliśmy pierwszy raz od 10 dni na spacerze. Pojechaliśmy na cmentarz do mojej mamy, a później do parku. Wyładowaliśmy z samochodu rower Kingi i wózek Patryka, troszkę pochodziliśmy i zaczął padać deszczyk :ico_zly: .
Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki też są takie uparte? Ja czasami nie radzę sobie z Pyzą. Jest okropna. Mówię, proszę, grożę, krzyczę, dam po pupie i NIC. Jakby nie do niej gadka była. G. zauważył to samo. Na nią nie ma sposobu. Nie odpuszcza i chce postawić na swoim. Nie mam już pojęcia, jak z nią rozmawiać. Jak jest dobrze, to ok, ale jak coś nie po jej myśli, to się dopiero zaczyna...

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 maja 2009, 08:02

Dzien dobry rano :->
U nas dzisiaj deszczowa pogoda.
Teraz moje skarbki patrza na bajke.

Mama_Ania ciesze sie ze twoje dzieci juz sa zdrowe.

Gabi tak Nicolka tez idzie do przedszkola od 1 wrzesnia,tak samo jest tutaj w De jak w Pl :-> A fajnie to wymyslilas ta historyjke o tym piesku :-) Super.. dobrze ze funkcjonuje :->A ta bajke tez juz raz widzialam z moimi dziecmi,taki fajny brazowy piesek,maly madrala :-)

Jak chodzi o moja Nicolke to powiem wam ze ona tez tak ma,jak jest dobrze to jest dobrze ale jak jest cos nie po jej mysli to zaczyna mi tupac,plakac tak marudzaco wtedy ja moge jej mowic,tulmaczyc i nic nie pomaga .wtedy ja zostawiam i niech sobie poplacze a za jakis czas sama do mnie przychodzi i jest Ok. Sa tez wlasnie takie sytuacje.Ale Nicolka to jest tez bardzo uparta,jednego dnia jest taka grzeczniejsza,a innego to obudzi sie juz marudna i pozniej ciezko jest z nia wytrzymac. No ale to mysle ze normalne jest,i to minie z czasem :-) Ale ja Nicolce nie ustepuje i ona wie ze Nie mozna miec wszystkiego..
Milego dnia wam zycze :->

[ Dodano: 2009-05-12, 08:07 ]
I zapomnialam napisac ze Marcusek juz coraz pewniej sie czuje na wlasnych nozkach i wczoraj to malutki pobil rekord i chyba z 9 samodzielnych kroczkow zrobil,a mi sie udalo nawet zrobic mu kilka zdjec :-> Ale sobie super dreptal.. :ico_oczko: Pieknie.. Juz niedlugo i bedzie Marcusek chodzil.. :ico_brawa_01:

No i pokaze wam chodzacego Marcuska :ico_haha_02: :
ObrazekObrazek

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

12 maja 2009, 11:44

Dzieńdoberek kochane, ja znowu opóznipona, ale nadrobie, zaraz idę do lekarza w sprawie tych moich antydepresantów.
Mam do pogadania z lekarzem...trzymajcie kciuki.

Kristi super Marcusek radzi soboie na nóżkach brawo :ico_brawa_01:
A jaki szczesliwy :ico_brawa_01:

Buziaczki kochane,
Do pózniej.

Awatar użytkownika
Mama_Ania
4000 - letni staruszek

12 maja 2009, 15:55

Witajcie
Kristi :ico_brawa_01: Marcuskowi. Ślicznie.
Magdalena_82, jak po wizycie u lekarza? Cudny nowy avatarek.

U nas pogoda nieciekawa. Niebo ciemne, co chwilę popaduje deszcz. Pewnie będzie ulewa. Byliśmy tylko na zakupach i siedzimy w domu.
Kinga też obiecuje, że już będzie grzeczna, całuje i przeprasza, ale zaraz zapomina. Teraz troszkę ją szantażuję rowerkiem. Obiecaliśmy jej na urodziny :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 maja 2009, 20:47

Witajcie wieczorkiem :-)
U nas dzisiaj caly dzien padal deszcz.. :ico_zly: I caly dzien siedzielismy w domku.. :ico_zly: Ogolnie ale jakos mi tez dzien szybko minal,pobawilam sie z dziecmi i ogladalismy tv,i pozniej ladnie wykapalam moje slonka i ladnie zasnely. Jutro ma znowu padac..??

Mama_Ania my tez kupimy Nicolce rowerek na jej urodzinki :-> I ciekawa jestem jak sobie bedzie mala radzila.. cyz bedzie chciala sama pedalowac..sie okaze :->

Magda i ja tez trzymam kciuki zeby wizyta u lekarza sie udala i moze za jakis czas bedzie dzidzia :-) Zycze ci wszystkiego dobrego.

A Marcusek to juz moge powiedziec smialo ze Chodzi!!! Naprawde tak sie juz pewnie czuje i tak mu to samo przyszlo .. i jak mu sie podoba,oh cudownie,ciesze sie i jaka ma radosc .. widac to na foteczkach.. Kochany chlopunio moj. A Nicolka to sie wydaje jakby troszke zazdrosna.. Jak wystawiam rece do Marcuska to on ladnie do mnie przyjdzie i go przytule,to zaraz Nicolka to samo robi co Marcusek i tez ja oczywiscie przytulilam .. to takie naturalne bylo :-> No i chlopczyk moj ladnie chodzi,nawet juz moja reke odciepuje i sam chce chodzic.. :ico_haha_02:
A Nicolka to zaczyna powtarzac za mna slowka,dzisiaj powiedziala ladnie i wyraznie Krecik.. bo taka bajke jej zalaczylam albo jak smiesznie mowi Chodz.. z takim chocby echem... ale nie jest zle Nicolka powoli zaczyna chciec mowic i powtarzac.. ale wiem ze do przedszkola i tak musi pojsc,w domu juz zaczyna sie jej powoli nudzic.. a najbardziej jak jest brzydka pogoda. :ico_noniewiem:
Uciekam pod prysznic papa :-)

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 maja 2009, 08:17

Dzien dobry :-)
U nas dzisiaj bedzie ladna pogoda,jest teraz tak po deszczu i ladnie sloneczko swieci,dzisiaj juz napewno pojdziemy na spacerek. Pozatym to Ok.
A ta stronka w moim podpisie to tam mam taka moja galerie zdjec,tych najnowszych i starszych :-) Mysle ze bedzie sie wam podobac,teraz ta stronka powinna funkcjonowac i sie otwierac.Moje dzieci sie ladnie bawia,a pozniej idziemy a spacerek.

Gabi juz stronka powinna dzialac. Milego ogladania :-)

Awatar użytkownika
Mama_Ania
4000 - letni staruszek

13 maja 2009, 11:52

Hej hej
Kristi, piękne foteczki :) Wiesz, Kinga jest w taki sam sposób zazdrosna, jak Twoja Nicole. Jak tulę Kluska, to ona już mi też gdzieś pod pachę się wkręca, jak rozbawiam małego, ona też zaraz robi to samo :ico_haha_01: .
I ogromne :ico_brawa_01: Marcuskowi za chodzenie.

U mnie dziś Klusek złożył pierwsze "zdanie". "Mama am" :ico_haha_01: .

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

13 maja 2009, 14:28

Cześć Skarbeczki :ico_haha_02:

Ja wczoraj juz nie zajrzałam i nie napisałam co i jak za co przepraszam :ico_noniewiem:

No dostałam kolejne dwa opakowania leków :/
Powiedziałam lekarzowi że wróciłam jakiś czas temu do brania codziennie po 10 mg bo soię gorzej czułam (to było jakoś trzy tygodnie temu)
No i lekarz mi powiedział że jak już tak zaczęłam to teraz powinnam przez 3 miesiące brać...ale jak sie po miesiącu dobrze będe czuła to też mogę sie już przestawić na branie co drugi dzionek.

Lekarz powiedział mi też że te leki które ja biorę citolopram jest bezpieczny dla ciazy :ico_szoking:
ale on nakłania swoje pacjentki żeby jednak wstrzymały się i odstawiły, zakończyły kurację a potem zaczęły starania.
...i jak tez tak zrobię, wolę dmuchać na zimne.... :ico_noniewiem:

Kristi brawo :ico_brawa_01: dla Marcuska za chodzenie...i Aniu dla Patryczka za pierwsze zdanie :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 maja 2009, 14:40

Dziekuje wam kochane za mile slowa,sama sie ciesze ze Marcusek zaczal tak sam od siebie chodzic a Nicolka zaczyna mowic.
Juz zaliczylismy raz spacerek do polodnia zaraz idziemy na jeszcze jeden :-)
Pogoda jest taka w miare,ale jak mowia w kratke.. Raz pada deszcz a raz jest slonce.. Obiadek juz mam prawie ze gotowy,i jeszcze raz sie przejdziemy na spacerek.

Magda dobrze ze u lekarza bylo Ok,i jeszcze troszke trzeba poczekac na nastepna dzidzie. Ale bedzie Ok,piekna fotka Antosia w podpisie :ico_brawa_01: Maly Strazak Antos ;->

Mama_Ania fajnie tak czytac ze nasze dziewczynki w niektorych rzeczach sa do siebie podobne :-> Ale to wszystko jest normalne i minie ..

Ok napisze wieczorkiem wiecej teraz spacerek.. :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Kristi
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 maja 2009, 20:34

Hej wieczorkiem :-)
U nas dzisiaj dzien minal Ok,dwa spacerki byly,a pozniej przyszli tesciowie na kawke i zobaczyli jak moj Marcusek ladnie chodzi :-) Jeszcze ma takie cos ze tak czasami nie czuje sie pewnie a innym razem to czuje sie bardziej pewnie ale ogulnie to malutki sobie super chodzi :-> daje raczki do gory i chodzi.
A Nicolka to mala modelka,dzisiaj to jej zrobilam taka sesje zdjeciowa i jak mi ladnie pozowala :-) A Marcusek sie ladnie usmiechal .. Uwielbiam robic zdjecia moim dzieciom,to moja Pasja. :ico_oczko:
Ciesze sie ze wam sie foteczki podobaja.

Gabi dzieki :-)

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”