Witam, u nas nareszcie Bartek lepiej spał - pobudka o 3 na jedzonko, a o 5 wzięłam go do nas do łóżka bo zaczął się kręcić i pospał do 7 zjadł i spał do 8. Przed chwilą znowu zasnął. Chyba nareszcie po przebiciu się drugiego ząbka trochę mu odpuściło.
a co do brzoskwin czy bananow wiem ze banan ja nie uczula :) dla tego tak mieszam :)
ja tam nigdy nie wiem co małego uczula. Teraz nie ma żadnych krostek, ale miał wcześniej zanim zaczęłam mu podawać cokolwiek nowego. Na pewno nie jest to białko, bo ja jem nabiał od początku. Nigdy nie udało mi się dojść co w mojej diecie może go uczulać, a może nawet niekoniecznie w diecie
zwłaszcza, że uczulenie może wyjść po kilku dniach od zjedzenia danego pokarmu.
Jedno co wiem na pewno to to, że jest uczulony na maść majerankową - wysypuje go po niej niemiłosiernie, a co ciekawe te krostki wyglądają jak skaza.
Ja na razie podawałam jedną nową rzecz na tydzień. Najpierw dostał jabłko, potem zupę marchewkową z ryżem. A wczoraj dostał dwie nowe rzeczy - zupę jarzynową i gruszkę. Zobaczymy co będzie. Chociaż w tej zupie to jest tylko marchewka, ziemniaki i por - ale mi jarzynowa
A i wczoraj kupiłam kaszkę manną Bobovity i będę zaczynać u Bartka ekspozycję na gluten.