Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 maja 2009, 11:12

22540MONIKA, a o dziwo najwiecej to idzie chusteczek do pupci ja juz 4 duze paczki zuzylam, wiec teraz kupilam w hurtowni caly karton i wyszly mnie po 5 zl paczka a nie po 9. :-D ja kupuje te nivea soft &care i mi najbardziej odpowiadaja a mialam juz i pampersy i bella :-D

Awatar użytkownika
22540MONIKA
Wodzu
Wodzu

17 maja 2009, 13:32

oto My w skończonym 39 tyg.

Obrazek

Awatar użytkownika
DUSIA555
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 maja 2009, 13:59

DUSIA555, no ja tez tak myslalam, one mu w szpitalu smarowaly po kapieli a moja polozna kazala przy kazdej zmianie pieluszki - wiec smaruje, zaszkodzic nie zaszkodzi :-D
Oczywiście, że nie zaszkodzi. A ja pewnie bym smarowała tylko po kąpieli a tak dowiedziałam się, że przy zmianie pieluszki też można.
Ja kupiłam kosmetyki nivea baby łącznie właśnie z chusteczkami nivea soft &care. Zobaczymy jak mała na nie zareaguje. Co do pampersów to zamierzam na początek nie kupowac dużej paczki, na wszelki wypadek gdyby mała dostała od nich uczulenia przerzucę się na inne. I jak trafię na te właściwe to dopiero wówczas kupię większe opakowanie.

ejustysia bardzo dobry pomysł z tymi zakupami na hurtowni to spora oszczędność.

22540MONIKA, no pięknie wyglądacie dziewczynki :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 maja 2009, 14:18

22540MONIKA, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

DUSIA555, ja tez mam wszystko nivea baby , polozna mi mówila, ze to jedne z lepszych a ona doswiadczenie to ma bo ona nawet do mnie przychodzila jak sie urodzilam wiec troche latek pracuje a te soft & care to delikatne takie - nie powinny zaszkodzic

ps. gdzie zoola?

ja zaraz fotki wrzuce

Awatar użytkownika
DUSIA555
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 maja 2009, 14:19

Dobrze, że facet wystawił wypotrzone przez nas wózeczki na allegro to kupiłam, myślę że do środy powinien do nas dotrzeć. Fotelik będzie na 100 % w poniedziałek, ciekawa jestem jego wyglądu " na żywo". Wczoraj kupiłam jeszcze na allegro a jakże :-D przytulankę dla bobasa koniecznie z możliwością prania (zalecenie położnej). Wspomniała , że to bardzo ważne żeby dzidziuś miał coś swojego, coś do czego może się przytulić z czym się będzie mógł czuć bezpiecznie gdy mamy nie będzie w pobliżu lub gdy będzie zasypiał. Podobnież wtedy łatwiej jest też "przekonać" kruszynę do spania w swoim łóżeczku. Stwierdziła, że jeśli od początku pozwolimy się "zterroryzować" -dosłownie tak powiedziała- przez maleństwo i będzie cały czas spało z nami w łóżku to ciężko będzie później je przestawić na spanie w łóżeczku. Jeśli wogóle się to uda. Ale pewnie i tutaj nie ma reguły. Czas pokaże.
Tymczasem idę szykować się do kościółka, jest przepiękna słoneczna pogoda więc pewnie wybierzemy się spacerkiem. Na razie :ico_haha_02:

[ Dodano: 2009-05-17, 14:22 ]
No własnie też się zastanawiam co się dzieje z zoolą Przeważnie to pierwsza była na forum a dzisiaj............ A może jest coś na rzeczy :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Czekamy na fotki, a ja zmykam :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 maja 2009, 14:36

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2009-05-17, 14:40 ]
jeśli od początku pozwolimy się "zterroryzować" -dosłownie tak powiedziała- przez maleństwo i będzie cały czas spało z nami w łóżku to ciężko będzie później je przestawić na spanie w łóżeczku. Jeśli wogóle się to uda

:ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

[ Dodano: 2009-05-17, 15:01 ]
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2009-05-17, 15:05 ]
:ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: zoolcia nadal 2 w 1 - maja z mezem dzien bez komputera :ico_placzek: - a juz myslalam

fortunata_fofa
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 maja 2009, 17:26

Już miałam nadzieję, że zoola na porodówce.Co do pępka mi tez położna kazała przy każdej zmianie pieluszki.Co do chusteczek ja mam pampersa i sprawdzaja się.A paczka pieluch sztuk 94 powoli sie kończy a dopiero tydzień ją używamy.

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 maja 2009, 18:36

jestem :-D wbiłam sie na neta na chwilke :-D my nie uzywamy jeszcze zadnych kosmetyków !!!! córcia nadal w brzuszku siedzi !!! ale kochane jak tylko bede sie wybierac do szpitala to dowiecie sie pierwsze :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-05-17, 18:38 ]
ejustysia, zdjecia wiktorka przesliczne :ico_brawa_01: moj mezulek sie tez zachwyca !!!

kupiłam dzis małej opaski na głowke ma juz chyba z kazdym kolorze ......nie no zółtej mi brakuje :-D

Awatar użytkownika
DUSIA555
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 maja 2009, 21:57

ejustysia, synek prześliczny jest :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: A te łezki :ico_placzek: nie chciałam Cię zasmucić to tylko słowa położnej a nie żadna reguła, że tak będzie. Wszystkie wiemy, że życie pisze różne scenariusze. Jedna położna mówi tak druga inaczej - tak jak np. z tym pępuszkiem. Będzie dobrze :ico_sorki:
Muszę się Wam pochwalić tą przytulanką, tak mi się spodobała choć oglądałam wiele innych http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/362 ... 390a3.html
Taka cisza tutaj nastała, że będę się zbierać do spanka. Spokojnej nocki. Do jutra :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 maja 2009, 07:28

witam rankiem!!! wczoraj myslałam ze juz wyladuje w szpitalu zaczyły mi sie skurcze dosc regularne i bolesne ale .......sie wszystko rozeszło :ico_zly: noc przespałam jak dziecko.....
teraz miałam 1 skurcz ale taki delikatny......czyli na porodówke pewnie dzis nie trafie......ale jakos mnie to nie dziwi bo córa uparta jak nie wiem wszystko robi zeby z pod znaku byka nie byc ........dzis na dzien dobry powiedziałam jej ze wózek sprzedam skoro nie chce w nim jezdzic :-D

DUSIA555, przytylanka boossskaaa :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”