Awatar użytkownika
rybcia82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 maja 2009, 05:20

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: gratuluje kolejnej majoweczce...

fortunata_fofa
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 maja 2009, 06:03

Zoola włąsnie z tym rozwarciem to róznie ja miałam 1cm potem 3 a dzień później 4 cm i króciutką szyjkę.Mała zaczęła schodzić spod żeber dopiero jak parłam a położne szykowały sie na jej wypychanie.Pozatym nikt w szpitalu nie wierzył,że mi kroplówka pomoże na skurcze szykowali sie na cesarkę a w ciągu godziny urodziłąm i wszyscy w szoku.Kroplówkę dali mi na próbę czy wogole jakikolwiek skurcz wystąpi.Więc różnie to bywa.Wszystko może sie nagle ruszyć.Pozatym mi z usg wychodziło,że przenosze bo mała miała wymiary na 37 tydz a 3 dni później byłą już z nami i dostałą 10 pkt i wcale nie jest malutka,normalny noworodek.Więc sie nie martw.Jedz puki możesz bo w każdej chwili możesz zacząć rodzić.

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 maja 2009, 07:08

Jedz puki możesz bo w każdej chwili możesz zacząć rodzić.
gdzie mam jechac do szpitala ??? i co im powiem ? nic mi nie jest tylko sie denerwuje .......
a tak powaznie ja to juz nie wiem co mam o tym myslec !! fortunata_fofa, piszesz ze twoja szyjka była króciutka moja nie jest .....
martwie sie czym innym ......lekarz zawsze mowił ze termin mam na 21/23 maja z miesiaczki wychodzi 28 ......tylko ze ja po poronieniu miałam bardzo rozregulowane cykle najdłuzszy przez ciaza to 21 dni ,nie jestem w stanie wiedziec kiedy zaszłam w ciaze bo próbowalismy z mezem dosc czesto :-D wiec ten z miesiaczki tez nie moze byc do konca wiarygodny, a wczoraj mi lekarz wyskoczył ze z miesiaczki to tydzien 39, z rozmiarów małej 40, a z czegos tam jeszcze (nie pamietam ) 38 :ico_olaboga: i wpisał w karte planowany termin z usg na 3 czerwca !!! jejku zeby Nataszce sie nic nie stało :ico_sorki: ......od gina dowiedziałam sie prawie tyle co nic.....pani olu wszystko jest w nalezytym pozadku, jestem bardzo zadowolony iiiiii co ja mam myslec ??? ...maz mi mowi ze cuduje !!!

Awatar użytkownika
DUSIA555
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 maja 2009, 08:52

Witam Was
zoola27, wiem coś o tym czekanie jest najgorsze i ta niepewność kiedy się zacznie. Mi lekarz w poniedziałek powiedział, że juz teraz u mnie tez może akcja porodowa zacząć sie w każdej chwili chociaż do terminu zostało mi jeszcze 11 dni. Także zoola tak jak pisały dziewczyny, nie denerwuj się chociaż zdaję sobie sprawę, że nie jest to proste. Bobasy moga nas wziąć z zaskoczenia tak zazwyczaj bywa :-D Najważniejsze, że lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku :ico_sorki:

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 maja 2009, 08:55

puk puk!!! nadal nikogo nie ma ??.....musze isc dzis do miasta wykupic recepte i zrobic jakies drobne zakupy!! myslaam ze sobie z kims popisze :-D

[ Dodano: 2009-05-20, 08:57 ]
DUSIA555, hej!!! :ico_oczko:
Najważniejsze, że lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku
wiem i tym sie pocieszam !!! ........no ale koniec smutków bo znowu bede płakac ....co tam u Ciebie ??

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

20 maja 2009, 09:00

:ico_brawa_01: ogromne gratulacje dla Moniki :ico_brawa_01:
no i Was juz niewiele :ico_brawa_01:
zycze cierpliwosci :ico_haha_01: juz wkrotce bedziecie tulic maluszki :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 maja 2009, 09:01

zoola27, tuz tuz i sie wszystko rozkreci :ico_sorki: :ico_sorki: trzymam kciuki!!

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 maja 2009, 09:03

zycze cierpliwosci :ico_haha_01: juz wkrotce bedziecie tulic maluszki
oj bedziemy i to bardzo mocno :ico_oczko:
zoola27, tuz tuz i sie wszystko rozkreci :ico_sorki: :ico_sorki: trzymam kciuki!!
pomalutku przestaje w to wierzyc :-D

[ Dodano: 2009-05-20, 09:10 ]
ide wstawic pranie !! :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
DUSIA555
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 maja 2009, 09:16

[ Dodano: 2009-05-20, 08:57 ]
DUSIA555, hej!!! :ico_oczko:
Najważniejsze, że lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku
wiem i tym sie pocieszam !!! ........no ale koniec smutków bo znowu bede płakac ....co tam u Ciebie ??[/quote]

U nas wszystko OK. Tak jak pisałam wczoraj, w sobotę spotykam się z lekarzem . Jutro jeszcze idziemy z położna z SR "zwiedzać" placówke w której będę rodzić. Aha zoola pytałam o herbatę z liści malin. Powiedział, że nie ma wiedzy na ten temat to znaczy nie słyszał i nigdzie się nie doczytał oczywiście chodzi o fachową literaturę (a jest bardzo doświadczonym lekarzem) aby picie jej było pomocne w jakikolwiek sposób. Spytałam też czy pić herbatę na laktację (czytałam, że takową piłyście czy pijecie), stwierdził - "Pani Irenko później okaże się, że będzie miała Pani tyle pokarmu, że trudno będzie sobie Pani z tym poradzić. " Jednym słowem powiedział żebym sobie dała spokój z piciem zarówno jednej jak i drugiej herbaty.

Awatar użytkownika
zoola27
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 maja 2009, 09:28

DUSIA555, ja herbatek na laktacje nie pije i z ta druga chyba dam sobie spokój!!

wczoraj wyzyłam sie na mamie ..... :ico_olaboga: i mi z tym głupio !!! no ale ile raz dziennie mozna sluchac jak sie czyjesz wszystko w pozadku zaczeło sie ??? nie dosc ze mnie meczy to jeszcze zaczeła teroryzowac mojego meza ........ :ico_zly: dzwoni do miego co chwile !!! normalnie zgłupiec mozna :ico_olaboga:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”