Awatar użytkownika
Sabcia
Trzy tysiące lat minęło...

21 maja 2009, 23:11

Witam Kochane!!!
W koncu jestem i nie dam sie juz tak latwo wyrzucic :ico_brawa_01:
Co tam u mnie hmmmm duzo pisania otoz dzisiaj bylam na usg moje malenstwo bryka tak bardzo ze nie dala sie zmierzyc :ico_brawa_01: wszystko jest w nalezytym porzadku jest zdrowiutka i rozwija sie wspaniale aaaaa i co najwazniejsze to dziewczynka - tak jak sobie wymarzylam :ico_brawa_01:
Musze wrocic i podczytac co tam u was slychac no chyba ze mi ktos skroci :ico_haha_01: dozobaczenia jutro pozdrawiam buziaczki

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

22 maja 2009, 07:45

Cześć Dziewczyny,
wczoraj się nie odzywałam, bo zanim wróciłam od lekarza i zrobiłam jakieś jedzonko, to trzeba było iść spać. Z dzidzią i ciążą wszystko w porządku, już nie panikuję, a myślę pozytywnie. Żadnej przegrody nie mam :ico_brawa_01: . Chyba temu doktorkowi w szpitalu coś się przewidziało. Mój lekarz skomentował to tak: nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu :) Dostałam L4 na kolejny miesiąc i tak już będzie aż do października. Fajnie, bo akurat z pracy dzwonili i mówili, że chcą kogoś przyjąć na umowę zastępstwo na czas mojej nieobecności. Dobrze, że jest taka możliwość, bo pracy u nas sporo, a tak to zawsze będzie pomoc. Mój gi jest zadowolony z przebiegu ciąży i mówi, że jak na ciążę wysokiego ryzyka, to 19 tygodni jest niezłym wynikiem, ale jednocześnie powiedział żebyśmy się nie cieszyli z małyh sukcesów, tylko radość zostawili na zwycięstwo. Facecik jest ostrożny i woli tak powiedzieć niż dawać nadzieje, a potem nie daj Boże coś złego się przytrafi :ico_olaboga: Następną wizytę mam 22 czerwca. Może wtedy poznam w końcu płeć mojego maleństwa...

Miłego dnia Mamusie!!!

Awatar użytkownika
Sabcia

22 maja 2009, 07:46

oj wy niedobre wy jeszcze spicie a ja juz od 5 na nogach :ico_zly: chcialam sie przywitac bo lece do pracy no ale coz ZYCZE MiLEGO DNiA bede okolo 15 buziaczki papapap

[ Dodano: 2009-05-22, 07:51 ]
Magda33, witam, fajnie ze wszystko jest ok bardzo sie ciesze no i widze ze na fajnego lekarza trafilas, byle tak dalej a wszystko bedzie ok ja wiem to napewno ze na naszym profilku juz nie bedzie zadnych nieprzyjemnosci czy tez smutnych wiadomosci sama radosc i pelny optymizm :ico_haha_01: :ico_brawa_01:
A ja zapomnialam wam napisac ze od tygodnia bardzo boli mnie kregoslup i
miednica wczoraj lekarz powiedzial ze czasami tak bywa ze mam jakis ucisk ale z czasem byc moze to przejdzie :ico_placzek: ja mam nadzieje ze jaknajszybciej bo dokucza mi to przy chodzeniu

Awatar użytkownika
bigottka

22 maja 2009, 08:45

Witam ranne ptaszki
Sabcia, GRATULUJĘ :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: DZIEWCZYNKI. Kobietko w końcu masz internet bo już dzisiaj chciałam do ciebie sms-a pisać ale już masz neta. Fajnie że dzidzia daję się we znaki bo ja jak na razie to tylko jeden ruch poczułam i jak na razie nic szkoda :ico_placzek: :ico_placzek: ale może później będzie inaczej mam taką nadzieję. Ja idę w środę na usg i mam nadzieję że też zobaczę co tam siedzi i będzie to samo co u Ciebie bo bardzo chciałabym :-P ale jak będzie chłopiec to też się będę cieszyć a maż to już w ogóle :-D

Magda33, to super że z dzidzią wszystko w porządku i że nie masz dwudrożnej macicy jakiś dziwny ten lekarz ze szpitala tylko Ciebie nastraszył i nic więcej co on nie zna się na fachu swoim :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Magda33

22 maja 2009, 09:50

Magda33, to super że z dzidzią wszystko w porządku i że nie masz dwudrożnej macicy jakiś dziwny ten lekarz ze szpitala tylko Ciebie nastraszył i nic więcej co on nie zna się na fachu swoim
młody jeszcze jest więc może nie wie co widzi hi hi hi, ale nastraszył mnie nieźle, nie ma co

Bigottka jeśli chodzi o ruchy maleństwa, to ja też raz je czuję, raz nie. Pewnie w nocy nasze dzieciaczki rozrabiają :-D Ale jak zaczną się prawdziwe kopniaki, to będzemy na pewno częściej czuły nasze skarby.

Sabcia ja również gratuluję dziewczynki :ico_brawa_01: Ja mam przeczucie, że u mnie będzie chłopczyk...tylko jeszcze nie mam pomysłu na imię :ico_olaboga:

Właśnie wybieram się do firmy zawieźć L4 i pokasować prywatne pliki z komputera, bo po co ma mi ktoś czytać :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Sabcia

22 maja 2009, 09:50

bigottka, dzieki, wiesz ja juz mam synka ale o dziewczynce sobie marze
A jakbyscie widzialy mine mojego synka zalozyl rece jedna na druga zrobil obrazona mine i mowi "no to fajnie ja skladam reklamacje" hahahahah, ale sie usmialam
wlasnie zawiozlam synusia do szkoly bo przez te bole juz nie chodze z nim do szkoly tylko autkiem sie bujamy ale niestety do pracki to juz na nogach smigam jak narazie przynajmniej
oooooooo wlasnie dostalam kopniaka to chyba mam wam przekazac wiec kopniaczek dla was od Nicoli
mam jeszcze 15 min do wyjscia wiec piszcie cos .......

[ Dodano: 2009-05-22, 10:03 ]
Magda33, u mnie gdyby jednak byl chlopczyk to bedzie Dominik :) chociaz ostatnio podoba mi sie popularne tu w anglii Brayan

Awatar użytkownika
edulita

22 maja 2009, 10:08

Witam zaglądam na chwilke bo tęsknie za wami a niestety na działce nie mam prądu bo gdyby tak było to tam bym laptopa podpinała i w wolnych chwilach podczytywała i pisała z wami :-)
Sabcia, - gratulacje dziewczynka :ico_prezent: :ico_brawa_01: moja córcia cały czas mówi że chce dziewczynke :-) solidarność płuci :ico_haha_01:
Magda33, - najważniejsze że lekarz Cię uspokoił i wszystko jest w porządku a płeć zdążysz poznać
bigottka, - przy pierwszej ciąży czasami dość późno odczuwa się silne ruchy dzieckaa napewno już niedługo oberwiesz porządne kopniaki :-)
Uciekam na działke jest teraz tak pięknie bo kwitnie mi magnolia i clematisy - uwielbiam siedzieć na tej swojej miedzy :-) miłego dnia dziewczynki

Awatar użytkownika
Sabcia

22 maja 2009, 10:11

edulita, ale ci fajnie na tej dzialce
a ja wlasnie zauwazylam kolejne okienko u mnie takze stawiam za okienko :ico_tort: i mykam do pracy papapa

Awatar użytkownika
edulita

22 maja 2009, 10:12

Sabcia, - ja dla chłopca chciałam też imie Dominik ale mój Marcin niebardzo chce dać się przekonać do tego imienia a jego kochana mamusia która do wszystkiego musi sie wtrącić mówi że Dominik jak słoń z bajki - ona to ma nierówno pod sufitem bo jak chciałam Denisa to mówiła że też tak dziwnie Denis - penis :ico_zly: babol jeden :ico_zly:

[ Dodano: 2009-05-22, 10:13 ]
Sabcia, - gratulacje kolejnego okienka

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

22 maja 2009, 10:27

Czesc brzucholki :-D
Sabcia, jak dobrze że jesteś już z nami :-D ciesze się że u was wszytsko dobrze :ico_brawa_01: no i mam nadzieje że teraz już nie będzie awari neta u ciebie!!
No i brawa za kolejne okienko :ico_brawa_01:
Magda33, to super że lekarz cię uspokoił, spokojnie możesz sobie odpoczywać w domku, napewno będzie teraz wszytsko dobrze :ico_brawa_01:
edulita, fajnie ci że masz działeczke!!! Ja też bym chciała sobie pojechać na dzialeczke i posiedzieć ale nie mam gdzie i zaraz ide z psem na spacer!!
Sabcia, no i pieknie że będzie dziewczynka GRATULACJE!!!
bigottka, cześć :-D ja też ostatnio nie czuje jak maluchy się ruszają, tzn czasem czuje te łaskotki ale rzadko :ico_sorki: mam nadzieje że niedługo kopniaczki będą!!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”