Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

08 kwie 2008, 09:24

mama_zuzi1980, dzieki za wypis wszystkich przydatnych rzeczy :ico_sorki:

Justyna_Bochnia, fotki extra, jeju jak ja lubie ogladac wasze dzieciaczki w roznych sytuacjach :-D a ta fotka z bananem po prostu super
fajnie miec taka spontaniczna mame jak TY :-D

mama_zuzi1980, WSZYSTKIEGO NAJ DLA NELUSI :ico_tort:
przyjęli na studia, kierunek Finanse i Bankowość
no super, teraz juz nie powinno byc problemow z wojskiem :-)
ugotowałam jej na jutro danko z rybką
a jaka rybke dodałaś?? ja tez musze pomyslec bo Szymon jeszcze rybki nie jadl
dopiero piąteczek mam wolny
dobrze macie kobitki z tym dniem wolnym w tygodniu
a ja od pon mam druga zmiane 11-18 :ico_placzek:
to juz wogole Szymcia nie bede widziala, tymabrdziej ze w pon i sr mam angielski na 19.00 wiec od razu po pracy na angola i bede wracac o 21.00 :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
moja naczelniczka oczywiscie nie raczyla nam odpowiedziec czy matki karmiace rowniez musza przychodzic na druga zmiane :ico_zly:
zauwazylam krosteczki na lokietkach obydwoch, takie jakby alergiczne
no musisz poobserwowac, pewnie cos nowego ja uczuliło
A no i oczywiście tak jak Nell i Jas jak widzi mamę to zaczyna marudzić .
u nas dokladnie to samo, nawet nie musi widziec calej mnie, tylko moje stopy ze gdzies tam sie krece to juz wlancza mu sie maruda :ico_olaboga:
Już znalazłam,buraka można dawać po 7 miesiącu
no fajny przepisik, tez go wyprobuje
tylko nie bede solic :ico_nienie:

a u nas tak
wczoraj jak wrocilam z angola, to tata mi mowi ze Szymon mu marudzil wiec chcial sprawdzic czy ma kupe..UWAGA wsadzajac palca w pieluche :-D
no i mowil ze caly palec mial w kupie..hehe
a pozniej nie mogl znalezc chusteczek nawilzanych wiec wytarl mu pupke papierem toaletowym :ico_olaboga: no ale ok, dobrze ze pampersa znalazl :ico_sorki:
:ico_oczko:
aa decydowalam ze biore urlop wychowawczy od maja do sierpnia/ mam umowe do sierpnia/ tym sposobem nie bede musiala sie zwalniac bo umowa sama wygasnie
tak mi doradzila kadrowa, no i chyba dobry pomysl
tak pomyslalam ze zawsze jak bysmy wrocili wczesniej to moge przeciez zawiesic wychowawczy i pujsc do pracy :ico_oczko: czego oczywiscie nie zakladam :ico_nienie:
noo a nocka u nas beznadziejna
Szymon obudzil sie przed 1.00 i zaczal marudzic nie pomogla herbatka
chcialam zmienic mu pieluche bo pomyslalam ze moze ma mokro
rozebralam go i polozylam a ten siurek zlal mi sie na lozko :ico_olaboga: poduszka zalana, jasiek zalany, przescieradlo :ico_szoking:
tym sposobem zostalam pozbawiona akcesori do spania :ico_placzek:
wiec o 2.00 z bezsilnosci dalam mu 120ml mleka, no i troszke go pokolysalam i skubaniec usnal...
teraz śpi a jak wstanie to dostanie mleczko i pojedziemy do moich rodzicow :-)

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!

08 kwie 2008, 09:55

No i ja sie witam! U nas nocka calutka przespana od 22 do 9! Nawet tradycyjnej pobudki na mleczko o 5-6 nie bylo :ico_brawa_01: Moze to temu ze teraz na noc wiecej wypija mleczka :-)
Lece teraz przebrac Jaska bo jeszcze w pizamie siedzi i pampersie od wczoraj :-) zjawie sie popoludniu :)

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 kwie 2008, 12:07

Jak gutujecie ta rybke dla dzieci...? No i jaka Pange??
Justynka, mi sie wydaje ze panga nie za zdrowa jest, chyba lepiej taka z drozszych rybek kupic np lososia, ale to tylko moje zdanie.
fajnie miec taka spontaniczna mame jak TY
dokladnie!! Ja bylam taka przy zuzi, a przy NEll juz mi sie nie chce :ico_wstydzioch: po prostu za stara jestem chyba na takie numery ;-)
Jak gutujecie ta rybke dla dzieci...?
Ja teraz nie gotowalam, ale dla Zuzi robilam tak ze wrzucalam rybke na gotujaca sie wode (ale nie za duzo tej wody) razem z warzywami, gl z marcheweczka, kaw. pietruszki, selera itp i gotowalam troche a potem z tego wywarku robilam sosik, mozna dodac troszke maki ziemiaczanej i zgestnieje troszke, albo dodac mleczka modyfikowanego aby dodatkowo zabielic.... a potem na papke i juz :-) A w pl nie ma sloiczkow z rybka?
tylko moje stopy
dokladnie mamy tak samo :-D
mama_zuzi1980, dzieki za wypis wszystkich przydatnych rzeczy
nie ma za co!!!
wczoraj jak wrocilam z angola, to tata mi mowi ze Szymon mu marudzil wiec chcial sprawdzic czy ma kupe..UWAGA wsadzajac palca w pieluche
no i mowil ze caly palec mial w kupie..hehe
a pozniej nie mogl znalezc chusteczek nawilzanych wiec wytarl mu pupke papierem toaletowym no ale ok, dobrze ze pampersa znalazl
wiesz co Eve, tyle Ci powim ze masz cudownego tate. gdzie by moj zmienil pieluche komukolwiek!!! Albo tylek wytarl. On nigdy sie nie rwal do opieki nad wnukami, a przeciez Zuzia sie u niego wychowala tak naprawde a on przenigdy nie robil nic przy niej :ico_olaboga: owszem na raczkach ponosil i papa do mamusi. On nawet nie wie co to jest chusteczka nawilzana .... Zazdroszcze ci takiego taty**!!!
aa decydowalam ze biore urlop wychowawczy od maja do sierpnia/ mam umowe do sierpnia/ tym sposobem nie bede musiala sie zwalniac bo umowa sama wygasnie
tak mi doradzila kadrowa, no i chyba dobry pomysl
Mysle ze pomysl jest super, bo nie palisz za soba mostow. I o to chodzi!!!
rozebralam go i polozylam a ten siurek zlal mi sie na lozko
:-D Wy to macie wesolo z tymi chlopakami :-D
Nawet tradycyjnej pobudki na mleczko o 5-6 nie bylo
a Tobie kochana to nie za dobrze, co? :-D ;-)
Wyslalam ci linka na skypa z allegro, wlacz sie na moment to przejdzie :-)

A ja wlasnie kupilam zabawki dla Nelusi z Tiny Love na allegro, bo wyprzedaz byla, i tym sposobem me dziecie ma dwie nowe zabawki do wozka i dwie grzechoteczki :-) A mamusia w paczce wysle :-)

Awatar użytkownika
Dominisia

08 kwie 2008, 14:30

My juz po spacerku i Jasiu sobie spi :) Dalam mu buleczke tak do pobawienia i musialam odkurzacz wyciagnac bo tak nasmiecil dookola :-)

Ktoras pytala mnie o prezent od mezulca :) Oczywiscie byl i jeszcze bedzie :)
Dostalam lancuszek z czerwonym serduchem i kolczyki do kompletu i sliczna branzoletke, tylko ze jest troszke za krotka i trzeba bedzie wymienic. No i w tym tygodniu mamy sie jeszcze wybrac do sklepu (jak wyplata przybedzie :)) po dresik, cobym mogla zaczac chodzic na silownie i jeszcze chcialam sobie kupic cos z bielizny, bo moja obecna to sie jedynie to kosza nadaje a nie do tego zeby w niej chodzic :ico_wstydzioch:

A tak ogolnie to mam troszke zepsuty humo... Wlasciwie to smutno mi jest. Moja mama ma taka mlodziutka siostre-25 lat, mieszka we Wloszech, ma roczna corcie i w lipcu ma urodzic drugiego dzieciaczka, no i same komplikacje sa. W 2 miesiacu miala brzuch jak w 9, okazalo sie ze zbiera sie jej woda, lekarze trzymali ja miesiac w szpitalu i nikt nie wiedzial dlaczego tak ma, bo wszystkie badania byly ok, zdecydowali sie na operacje. Okazalo sie ze miala na obu jajnikach trzy cysty, jedna z nich miala 17 cm x 20 cm, a dwie pozostale nie byly mniejsze. Usuneli jej to i bylo ok. Najbardziej obawiali sie jak to bedzie jak zacznie jej brzuszek rosnac a tu przeciez ta rana po operacji, musiala nosic specjalny pas i majciochy. No i teraz lakarz mial podejrzenie, ze dzidzia nie rosnie, dzis byla w wiekszym miescie na jakis tam specjalistycznych badaniach i stwierdzili ze lozysko nie rozwija sie prawidlowo a dziecko nie ma odpowiednio wyksztalconych pluc i rzeczywiscie przestalo rosnac. Maja zaczac jej podawac jakies zastrzyki i jak nic sie nie zmieni to wkrotce czeka ja cc. Nawet nie wyobrazam sobie co musi teraz przezywac...

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

08 kwie 2008, 14:40

:) My już po spacerku, kupiłam sobie czerwoną kurteczkę :ico_brawa_01: strasznie mi się podoba.

Marcelina zjadła dziś danie z króliczkiem bo jakoś leń mnie dopadł i wolałam dać jej ze słoiczka, teraz śpi.

mama_zuzi1980, no właśnie nie mogę znaleść w Polsce z rybką słoiczków.. w Austrii prędzej będą. Wiesz tak patrzę na te zdjęcia Zuzi z Nellcią i muszę Ci powiedzieć że Zuzia jest straaaasznie do Ciebie podobna, nelcia też ale Zuzia bardziej :)

EVE wiesz zrobiłam sobie wczoraj ten test na tej stronie i heheh mimo że uczę się angielskiego hohoho bardzo długo to poziom ten sam Wyższy Podstawowy. Strasznie mylące te odpowiedzi!! Bo dwie spokojnie można wykluczyć ale dwie są niemal do złudzenia poprawnie napisane. A co do tego wczorajszego banana to poprostu Marcelina cały czas się wyrywa do jedzenia samemu zawsze łapie mi za łyżeczkę więc stwierdziłam że w końcu czas dać jej sie pożądnie pobrudzić i pobawić :)

Kurzce miałam ochote dziś na spageti z sosem serowym i wiecie co kupiłąm sobie fix Serowo Brokułowy i nie kupiłam makaronu, mam tylko taki do rosołu ale on napewno się nei będzie nadawał. Kurcze nie chce mi sie już wychodzć po Makaron więc sobie chyba dziś odpuszczę to spagetti :ico_oczko:

Mała śpi a ja chyba zrobię sobie kawkę i zjem jakieś ciacho...?? Zapraszam :)

[ Dodano: 2008-04-08, 14:45 ]
Dominisia, Oj... kurcze to faktycznie nie brzmi zbyt dobrze ale wiesz jak ja leżałam w szpitalu tuż przed porodem te kilka dni to na sali leżała taka kobieta i dostawała zastrzyki bo dzidzia też miała moło wykształcone płucka a to był już 32 tydzień z tego co wiem to strasznie jej to pomogło i dzicia urodziła się i wszystko było wporządku :) Więc nie załamuj się,

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

08 kwie 2008, 20:38

cześć Mamusie :-D

ESKA bardzo się cieszę, że udało Wam załatwić te studia :ico_brawa_01: na pewno dadzą mu spokój :ico_brawa_01: i już masz to z głowy :ico_sorki:

EVE no nieźle Twój tata z tą kupą wymyślił :-D :-D :-D mój żeby tak zrobił o by jeszcze musiał sprzątnąć swoje :513: hihihi
a ten siurek zlal mi sie na lozko :ico_olaboga:
no to zgadał się z Darkiem, miałam to samo :ico_oczko:
i rozsądnie wymyśliłaś rozwiązanie z urlopem w pracy :ico_brawa_01:

MAMOZUZI pytałaś kiedy wyjeżdżam :ico_noniewiem: prawdopodobnie 20 kwietnia... :ico_olaboga:
Ktoras pytala mnie o prezent od mezulca :) Oczywiscie byl i jeszcze bedzie :)
no ja pytałam :ico_oczko: ja to swojego W. tym razem do Twojego K. wyślę na przeszkolenie w sprawie prezencików :ico_oczko:
a wiesz to co napisałaś o tej dziewczynie to naprawdę przykre...tak musi się wymęczyć biedna i maluszek też....trzymam kciuki, żeby wszystko było u nich dobrze...
kupiłam sobie czerwoną kurteczkę :ico_brawa_01:
fotka :ico_sorki:
nie mogę znaleść w Polsce z rybką słoiczków
i ja też nie...chyba zrobię tak jak Mamazuzi napisała, bo dla Julci robiłam podobnie :ico_noniewiem:
to poziom ten sam Wyższy Podstawowy
i ja zrobiłam go :-) i mi też wyższy podstawowy wyszedł... :ico_noniewiem:
dziś odpuszczę to spagetti :ico_oczko:
rany mój W. to robi dopiero spaghetti...poczęstuj kiedy zrobisz :-D

a wiecie dziś w przedszkolu babka mi mówi czy zwróciłam uwagę, że Julci czasem pisze od tyłu...ja myślałam na początku, że lewą ręką chodzi....ale nie, że tak jak w odbiciu lustrzanym widać :ico_olaboga: no i faktycznie , na jednym obrazku tak się podpisała, jakbym czytała coś z lusterka :ico_olaboga: ona mówi, że zrobiła jej jakieś badania, ale nic poza tym niepokojącego nie wyszło, być może to po prostu efekt tego, że poszła do przedszkola i dostała dużo bodźców...że czasem nawet tak 6 latki jeszcze maja...bo to jest jeden z początkowych objawów dysleksji :ico_olaboga: ale powiedziała, że spokojnie, na razie po prostu trzeba Julcię obserwować...ja do tej pory nic takiego nie zauważyłam, chociaż ona w domu pisze, maluje bardzo dużo...ale tak troszkę mnie to przestraszyło :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

08 kwie 2008, 20:59

agnieszka01.04, jutro zrobie i prześlę :) A wiesz Panie w przedszkolu czasem bywają przewrażliwione :0 Ale w sumie poobserwować zawsze trzeba a może faktycznie wyłapały coś na co warto zwrócić uwagę...

ja już idę się umyć i chyba leżeć jeszcze tylko herbatke sobie zrobie :), troszeczke się z M poprztykałam i kurde chyba sie położę... w sumie złość mi przeszła ale straciłam ochotę do czego kolwiek :)
Myślałam że jak tutaj zajrzę to będzie duuużoooooooo pościków a tu co?? Tylko Agnieszka mnie uratowała, bo tak to pewnie napisałabym tylko dobranoc i poszła spać :)

DOBRANOCCC :) Do Jutra no albo może potem cos jeszcze skrobnę :)

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

08 kwie 2008, 21:16

zrobiłam taki test na dysleksję i wyszło
"U Twojego dziecka raczej na pewno nie ma ryzyka dysleksji, co nie oznacza, że nie powinieneś bacznie przyglądać się jego rozwojowi i szkolnym osiągnięciom."
czytałam też objawy dysleksji i nie pasują do Julci wogóle, oprócz tego napisania odwrotnie czasami...także jestem bardzo dobrej myśli :-)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 kwie 2008, 21:22

Cześć!

Ale po południe :ico_olaboga: Zuzia dziś spała tylko raz od 9 do 10.15, a najlpsze jest to,że nawet marudna nie była, dopiero pod wieczór.

A ja robiłam rybke tak jak inne obiadki z mięskiem- osobno ugotowałam rybkę i osobno warzywka:ziemniaczek, brokułki i marchewka, a potem wszystko blenderkiem plus trochę oleju i wody.
Rybka to była sola. Mój szwagier pracuje w hurtowni rybek i mamy od niego piękne i różniste rybki :-) Mama mówiła,że Zuzi bardzo smakowała rybka :-)

eve bardzo dobry pomysł z tym urlopikiem.

agnieszka01.04, to już bardzo niedługo wyjeżdżasz, w imieniny... Na pewno wszystko się ułoży- ja trzymam kciuki!

[ Dodano: 2008-04-08, 21:24 ]
agnieszka01.04, a mnie się wydaje,że masz zdolną córeczkę, bo to wielka sztuka pisać tak literki, no przynajmniej dla mnie.

[ Dodano: 2008-04-08, 21:25 ]
eve81, Justyna_Bochnia, a jaki robicie test z ang? Podeślijcie link, sprawdzę się z ciekawości i zobaczę, co mi w główce zostało.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 kwie 2008, 21:43

Ja przed chwila robilam ten test i wyszlo ze jestem na poziomie wyzszym srednio zaawansowanym co mnie bardzo cieszy bo angielskiego nie uzywalam od 1,5 roku i tyle pamietam :-) :ico_brawa_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”