anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

02 cze 2009, 20:42

anusiek, dziwne ale ja w weekendy tez dola lapie :ico_zly:

skasowałam tiktakowy suwaczek, głupi jakiś, w połowie liczenie wariuje :-D

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

02 cze 2009, 21:12

kurde,napisalam posta i go wcielo :ico_zly:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

03 cze 2009, 08:40

Shiva... widzę, że mamy podobne problemy. tarczyca. dodatkowe zmartwienie...Co Ci dają?
masz jakieś doświadczenia w kwestii wpływu tarczycy na ciążę? mam nadzieję, że dziś będziesz mieć lepszy dzień! :) pozdrawiam!

[ Dodano: 2009-06-03, 08:46 ]
Dziewczyny- jeszcze jeden temat mi się przypomniał... wczoraj była u mnie koleżanka, która też jest w ciąży. ostatnią miesiączkę miała dwa tygodnie przede mną... czyli teoretycznie powinna być ok 2 tygodni dłużej w ciąży. natomiast w dniu wczorajszym lekarka określiła jej ciążę na 12 tydzień- a ja dziś właśnie zaczęłam 12. w związku z tym przesunął jej się też termin usg ginekologicznego... trochę ja to niepokoi. co o tym sądzicie? :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

03 cze 2009, 10:18

meg, a moze ten termin to na podstawie USG,co? Bo ja z USG to mialam chyba 5 terminow i wciaz sie zmienialy :ico_olaboga:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

03 cze 2009, 10:25

właśnie nie. ostatnie usg miała kilka tygodni temu - potwierdzające ciążę. wczorajsza wizyta odbyła się bez usg... dziwne, mam jakoś mało zaufania do lekarzy...

barbapuppa

03 cze 2009, 11:17

meg może lekarka źle określiła, mój lekarz ma taki fajny obrotowy kalendarzyk wyliczający datę porodu na podstawie miesiączki
bo jakby z USG wychodziło, to rozumiem, że tu pozostaje kwestia poczęcia czy wielkości dziecka, ale na podstawie miesiączki to pewnie się pomyliła

a ja wczoraj miałam jakieś nerwy, bo wszyscy na mnie wsiedli, Tadzik darł się w niebogłosy i nie chciał się uspokoić (pierwszy raz :ico_szoking: ) aż się popłakałam z tego wszystkiego, źle zmontowałam piaskownicę co przyszła wczoraj, na szczęście dziś nowy dzień i słoneczko, choć wiaterek i zaczęłam kichać, oby nie przeziębienie
na domiar złego miałam być dziś u gina, ale tyle pracy, że rano wyjść nie mogłam, na szczęście okazało się, że dziś przeniósł wizyty na popołudnie, więc w drodze na zebranie w przedszkolu może uda mi się zdążyć
ciekawe co mi tam na tej cytologii wyszło
no zmykam, bo praca czeka
miłego dnia

anetka607

03 cze 2009, 11:17

meg, może po prostu lekarka jakaś zakręcona :-D moja wg swojego kalendarzyka

się nie doliczyła dopiero na podstawie usg wyznaczyła i moim zdaniem o tydzień się

pomyliła bo ja wiem dokładnie co do dnia kiedy to było :-) dziś mój syn powiedział że

brzuch mi sterczy abym wciągnęła i sie śmiał jak nie dałam rady, on to ma pomysły, w

poniedziałek idę na usg a dzisiaj robiłam odczyn coombsa i jutro będą wyniki, trochę się

denerwuje :ico_olaboga: ale bym już jakiś chociaż ciuszek dla dzidzi kupiła, nie mam

kompletnie nic a nic, po synu została mi tylko wanienka i bujawka bo stwierdziłam że

więcej dzieci nie będę miała i sprzedałam wszystko albo pooddawałam :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

03 cze 2009, 11:47

barbapuppa, jaka piaskownice??Pokaz,pokaz :ico_sorki:
bo wszyscy na mnie wsiedli,
- czasem tak jest,a my teraz szcegolnie drazliwe jestesmy :ico_oczko: No i Ty chyba za duzo na glowe bierzesz,ze nawet do lekarza czasu nie masz :ico_nienie:

anetka607, ja tez mam USG w poniedzialek :ico_brawa_01:

Ja dzis rano zwymiotowalam i nawet nie pomoglo jedzenie :ico_szoking: Ale cala noc zle spalam,budzilam sie i bylo mi niedobrze :ico_olaboga:

anetka607

03 cze 2009, 15:19

iw_rybka, no to kiepsko ze cie jeszcze męczą te dolegliwości, mi w sumie przeszło tylko mam na pół nonono krwiaka i ciężko mi siedzieć i leżeć, w nocy czułam go przy każdym okręcie :ico_zly: już by te pielęgniarki by się postarały robić zastrzyki normalnie a nie od tygodnia mnie boli i na dodatek coraz gorzej :ico_placzek:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

03 cze 2009, 16:48

Anetka607 a na czy polega odczyn coombsa?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”