No prosze jakie zapalone cycowiczki
Ja tez widze na niektorych watkach ze na jednej rece mozna wyliczyc mamy karmiace piersia, wiecie co sa na prawde przypadki ze mleko samo zanika, lub cos sie dzieje, ale nie rozumiem wlasnie tych wymowek co niektorych i to zazwyczaj te ktory po porodach mialy nawal mleka szybko przestaly karmic, albo, pisza jak to dlugo czekaja na dziedzie i potem co myk szybko od cyca, myk , alby komus dzidzie podrzucic, myk do pracy.
no i jeszcze jakies rady daja, gdy tak naprawde jest ogromna roznica w dzieciach na cycu a butelce, te na cycu caly zcas chca nas czuc, a na butelce nie maja takiej potzrby, te na cycu kochaja cycusia przy zasypianiu, a te na butelce zjedzabutle i tyle. i inaczej sie usypia, czasem inaczej wymagaja poswiecenia czasu chca byc ciagle przy mamie.
Z reszta mnie nie stac kupowac mleko sztuczne kupe kasy na to idzie , a zazwyczaj jak znam jakies biedne dziewczyny to zadna sztuczne nie dawala bo skad kase wziac i to mialy ogromne stresy maz alkoholik czy cos. Cyc tez to daje , ze troche kaski w kieszeni jak nie patrzec a i zdrowsze dziecko, na leki tez tyle nie bedziemy wyadwac.
Jak ktos nie karmi niech sam pozniej na siebie zwala a nie na wszystko innego. Jego wybor.
Ja karmilam 2 synow do roku czasu i z 1 synkiem tez mialam ogromne problemy ze wzgledu na nadrewane sutki, krew itp itd ale sie nie poddalam, plakalam z bolu lae karmilam.
Przy 2 synku juz wiedzialam ze sa jakies masci, i na prade pomogla rewelacja,.
! synka karmilam do roku, bo zaczelismy sie strac o 2 dzidzie.
Drugiego karmilam do roku a chialam jakies z 1,5 roku , ale zaszlam w ciaze , no i w 16 tyg ciazy odstawilam, udalo sie pociagnac do roczku. I jakos porodu nie wywolalo, zagrozenia ciazy czy jakies kurcze.
Wiec ja tam z siebie jestem dumna
No i 3 dzidzie oczywiscie cyc i tylko cyc a najlepiej do pol roczku sam cyc
A co do pielegniarek, to ja dostalam bardzo dobre wyklady na temat karmienia , ucze nie przystawiania, itp itd, i po porodzie duzo osob ze mna o karmieniu rozmawialo i potem pielegniarka dziecka.
Ale jak piszecie ze co niektore kaza dokarmic to na prawde niepowazne
Wiecie czasem nawet nie spojrza z jaka waga dziecko sie urodzilo , a czasem bylo malenkie i jak nie jest w normach to każą dokarmiac. Nie wiem albo mis ie tak wydaje.
Mo ze same nie karmily i zazdroszcza czy cos??
Ja jestem z was dziewczyny bardzo dumna , i wielkie dla was