u mnie trwało to jakieś 5 miesięcyciekawe jak dlugo taka wątroba dochodzi do siebie???

też miałam chorą wątrobę (podwyższony poziom bilirubiny do 3,2 )
byłam na diecie lekkostrawnej,zero gazowanego,alkoholu,smażonego,owoce tylko gotowane,sporo wody,4 posiłki dziennie
a to było w szkole średniej
teraz to nawet nie wiem jak moja wątroba żyje

[ Dodano: 2009-06-14, 15:52 ]
moni26 polecam stronę www.winiary.pl ja z tego dużo korzystam

ale mam bardzo dobry i sprawdzony przepis
PAPRYKARZ Z KURCZAKA
4 filety z piersi z kurczaka, szklanka śmietany, 25 dag małych pieczarek, duża cebula, puszka groszku konserwowego, 2 marynowane papryczki, koncentrat pomidorowy, łyżka pikantnego keczupu, sól, pieprz, słodka i ostra mielona papryka, szczypta pieprzu cayenne, mąka krupczatka do panierowania, olej i smalec(pól na pół), zielenina
pokrojone w kostki piersi oprószyć w przyprawach wymieszanych z mąką i smażyć na gorącym tłuszczu rumieniąc z obu stron. pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulę i mażyć do momentu jej zeszklenia. przełożyć mięso do rondla,podlewamy szklanką wody lub rosołu i dusimy pod przykryciem. po 10 min dodać koncentrat,keczup,całe pieczarki (lub pokrojone w talarki),odsączony groszek i drobno posiekane marynowane papryczki. gdy składniki będą miękkie,dodać spienioną śmietanę,podgrzać i doprawić jeśli trzeba. sos gotujemy około 3 min (powinien mieć piękny czerwony kolor)
podać z posypaną zieleniną z dodatkiem makaronu lub ziemniaków oraz delikatnie przyprawionej sezonowej surówki.