hej lutóweczki jak samopoczucie???
smaczki czy raczej mdlosci???
widze temat torcichów poruszony
ja osobiście jak robie torty urodzinowe czy komunijne to zazwyczaj na bazie bitej śmietany, owoców- nie są mdłe smakują świeżo, tylko trzeba je robić krótko przed uroczystościa aby śmietana była świeża
nie lubie natomiast tortów przekładanych kremami na bazie margaryny
a takie robi sie na zamówinie... jeśli już ktoś chciałby kawowy krem albo jakiś waniliowy to zawsze lepiej zrobić z masła prawdziwego, przynajmniej nie przykleja sie do podniebienia jak plastelina
te "kolorki" to nic innego jak barwiona masa marcepanowa
jeśli ktoś lubi słodkosci to i taki tort mu zasmakuje ale jest baaaardzo słodki
czasem barwi się kremy na bazie właśnie margaryny -fuj... ochydne są
jeśli bedziecie zamawiać taki tort spytajcie najpierw czy krem jest na bazie masła czy margaryny
najlepiej gdyby była to masa z masła i ubitych jaj
albo budyniowa (masło+budyń) lub z bitej śmietany