anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

23 cze 2009, 20:20

to niezłą masz koleżankę.
i ja jej prace załatwiłam bo z takim doświadczeniem i szkołą jaką ma to do sklepu by ją może wzięli a może i nie bo jak damulka się zachowuje a mój mąż się śmieje że ona ma brodę i wąsy :-D jak ja pracowałam to jej zwracałam na to uwagę, mnie nie ma to się zapuściła :ico_oczko:

Awatar użytkownika
zaczarowana

23 cze 2009, 21:00

mnie nie ma to się zapuściła
to fest
żeby nie móc o siebie zadbać...
Ja sobie dziś zamówiłam leginsy
http://www.allegro.pl/item660537050_mar ... mocja.html chyba będę mogła na to założyć tylko tunikę nie?

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 cze 2009, 22:01

Ojej dziewczyny, ale żeście przez ten jeden dzień napisały :ico_olaboga: :ico_brawa_01:

Może więc i ja wtrącę kilka słów od siebie :ico_haha_01:
Ostatni okres - 27 luty. No a wielki dzień - 8 marzec - czyli Dzień Kobiet :ico_wstydzioch:

Co do ruchów dzidzi, to ja od kilku dni nasłuchuje, bo tak coś lekko wyczuwam z lewej strony, coś jakby lekkie pulsowanie, od czasu do czasu - a zwłaszcza pod wieczór. Nie jestem pewna czy to już ruchy, bo to pierwsza ciąża - to nie mam porównania. :ico_wstydzioch: Tylko mąż się patrzy zmartwiony, bo nie wie, czy trzymam się za brzuszek, bo mnie boli :ico_oczko:

Zakupy dla maleństwa. Ja póki co czekam na poznanie płci dziecka. Ale powoli już znajomi zapowiadają co kupią dla naszej pociechy :ico_brawa_01: Wózek będę miała od brata, trochę ciuszków też. A póki co czekam na urlop - w sierpniu :ico_oczko:

Zmienne nastroje. Ja tylko strasznie się wszystkim denerwuję. Zwłaszcza w pracy :ico_zly: A to, że płaczę już na prawie wszystkich filmach - jakoś przeżyję :ico_oczko:

No i nareszcie jutro wizyta u lekarza. Trochę martwię się moim pęcherzem, coraz częściej mnie boli, zwłaszcza w nocy. Nie czuję potrzeby pójścia do łazienki, tylko ten ból mnie dobija. Wysikam się i jest ulga na pewien czas. Mam nadzieję, że to nie są pierwsze oznaki infekcji, tylko naturalne objawy ciąży :ico_wstydzioch:

Oki na tym kończę. Pozdrawiam i miłej nocki

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

23 cze 2009, 22:26

anetka607, super,ze czujesz ruchy,nie jestem sama :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A kolezanka niech spada na szcaw,zapytaj jej kto ci kase da,jak ZUS kontrole zrobi i stwierdzi,ze Ty na L4 w robocie siedzisz :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:
Ale to tak jest,kazdy mysli,ze baba w ciazy to siedzi w domu i sie byczy,a to,ze buzuja nam hormony i w naszych cialach trwa wielka rewolucja,ktora wplywa w mniejszym lub wiekszym stopniu na nasze samopoczucie to juz nie wazne :ico_olaboga: :ico_olaboga:

dorota - ja tez myslalam,ze to flaki mi sie przekrecaja ale zbyt regularne to :ico_oczko:

uleczka170, - ja tez mam takie,tylko bez wzorka :ico_brawa_01: I tez tylko tunike nosze :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Tylko mąż się patrzy zmartwiony, bo nie wie, czy trzymam się za brzuszek, bo mnie boli
- ha,ha ja to samo w pierwszej ciazy mialam,tez wciaz sie przygladal :ico_oczko: A teraz kurcze jak juz wie,co tam za ludzik w brzusiu siedzi,to jakies zahamowania ma podczas "przytulania" No w szoku bylam,jak mi dzis wypalil,ze sie troche boji,ze przy Andrzeju nie mial takiej swiadomosci a teraz mu glupio :ico_szoking: :-D
Wózek będę miała od brata, trochę ciuszków też
- fajnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Mam nadzieję, że to nie są pierwsze oznaki infekcji, tylko naturalne objawy ciąży :ico_wstydzioch:
- oby :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

I daj znac co u lekarza :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
zaczarowana

23 cze 2009, 22:26

Shiva, Ja w tym samym okresie ciąży miałam problem z pęcherzem. Lekarz mi przepisał urinal, ale ja nie wzięłam ani jednej tabletki tylko no-spę, którą też mi kazał brać. Oczywiście dużo piłam i to bardzo pomogło. Więc oby też tak było w Twoim przypadku. Bo branie leków mnie np. przeraża :ico_chory:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

24 cze 2009, 11:08

witam,
dołączę się do wcześniejszych wyznań... moja ostatnia miesiączka to 17 marzec. a dzidzie zrobiliśmy sobie na wyjeździe 1 kwietnia czyli w prima aprilis... a termin z miesiączki wychodzi na wigilię 24-12, z usg na 22-12... poczekamy, zobaczymy :ico_haha_02:
...
Shiva. zaraz na samym początku ciąży miałam bardzo silne zapalenie pęcherza. głównie był problem z sikaniem non stop plus silny ból. brałam furagin, który przepisał i mi lekarz- ginekolog.
...
ja częściej niż wózki oglądam łóżeczka. właściwie już wybrałam. drewniane z funkcją kołyski i szufladą pod łóżeczkiem. pieniądze na łóżeczko mam dostać od mojej ukochanej babci, która kupowała też mi łóżeczko i teraz chce kupić też mojemu maleństwu.
co do wózeczka to wiem jakie musi spełniać założenia- cztery pompowane kółka, z fotelikiem do samochodu. co do koloru... ostatnio widziałam piękny wózek ( niestety nie w sklepie tylko w parku ). był brązowo kremowy, w groszki kremowe na brązowym tle. bardzo mi się podobał :ico_haha_02:
...
dla malca nie kupiłam jeszcze nic. mam w szufladzie maleńkie różowe skarpetki tylko. i mam je przypadkiem bo były dodatkiem w jakiejś gazecie na kilka miesięcy przed ciążą, a gazeta też nie miała żadnego związku z ciążą itp. nawet chyba jeszcze wtedy nie myślałam o dziecku... a skarpetki wrzuciłam do szuflady i tak w niej leżą :-)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

24 cze 2009, 11:19

meg, my mamy drewniane ale chcemy kupic jeszcze turystyczne.Dzieci beda mialy na poczatku wspolny pokoj,przy naszej sypialni, tzn lozeczko bdzie stalo u nas, a w dzien bede kladla malca w drugiej czesci domu,zeby synek mogl sie swobodnie bawic ( a nie,ze bede wciaz pokrzykiwac na niego,zeby cicho byl ) a drugie bobo spokojnie bedzie spalo :ico_brawa_01:

anetka607

24 cze 2009, 11:31

Ale wam fajnie ja nic nie mam i raczej nie dostane, a głupia byłam i po starszym wszystko pooddawałam i teraz będę musiała pokupować :ico_puknij:

tak myślę że od września zacznę już powoli zbierać wyprawkę :-D

a dzisiaj byłam u lekarza z synem, dostał antybiotyk ma zapalenie krtani , dobrze że to nie oskrzela :ico_sorki: a ja mam trochę zaczerwienione gardło też coś się zaczyna, ale kupiłam sobie syropek specjalny dla kobiet w ciąży z soku z malin czarnej porzeczki i czosnku :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

24 cze 2009, 13:41

anetka607, ja znowu dzis lumpeksik odwiedzilam,nie moge sie powstrzymac :ico_wstydzioch: Tam sa naprawde cudenka i to za grosze,kiedys myslalam,ze dla dziecka musi byc wszystko nowe ale potem sobie uswiadomilam,ze to co mam po corci siostry tez jest uzywane :ico_oczko: No i kupilam 2 body z dlugim rekawkiem,snieznobiale po 2 zl od sztuki,a na allegro ogladalam po 11 od sztuki :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-06-24, 13:43 ]
no i kupilam pajacyki takie w rozmiarze 54,po 2 zl i zupelnie bez stresu.Z Andrzejkiem wszyscy mowili,nie kupuj 54 bo on szybko wyrosnie,kup 62 i tak zrobilam,a potem moje dziecko mialo na dzien dobry 2 dopasowane ubranka,reszta duza - a z lumpka za 2 zl,to nawet jak raz zalozy to nie szkoda,baton tyle samo kosztuje,a zjesz i nie ma :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

24 cze 2009, 14:55

a ja na lodówce przymocowałam sobie ostatnie zdjęcie mojego skarbka. lekarz fajnie zrobił zdjęcie, jak dzidzia była odwrócona boczkiem z główką skręconą jakby pozowała/pozowało do zdjęcia, także centralnie widać buzię i połowę tułowia. im dłużej patrzę na to zdjęcie tym więcej widzę... jak to mama :ico_haha_02:
ja nic nie kupuję bo nakładli mi do głowy jakiś przesądów, że nie ma się co spieszyć żeby nie zapeszyć... może mnie z tego wyleczycie...???!!!
co do zakupów w lumpeksach to też nie mam nic przeciwko, sama lubię coś sobie kupić... dla dzieci jeszcze nic nie oglądałam, ale wiem, że dużo moich koleżanek ubiera tam swoje dzieciaczki,
dziewczyny będziecie dawać swoim dzieciom jedno czy dwa imiona?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”