Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

27 cze 2009, 20:54

Shiva, moj z Andrzejkiemtez bylledwo widoczny,az bete robilam a teraz chrapie z drugiego pokoju :ico_oczko: Jak juz jest druga kreska,nawet slaba - to juz innej opcji nie ma - jest dzidzia :ico_brawa_01:

A wiecie,ze ja swoj dyplom tez po 5 miesiacach odebralam :ico_szoking: Mieszkalam w Trojmiescie a studiowalam w Ilawie :ico_wstydzioch:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

27 cze 2009, 23:21

ale sporo popisałyście :-D gratulacje dla cioci!!!
...
co do mojego testu to było śmiesznie. nie do końca planowałam ciążę, nawet w sumie nie bardzo brałam je pod uwagę. miałam już problemy hormonalne- tarczyca, więc pomyślałam, że coś się dzieje też z jajnikami. tak często bywa. ale test postanowiłam zrobić. kupiłam dwa. zawsze ze wszystkim lubię przesadzać... :-D i wyszły jednakowo- druga kreska mało widoczna. interpretacja może być dwojaka- ciąża lub zaburzenia hormonalne. wściekłam się więc na brak jednoznacznej odpowiedzi i następnego dnia poszłam po dwa kolejne... i tu już nie było wątpliwości... :ico_haha_02:
...
jutro wyczekiwany wyjazd nad morze. pogoda może mało wymarzona..., ale damy radę :ico_haha_02:
...
bardzo mi się pogarsza cera, z każdym dniem gorzej, dostaję normalnego trądziku!!!
i tyję. i wcale nie chodzi o brzuch. dostałam nonono i uda mi urosły o wiele za dużo. a wcale się nie objadam, może to tarczyca, hormony, które biorę... albo taki mój urok ( a raczej jego brak!). są kobiety, które wyglądają w ciąży monstrualnie i mało zgrabnie... buu.... buu :ico_placzek:
...
ale wiem, że zdrowie najważniejsze, szczególnie teraz i tego będę się trzymać!!!
...
po powrocie do domu będę znów robić badania krwi, moczu. ogólne, na toksoplazmozę, na hormony... im bliżej tym więcej stresu.
...
Shiva leż sobie dzielnie!!!
...
dla wszystkich : miłej niedzieli i uważajcie na siebie!!!!!!! i nasze bobaski!!!!!! :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

28 cze 2009, 09:14

ciąża lub zaburzenia hormonalne
- taaaa,zaburzenia hormonalne,ktore w grudniu postawia Twoj swiat do gory nogami :ico_oczko:
jutro wyczekiwany wyjazd nad morze
- o to super,oby pogoda dopisala,ja sie umowilam z kolezanka do Mielna,w przyszlym tygodniu w sobote :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
dostaję normalnego trądziku!
- ja tez mam teraz cere trodzikowa,a z synkiem mialam wspaniala,jak pupa niemowlaka,moze to cos oznacza :ico_oczko:

A jesli chodzi o tycie,to tak jest,ze jak kobieta jest dobrze zbudowana,to mniej przytyje i pozniej zaczyna tyc,a jak ktos szczuply to szybciej,bo bo organizm nie ma skad wziasc zapas i tworzy nowy :ico_oczko: Nie martw sie,ja z Andrzejkiem przytylam 20 kg :ico_wstydzioch: Ale jak wyszlam po tygodniu ze szpitala,to juz mialam - 12 kg :-D

A ja dzis poranek bez wymiotow,tylko ciii :-D

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 cze 2009, 09:57

hej dziewczynki
my bylismy wczoraj w zoo cala rodzinka :-) Mati najbardziej zapamietal karmienie koz :ico_haha_01: nogi to mi juz w tylek wlazily ale wieczorkiem kochany mezulek zrobil masaz i juz dzis wszystko ok :ico_brawa_01:
zlapalam ostatnio taki apetyt ze szok.normalnie ciagle glodna jestem :ico_noniewiem:
buziaki dla wa dziewczyny i trzymajcie sie dzielnie :-)

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 cze 2009, 10:42

Witajcie.
Pogoda nie zachwyca za oknem, ale dla mnie to i tak bez znaczenia... Choć przyjemniej by mi było trochę słoneczka zobaczyć choćby przez okienko :-)
Dzisiejszą noc miałam kiepską, wszystko mnie tak bolało, ze co chwilę się budziłam. W nocy aż dwa razy latałam do łazienki. Ale jakoś dospałam do rana :-)
Co do cery, to dziwna sprawa, bo ogólnie jest oki, ale ostatnio pojawiły mi się plamki na policzku, wydaje mi się, że to od tych porannych wymiotów. Są niestety ostatnio bardzo regularne :ico_wstydzioch:

Poza tym martwię się, zaczęłam trochę chudnąć. Nie jest to jeszcze nic poważnego. Od ponad tygodnia waga zatrzymała się i odrobinę spadła tak ok 0,5 kg. W sumie jem jak dawniej, może więcej owoców. Boje się, bo brzuszek też nic się nie poprawił. Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć :ico_noniewiem:

Meg - udanego wyjazdu i ładnej pogody :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

28 cze 2009, 10:43

dorotaczekolada, to fajny dzien,super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-06-28, 11:22 ]
Shiva, nie martw sie,bedzie dobrze,moj brzusio tez jakos nie ruszyl z kopyta :ico_olaboga:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 cze 2009, 14:10

mi wyskoczyl 2 dni temu i to tak ze nie mam co na siebie ubrac :ico_olaboga:
co do cery ja zawsze mialam klopoty z pryszczami a teraz to juz masakra. twarz,dekolt i plecy cale zasypane :ico_placzek:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

28 cze 2009, 14:32

dorotaczekolada, mnie dziewczyny,mamy dziewczynek pocieszaja - ze taka cera to na dziewuszke :ico_oczko: Zobaczymy :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-06-28, 14:32 ]
a swoja droga to pokazcie swoje brzuszki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 cze 2009, 19:16

iw_rybka, ja przy Macie tez mialam taka cere a chlopak wyszedl wiec juz sie niczym nie sugeruje :ico_oczko:
a co do brzuszka to chciałabym ale nie mam aparatu,musze od brata wydebic :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

28 cze 2009, 19:37

jutro wyczekiwany wyjazd nad morze. pogoda może mało wymarzona..., ale damy radę
ma się poprawić :) trzymam kciuki za słoneczko :) i miłego wypoczynku :)
bardzo mi się pogarsza cera, z każdym dniem gorzej, dostaję normalnego trądziku!!!
mam to samo :ico_zly: zapisałam się do dermatologa...może coś poradzimy
Poza tym martwię się, zaczęłam trochę chudnąć. Nie jest to jeszcze nic poważnego.
nie zamartwiaj się, mój brzuch też jakby zatrzymał się w czasie :ico_oczko: nawet czasem wydaje mi się mniejszy. Zobaczysz jak niedługo nam brzuchy odbiją :ico_sorki:

brzuszek zaraz wrzucę na forum :)

pamiętam, że test pierwszy wyszedł negatywnie. Myślałam, że mam grypę żołądkową...nawet zdiagnozowano to tak no i ...po tym negatywnym teście brałam leki :( pewna że to nie ciąża :ico_noniewiem:
po tygodniu koszmarnego samopoczucia zaczęłam podejrzewać u siebie jakąś straszną chorobę i wtedy zrobiłam kolejny test. Wyszła słabiutka kreska...z mężem nie byliśmy pewni czy naprawdę ją widzimy czy tylko chcemy widzieć :ico_oczko:
martwiłam się o te leki co brałam na początku ale teraz na usg wszystko wyszło dobrze :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”