Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

09 lip 2009, 09:31

Witam się wraz z cudowną pogodą :-D
CHyba lato nas nie kocha i ciągle deszcz przysyła!!!
Ja zrobiłam dzisiaj posiew moczu i znowu wydałam kase. Zaraz ide do internisty może jakieś skierowanie dostane na podstawowe badania, chociaż troszke kasy by się zaoszczędziło. Bo jeszcze musze zrobić WR i jakiś antygen HBS wy też takie macie???

Magda33, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za 100 dniówke!!!
A do jutra napewno wytrzymasz!!!!
Jem śniadanko i coś porobie bo dzisij nawet dobrze się czuje :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-07-09, 09:38 ]
Acha no i stawiam duży z bitą śmietaną i jagodami :ico_tort: za 26 tydzień :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Sabcia
Trzy tysiące lat minęło...

09 lip 2009, 09:56

witam Kochane!!!!!
magduś81, za 26 tydz :ico_brawa_01:
Magda33 - za studniówke :ico_brawa_01:
a ja dzis pracuje w domciu :ico_brawa_01: takze w miare mozliwosci bede zagladac :-D
zycze miłego dzionka

asika82
4000 - letni staruszek

09 lip 2009, 10:03

Witam!

Brawo solenizantkom tygodniowym :-)

Magduś 13 kg do przodu to chyba nie jest zły wynik jak na bliżniaki dwujajowe i jeszcze takie wielkoludki :ico_oczko:

U nas dzisiaj zimno i wietrznie ale mi to nic a nic nie przeszkadza , oby nie padało bo Antonio pojechał do tesciowej.

Ma dzisiaj nas odwiedzić Aniafs z gruniówek ze swoim maluszkiem także zapowiada się miły dzień.

Awatar użytkownika
Sabcia

09 lip 2009, 10:10

a ja dzis czytałam o blizniakach i porodach i pisało ze jezeli odbedzie sie porod naturalny to czesto bywa ze jest mniej bolesny jak przy jednym dziecku i ze 70 % blizniat przychodzi przez cesarke głównie dlatego ze jedno z nich jest poprzecznie ułozone heheheh - cwaniaki sie wypychaja jeden przez drugiego
magduś81, pisałas ze twoje malenstwa nie sa powiazane niczym - a u mnie widzisz było tak ze blizniaki byly dwujajjowe ale jeden drugiemu podjadał

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

09 lip 2009, 10:17

cwaniaki sie wypychaja jeden przez drugiego
ja właśnie zapomniałam się zapytać jak są ułożone. Ale niedługo kolejna wizyta więc napewno nie zapomne!!!
Magduś 13 kg do przodu to chyba nie jest zły wynik
powiem szczerze że po mnie nie widać no brzuchal i uda ale reszta taka sama :ico_brawa_01: miejmy nadzieje że szybcutko zrzuce :-D
Sabcia, moje mają osobne łożyska więc każdy doi ze mnie ile tylko potrzebuje lekarz mówi że to najlepsza forma ciąży bliźniaczej!!!

Awatar użytkownika
Sabcia

09 lip 2009, 11:57

lekarz mówi że to najlepsza forma ciąży bliźniaczej!!!
no najlepsza to widac i jak najlepsza w prowadzeniu - ja jak byłam z blizniakami to sie bałam bardzo ze moze byc cos nie tak jak to w ciazy blizniaczej jedna dzidzia mniejsza druga wieksza i takie tam ale u ciebie to poprostu pozazdrosic dosłownie, jak rodziłam synka to lezała ze mna babka co urodziła blizniaki w 8 miesiacu i z tego co pamitam to one nawet 1 kg nie miały a u ciebie prosze jakie zuchy 26 tydz a one chyba sa najwieksze z naszych wszystkich pojedynczych pociech heheheeh

Awatar użytkownika
edulita

09 lip 2009, 12:07

Witam
Wczoraj nie miałam już sil zagladać po wizycie a dziś też mam nienajlepszy humor :ico_placzek: Wczoraj na wizycie okazało się że szyjka bardzo się skróciła i w dodatku jest rozwarcie, pęcherz płodowy wyczzówalny przy badaniu bardzo nisko :ico_placzek: mam do jutra leżeć bezwzględnie w łóżku a jutro jeżeli dojdzie zamówiony pesar to go założymy chyba że się okaże że nie ma na co i jest jeszcze gorzej to wtedy do szpitala do końca ciąży :ico_placzek: Leże i staram się jak najmniej ruszać :ico_placzek:
magduś81, - super że chłopaKI rosną jak na drożdżach i że twoja szyjka daje rade :ico_brawa_01: :ico_brawa: za kolejny tydzień
Magda33 - :ico_brawa_01: za studniówke

[ Dodano: 2009-07-09, 12:09 ]
a za 27 tydzień - :ico_tort: stawiam

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

09 lip 2009, 12:20

Edulita myślałam, że i u Ciebie będą dobre wieści. :ico_pocieszyciel: Strasznie mi przykro, ale jak leżenie w szpitalu ma pomóc, to nie ma się nad czym zastanawiać. Wczoraj powiedziałam nawet Piotrowi, że wolałabym leżeć w szpitalu, bo byłabym chyba spokojniejsza. Ja się dowiem jutro co z moją szyjką.

gratuluję :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: 27 tc

Awatar użytkownika
edulita

09 lip 2009, 12:27

Magda33, - ja mam nadzieje że uda się ten pesar założyć i będzie dobrze ja już tak mam że ta moja szyjka taka niewydolna :/ U Ciebie napewno będzie dobrze zobaczysz. Szpital dla mnie to ostateczność bo moja Niki chociaz leże to jest przy mnie a 3 miesiące w szpitalu to niewiem jakby to przeżyła i ona i ja :ico_noniewiem:
Gin powiedział że dobrze ze zadużo nie przytyłam bo wtedy mogłoby sie skończyć tragicznie - trzymajcie za mnie kciuki oby jutro się udało z tym pesarem :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Magda33

09 lip 2009, 12:41

Edulita będę trzymać mocno kciuki, na pewno się uda :ico_pocieszyciel:
W Twoim przypadku 3-miesięczny pobyt w szpitalu raczej nie wchodzi w grę, ja mogę leżeć.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”