barbapuppa
Trzy tysiące lat minęło...

17 lip 2009, 22:12

widzę, że temaciki o płci się pojawiły, super
moja kuzynka miała zabawną przygodę, bo całą ciążę lekarz mówił jej, że będzie dziewczynka, więc oni wszystko na różowo (pokoik, ciuszki, mebelki itd) i heca była bo na 2 tygodnie przed porodem nagle płeć się zmieniła lekarzowi na chłopczyka (tak faktycznie się też okazało), wyobrażacie sobie co oni przeżywali, na szczęście część rzeczy udało im się wymienić, ale i tak nie wszystko
a z tokso to u nas też standard w badaniach, nie rozumiem dlaczego lekarz o tym zapomniał

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

17 lip 2009, 23:49

heheh no to nieźle się wkopali :ico_haha_01: mojej znajomej mówili że chłopak a wyszła dziewczynka. Rodzice po porodzie, a zwłaszcza tata był w szoku... :ico_szoking:

nie będę się odzywać przez tydzień bo będę nad morzem :-) ale po powrocie pochwalę się może jakąś fotką :-)

mikusia nie denerwuj się, idź na to badanie, na pewno będzie dobrze ale powiem Ci że ta ginekolog jakaś walnięta...nie ma co, nie stresuj się bo to nie potrzebne.

trzymajcie się dziewczynki, do usłyszenia za tydzień :-D

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

18 lip 2009, 08:47

shiva odkąd wylądowałam w szpitalu to zmieniłam lekarza i też na prywatnego ;) i wczoraj babka do mnie dzwoniła żebym sobie zrobiła toksoplazmoze i odczyn kombsa czy jakoś tak ;-) do tego mocz i morfologie musze robić i 30-tego mam wizyte :-)

anusiek miłego i udanego wypoczynku! ;-)

barba ale historia :-) ciekawe jak ja bym zareagowała na nagłą zmiane płci : :ico_haha_01:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lip 2009, 10:56

ja ani w pierwszej ciazy ani w tej nie robilama badania na toxo. u nas skierowanie nic nie da bo i tak sie placi. to jest badanie ponadstandardowe :ico_noniewiem: ja cale zycie mialam kontakt z kotami teraz tez mam w domu kociaka. licze ze albo juz przechodzilam i nic mi nie grozi albo dalej bede miala farta i nic nie zlapie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

18 lip 2009, 11:26

ja w Sopocie nie placilam za toxo i normalnie mnie skierowali a tutaj w Koszalinie mozna zrobic sobie na wlasna reke,nie wiem od czego to zalezy :ico_szoking: U nas goscie wciaz i cale dnie na plazy siedzimy - dzis tylko nas dzien burza powital :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lip 2009, 11:36

anusiek, udanego wypoczynku :ico_brawa_01: Czekamy na obiecane fotki :-)

barbapuppa, niezłe musieli mieć miny :ico_oczko: Powiem szczerze, że ja czekam na chwilę gdy poznam płeć, ale nie do końca ślepo będę wierzyć. Najłatwiej jest w przypadku chłopca, bo nic tu się nie zmieni - jak raz coś "dynda" między nogami, to raczej już tak zostanie :ico_haha_01: Gorzej z dziewczynką, bo zawsze jest szansa, że coś chowa w zanadrzu :-D

mikusia, to dobrze że ten lekarz ma "zdrowsze" podejście do sprawy. Zrób badania, będziesz spokojniejsza.

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lip 2009, 14:56

nam sie wlanie na burze zbiera...ufff moze sie ochlodzi :ico_noniewiem:
ja w 1 ciazy nawet jak juz wiedzialam ze chlopak bedzie to jakos tak neutralnie kupowalam. zielony, żółty, czerwony...

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lip 2009, 15:19

A u nas tak gorąco, że już ledwie zipię :ico_olaboga: W cieniu jest 35 st. a co dopiero na słońcu?? W domu jest prawie jak w saunie. Niestety burzy nie ma i nie było. Nawet się na nią nie zapowiada...

dorotaczekolada, powiem szczerze, że mi i tak bardziej podobają się takie właśnie kolory jak żółty, zielony czy czerwony. Nie ważne czy to będzie chłopiec czy dziewczynka. Za różem średnio przepadam - sama rzadko go noszę. W niebieskim też niezbyt chętnie. Więc pewnie te dwa kolory nie będą u mojej kruszyny królować :ico_oczko:

anetka607

18 lip 2009, 18:34

u mnie też zaduch dzisiaj, syna cały dzień nie ma bo u siostry siedzi do domu tylko spać przychodzi a we wtorek jedzie na tydzień do niej, już nawet mąż mówi że przesadzam ale ja nigdy z nim się nie rozstawałam na tyle :ico_noniemi

[ Dodano: 2009-07-18, 18:35 ]
ja to lubię kolor zielony więc na pewno coś takiego kupie, kojec i wózek :-D

barbapuppa

18 lip 2009, 22:07

anusiek to wypoczywaj kochana i wdychaj jodek
iw_rybka z tymi badaniami to jest tak, że jak lekarz jest skąpy, to Wam nie napisze, choć może i będzie uparcie twierdził, że to nie badanie podstawowe, choć tak nie jest do końca
shiva no mój lekarz jeszcze się nie pomylił z płcią, on to woli nie powiedzieć, niż się pomylić, wiadomo cień niepewności zawsze jest, ale ja tam obstawiam laleczkę i koniec

a z kolorami, to ja uwielbiam wszelkie odmiany niebieskiego: błękity, granaty, morskie i takich ciuszków kupuję najwięcej bo zresztą pasują na każdą płeć
u nas też upał, wprawdzie polało i nieco się ochłodziło, ale mimo otwartego okna mam włączony wentylator i jestem cała mokra
jutro szykujemy się na chrzciny u kuzyna, więc znowu dzieci będą miały atrakcje, a my trochę biegania, mam nadzieję, że nie będzie aż tak gorąco jak dziś

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”