Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 lip 2009, 18:00

dorotaczekolada, :ico_sorki: :ico_sorki: dziękować :-D Trochę się martwilam, gdy od 17 tyg. nic się nie zmieniało, ale teraz trochę odetchnęłam z ulgą :-)

Monika 25
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

29 lip 2009, 18:15

Shiva super brzuszek ,ja na plusie mam 5 kilo , co do usg 4D, uwazam ze warto zrobic bo mozna wszystko dokladniej sprawdzic , a pozatym super pamiatka ,
Moj lekarz polowkowe zawsze robi 4D , zrobie sobie jakies zdjecie i tez wkleje . Tylko jak bym mogla poprosic o malutka pomoc jak to zrobic .

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

29 lip 2009, 19:14

Shiva, no brzuszek spory a marudziłaś że mały :ico_nienie: ja na plusie mam 3 kg więc chyba nie jest tak źle myślałam że gorzej będzie ale jeszcze mam czas nadrobić :-D

wczoraj i dzisiaj jakaś znudzona jestem, nic mi się nie chce nawet do kompa podejść, ale jutro o 8 rano synek będzie :ico_brawa_01: już się nie moge doczekać

no a to moje dzieciatko to potworek :-D wczoraj się rozbrykało po 22 i nie dało mi zasnąć, tak się wierciło i skakało a ja razem z nim :ico_oczko: dzisiaj też bardzo aktywne no i nie lubi jak leże na lewym boku bo zawsze kopię w bok chyba mu nie pasuję taka pozycja, śpi jak ja leże na prawym :ico_noniewiem: dziwne to troche ale może jeszcze się mu odwidzi, idę leżeć bo coś brzuch mnie boli już nie wiem czy to wzdęcia czy skurcze sama głupieje :ico_zly:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 lip 2009, 19:28

Monika 25, najlepiej zarejestrować się (oczywiście bezpłatnie) na serwis fotosik.pl (ewentualnie jakiś inny do hostowania zdjęć). Po rejestracji wybierasz opcje dodaj zdjęcie, z dysku - wybierasz wybrana przez siebie fotkę. Po dodaniu pojawią się kody. Najlepiej wybrać opcję miniaturki na forum, która po kliknięciu pokazuje cały obrazek. Kopiujesz podany tam kod i: albo wklejasz bezpośrednio do wiadomości, albo w profilu w podpisie. Dasz sobie radę, w razie co pytaj, pomożemy :-D
Co do USG to mój lekarz ma tylko zwykłe, więc muszę szukać gdzie indziej :ico_noniewiem:

anetka607, moja niunia też aktywna, ale najbardziej jak leżę na plecach. Super że synek wraca już do domku, na pewno jesteś strasznie stęskniona :-D

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

29 lip 2009, 19:54

ja spałam dziś z Dominiką 3 godz w dzień :ico_szoking: bo bardzo mnie brzuch zaczął boleć więc sie z nią położyłam
potem zjadłam 3 miski zupy i 2 miski drugiego dania :ico_noniewiem:

wykąpałam się, wygoliłam i jestem gotowa do jutrzejszej wizyty u gina ;-)

tabletki wzięłam i leże :+D

----------
anusiek gratki dla bratowej! :ico_brawa_01:

shiva ale brzusio :-D

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

29 lip 2009, 20:13

cześć Dziewczyny, wróciłam...
z tarczycą niestety bez większych zmian. kolejne zwiększenie dawki hormonu. dzidzia rośnie i potrzebuje coraz więcej a moja tarczyca aż tak dzielna nie jest, więc wsparcia dalej potrzebuje.
i ciekawostka odnośnie badania na cukrzycę ciążową. zazwyczaj cukier skacze i zaczynają kobiety w ciąży chorować. u mnie jest na odwrót. jestem poniżej norm. i okazuje się, że to też nie dobrze. nie wiem jeszcze jakie będą dalsze decyzje i pomysły.
reszta badań na szczęście ok, ale lekarz też był troszkę zdziwiony, że nie czuję ruchów dziecka. powiedział, że na dniach powinnam je już poczuć.... . Wasze dzieciaczki już tak mocno się ruszają...
natomiast co do wagi to chyba jestem rekordzistką... 8 kilogramów ale mocno przytyłam na początku..., a teraz już tak wolniej rosnę. choć wiem, że to tylko przejściowe bo teraz zacznie szybko rosnąć dziecko i znacznie powiększać się macica.
ja będę robić usg 3d. z uwagi na dokładność oraz ciekawość oczywiście :-D chcę brzdąca podejrzeć dokładnie.
Shiva jak brzuszek podrósł. moment i już masz większy sporo. dopiero co się martwiłaś... mam nadzieję, że tak będzie zaraz z ruchami mojego malca, że zaraz nie będę mieć się czym martwić.
pozdrawiam :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 lip 2009, 20:42

mikusia, ja też dziś trochę w dzień pospałam, ale tylko godzinkę :-) Czekamy na relację od lekarza.

meg, kurcze, ale uparta ta Twoja tarczyca, mogłaby się już uspokoić. Jaką teraz dawkę bierzesz?
Już robiłaś obciążenie glukozą? czy to zwykłe badanie poziomu na czczo? Ciekawe co Ci lekarz wymyśli za sposób walki ze zbyt niskim poziomem cukru :ico_noniewiem:

Dzięki dziewczyny :ico_wstydzioch: Bardzo się cieszę, że coś się ruszyło z tym brzusiem :-D

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

29 lip 2009, 23:49

Shiva spore masz brzuszko i fajne :-)
ale lekarz też był troszkę zdziwiony, że nie czuję ruchów dziecka. powiedział, że na dniach powinnam je już poczuć.... . Wasze dzieciaczki już tak mocno się ruszają...
moje się jeszcze nie rusza i też czekam...
lekarz też był troszkę zdziwiony, że nie czuję ruchów dziecka. powiedział, że na dniach powinnam je już poczuć....
lekarz się dziwi? mi wszyscy mówią, że między 18 a 22 tyg ciąży powinno się poczuć. A kumpela powiedziała, że ok 25 dopiero poczuła :ico_szoking: oby u nas bylo szybciej.
ja będę robić usg 3d. z uwagi na dokładność
mój ginekolog też z uwagi na dokladność polecił 3d.

Shiva dobrze, że reszta badań ok. I trzymam kciuki żeby wszystko się szybko unormowało.

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

30 lip 2009, 08:26

cześć :ico_ciezarowka: :ico_ciezarowka: :ico_ciezarowka:
Shiva moja tarczyca jest uparta. zaczęłam brać kolejną większą dawkę hormonu. zaczynałam od jednostki 25 a teraz mam już 75. i tu raczej się już nie poprawi. tarczyca musi być wspomagana dla dzidzi, która ma coraz większe potrzeby. także ta dawka będzie raczej się zwiększać. a po porodzie dokładniejsze badania, w tym biobsja.
odnośnie glukozy to był test obciążenia. jakoś wcześniej mi go lekarz zalecił. zazwyczaj robi się go w 24-25 tygodniu. może coś przeczuwał... nie mam pojęcia. wizytę mam dopiero 13, po usg, które mam 12.
o tych ruchach dziecka to też słyszałam już różne opinie, ale wczoraj lekarz, u którego byłam kładł silny nacisk na to, że poczucie ruchów jest ważnym elementem, czynnikiem określającym wiek i rozwój płodu. i wg niego w 20 tyg. te ruchy powinno się poczuć. dodatkowo przytoczył historyjkę na potwierdzenie wagi jego słów, ale nie będę jej przytaczać bo wystarczy, że ja ją musiałam poznać. a to nic miłego... . :ico_olaboga:
przed nami chyba kolejny słoneczny dzień... miłego dnia dla wszystkich...
mikusia ! czekamy na relacje z wizyty u gina...

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

30 lip 2009, 09:50

wizyte u lekarza mam dopiero o godz 19 :ico_olaboga: strasznie długo musze czekać :ico_olaboga: ale staram się o tym nie myśleć żeby się nie stresować :ico_noniewiem:

Na temat usg to powiem wam tak .. ;-)
mój gin w gabinecie ma tylko 3D i ja mam co wizyte 3D robione i mówił mi że taki aparat potrafi dokładniej ocenić dziecko.. na ostatnim usg mierzył nam nawet długość paluszków u rączki ;-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”