Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 sie 2009, 22:25

mikusia, kurcze, to mnie zmartwiłaś. :ico_olaboga: Oby skurcze szybko przeszły. Trzymam kciuki. Poradziłabym Ci więcej leżenia, ale niestety wiem z doświadczenia że to nic a nic nie pomaga na twardniejący brzuch :ico_noniewiem: Dziś znowu co chwilę jest u mnie twardy jak kamień i też towarzyszą temu bóle podbrzusza :ico_placzek: W środę wizyta, więc zobaczymy co mi lekarz powie. Gdy to się nasila też biorę nospe. Zresztą w szpitalu tylko to mi dawali na skurcze - 3 razy dziennie 1 tabletka. No i to było całe ich leczenie. :ico_puknij:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 sie 2009, 23:16

mikusia też trzymam kciuki dawaj szybko znać, że jest lepiej.

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

04 sie 2009, 10:15

dziś już nic nie boli :-)

pamiętacie jak gadałyście o dotykaniu i masowaniu brzucha??
wczoraj lekarz mi zrobił taką jazde i tak na mnie nakrzyczał że aż mi łzy stanęły w oczach.
Powiedział żebym przestała wogóle dotykać brzuch bo to powoduje dodatkowe skurcze.. wogóle nakrzyczał że ciężarne chodzą i masują brzuchy, a potem się dziwią że mają twardniejące
I mam całkowity zakaz dotykania brzucha. CAŁKOWITY :ico_szoking: :ico_noniewiem:

shiva nie musisz mi radzić więcej leżenia bo ja właściwie cały dzień leże i nie wstaje :-)

anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

04 sie 2009, 10:26

I mam całkowity zakaz dotykania brzucha. CAŁKOWITY :ico_szoking: :ico_noniewiem:
no u mnie to nie przejdzie, nie masuje ale jak dzidzia się rusza to kładę rękę aby pokopała :ico_haha_01: Shiva, zapytaj się o magnez ja odkąd biorę to nie mam bólów no chyba że się nalatam, za to z żołądkiem się męczę już tydzień boli mnie po wszystkim co zjem :ico_zly: zaczełam mięte pić ale nie zawsze działa

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 sie 2009, 12:47

mikusia, no niestety z tym dotykaniem brzucha to tak jest :ico_noniewiem: Choć mój lekarz powiedział, że nie należy popadać w paranoję :ico_puknij: Nie można masować i ciągle dotykać brzucha, ale żeby wcale nie dotykać, to przesada. Zresztą co lekarz to opinia :ico_olaboga:
Co do leżenia, to wiem, że podobnie jak ja prawie cały czas spędzasz w łóżku, ale przecież to i tak nic nie daje, bo brzuch i tak twardnieje :ico_placzek: Strach pomyśleć co by się działo, gdybyśmy nie leżały :ico_olaboga:
anetka607, też ostatnie dni mam problem z żołądkiem, postanowiłam ograniczyć smażone, bo myślałam, że to od tego, więc rozbolał mnie po zjedzeniu........pomarańczy! :ico_puknij:

Za godzinkę mam usg 3D, mam lekkiego pietra, ale nie mogę się doczekać.

[ Dodano: 2009-08-04, 12:50 ]
:ico_szoking: właśnie zobaczyłam, że przeskoczyłam do 6 okienka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Dziewczyny, stawiam :ico_tort: za rozpoczęcie 6 miesiąca ciąży :ico_urodzinki:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

04 sie 2009, 12:56

Shiva :ico_urodzinki: :ico_zdrowko: za 6 miesiąc :ico_brawa_01:
czekmy na wieści z 3D :-)

mikusia
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

04 sie 2009, 14:36

shiva już 6? :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sie 2009, 16:44

shiva już 6?
u mnie widze ze masz 5 okienko :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

04 sie 2009, 16:46

Shiva i jak tam dzidzia? jakie wrażenia po 3D??

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 sie 2009, 16:53

Witajcie :-D

Mam bardzo nieśmiałą córcię ;-) Nie chciała pozwolić pani doktor zrobić fotki twarzyczki! Cały czas chowała ją za rączkami. Widać nie lubi, by jej przeszkadzano w trakcie snu :ico_haha_01: Kilka razy podchodziliśmy do tego zdjęcia i dopiero na koniec się udało :ico_brawa_01: Dzidzia zdrowa, nie widać żadnych wad, szybko rośnie. Ma ponad 20 cm i waży 543 gramy ! Czyli jest już pół kilo mojej kruszynki :ico_brawa_01: Niesamowite wrażenie móc obserwować jak trze oczka piąstkami i jak otwiera buzię. Pani doktor się śmiała, że mała cały czas coś do nas mówi :-D Wg opinii ginki to dziewczynka na 90 %. Więc jestem spokojna, bo co 2 lekarzy na różnych sprzętach to nie jeden.
Tak więc pełna pozytywnych wrażeń, czekam na jutrzejszą wizytę u mojego lekarza. Ciekawe jak kondycja mojej szyjki. Oby wszystko było oki. :ico_sorki:

Później wstawię fotkę mojej Justysi.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”