Awatar użytkownika
Sabcia
Trzy tysiące lat minęło...

12 sie 2009, 12:01

asika82, za 30 tydz :ico_brawa_01:
magduś81, rany jak ty mozesz tak długo spac :ico_szoking: ale to dobrze wysypiaj sie poki mozesz
A ja własnie warzywka na parze robie musze wczesniej obiadek zjesc bo potem godzinke przed badaniem nic nie moge pic ani jesc :-D

Awatar użytkownika
bigottka

12 sie 2009, 12:36

Ja już po zakupach ale oczywiście nie kupiłam wszystkiego co chciałabym tylko 2 pajacyki i 2 pary bodów skarpetki czapeczkę i takie rękawiczki ;-) a wszystko takie słodkie ;-)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
to mi się najbardziej podoba ;-)
Obrazek
Obrazek

Jak sądzicie co jeszcze trzeba kupić??

[ Dodano: 2009-08-12, 12:39 ]
asika za kolejny tydzień :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
magda81 śpiochu jeden kto tak długo śpi że brzdące dają Tobie tak spać spokojnie moja to przeważnie o 5 zaczyna grasować w brzuchu to się przewracam na drugi bok i jest ok ale i tak wstaję o 8 rano i czasem jestem wyspana a czasem jak dzisiaj nie :-/
Dobra uciekam bo dzisiaj na obiad pizze robię więc muszę iść po składniki do sklepu ;-)

asika82
4000 - letni staruszek

12 sie 2009, 13:51

bigotka to body kopertowe jest super praktyczne, najlepsze są takie na początek i zwykłe pajace rozpinane wzdłóż.
A co trzeba kupić... mnóstwo rzeczy :ico_haha_01:
kocyk, rozek, pościel, pieluszki tetra i flanela, ciepły śpiworek lub kombinezonik, czapek kilka grubszych, kaftaniki, pajace, body, kosmetyki, termometr itd

Awatar użytkownika
bigottka

12 sie 2009, 14:03

asika82, w sumie chodziło mi o najpotrzebniejsze rzeczy do szpitala ;-) no ale to fakt dużo rzeczy trzeba kupić które są potrzebne ;-)

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

12 sie 2009, 14:22

A co trzeba kupić... mnóstwo rzeczy
to prawda tyle trzeba mieć na sam początek że aż mnie to przeraża, ja mam już dużo a lista dalej długa :ico_sorki:

bigottka, a co do szpitala to moge ci wypisać liste bo mi bratowa zrobiła. Jest tego niemało :ico_oczko:

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

12 sie 2009, 15:00

magduś81, wypisz bo ja mam orientacyjną liste co mi bedzie potrzebne i wcale nie jest tego az tak duzo.... :ico_puknij:

Awatar użytkownika
bigottka

12 sie 2009, 15:25

magduś81, to ja poproszę ;-) bo co strona to piszą co innego. Jak możesz to napisz co dla niuni i dla mnie zabrać ;-)

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

12 sie 2009, 15:36

wypisz bo ja mam orientacyjną liste co mi bedzie potrzebne i wcale nie jest tego az tak duzo
(jak by coś brakowało lub za dużo to niech mamusie dopiszą lub odejmą :ico_oczko: ) a więc dla nas:
telefon + ładowarka, woda niegazowana, koszule nocne ok 3-4szt., staniki ok 3-4szt., szlafrok, klapki do kąpieli, kapcie, skarpetki, podkłady chigieniczne (2 paczki), pasta do zębów, szczoteczka do zębów, kosmetyki, płyn do higieny intymnej, ręczniki ok 2szt., ubranie na wyjście, majtki z siatki poporodowe, majtki zwykłe, dokumenty swoje, badania (jakie każe wziąć lekarz) + karta ciąży, czopki glicerynowe, kubeczek talerzyk sztuścce, papier toaletowy, chusteczki chigieniczne, suszarka, szczotka do włosów, można też zabrać meliske :ico_oczko: to tyle co ja mam na liście dla nad do szpitala kto coś doda :-D
A teraz lista dla dzidziulki: pieluchy, krem na odparzenia, chusteczki nawilżające, body (i tutaj nie wiem jaką ilość bo moja bratowa napisała mi że 8-10szt), czapeczk, skarpeteczki, łapki niedrapki, ubranka na wyjście ( można w domu zostawić i mąż przywiezie, ale lepiej przygotować wcześniej z kartką dla synka- córeczki na wyjście ze szpitala :-D ) to tyle co ja mam!!! Mamusie dorzucą coś od siebie???? Bo chętnie posłucham.
Myśle że na początku września będe układać na półce wszytsko co będe zabierać do szpitala, w razie czego rzeby tylko wrzucić do torby i już, a torbe spakuje w 35-36 tygodniu!!!

Awatar użytkownika
bigottka

12 sie 2009, 16:12

a torbe spakuje w 35-36 tygodniu!!!
no widzisz a mój mi już teraz każe zrobić torbę do szpitala bo boi się że nie dotrwam do 40 tygodnia ;-) No to nie jest tak mało. Dla mnie to mam tylko koszulę i szlafrok i nic więcej więc przede mną duże zakupy :-/

Awatar użytkownika
Sabcia

12 sie 2009, 18:13

jak to dobrze ze ja rodze tutaj - bo polowe z tych rzeczy nie potrzebuje - chociazby pieluchy tutaj w szpitalu jest sie po pare godzin do doby gora takze nie musze miec za wiele :-D
asika82, co do rozka to ja nie kupuje z synem w ogole tego nie uzywałam wydaje mi sie ze to zbedny zakup - u mnie był rozlozony i synek na nim lezał to tyle w sumie to załowałam ze go kupiłam - teraz mezus chciał kupic ale ja juz wiem z doswiadczenia ze nie bedzie mi potrzebny,

[ Dodano: 2009-08-12, 18:19 ]
ja mam z ubranek dla malenstwa 4 szt. body, pajace - 6 szt., kaftaniki - 4 szt, czapeczki - 2 szt, rekawiczki - 2 szt, pizamki - 2 szt, reszta to juz takie typowe na wyjscie dresiki, sukienki, spodenki i takie tam

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”