asika82
4000 - letni staruszek

12 sie 2009, 18:22

wszystko zalezy od szpitala gdzie się rodzi. U nas są nie potrzebne z listy Magduś :
koszule nocne ok 3-4szt.,
podkłady chigieniczne (2 paczki
czopki glicerynowe, kubeczek talerzyk sztuścce,
body (i tutaj nie wiem jaką ilość bo moja bratowa napisała mi że 8-10szt), czapeczk, skarpeteczki, łapki niedrapki,

Sabcia mi rozek przydał się bardzo. To była wiosna a teraz dzidzia jesienna i myślę,że nawet 2 sobie tym razem kupię. A stary rożek Antonia służył mu za kołderkę do dziennych drzemek

Awatar użytkownika
Sabcia
Trzy tysiące lat minęło...

12 sie 2009, 18:33

moj synek jak sie urodził był zimno lubkiem - spał tylko w body spiochy w gre nie wchodzily ani kocyki czy kołderki i zawsze spał przy otwartym oknie a to był koniec listopada takze jak tylko cos miał na sobie to sie złoscił hehehe- zreszta ja jestem zwolennikiem nie przegrzewania dzieci wiec nawet mi to pasowalo - przynajmniej nie chorował :-D

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

12 sie 2009, 19:38

Ja wipisałam wszytsko co było potrzebne mojej bratowej w szpitalu w którym teraz ja będe rodzić.
Co do bodziaków czy spiochów w szpitalu u nas też dają ale jak zobaczyłam w co ubrali mojego bratanka to było podarte na łokciu i wogóle takie jakieś blee. Więc ja wole jednak swoje wziąć, chociaż wiem że nie w każdym szpitalu wolna swoje.
Tak samo jeśli chodzi o sztućce to u nas nie ma w szpitalu :ico_sorki: czy inne rzeczy te któe wypisała Asia!!! Niestety co szpital to inaczej!!!
A rożki to ja też mam :-) bo mój mąż stwierdził że bez takiego rożka to na początku będzie się bał brać :-D na ręce!!!

asika82
4000 - letni staruszek

12 sie 2009, 19:49

bez takiego rożka to na początku będzie się bał brać :-D na ręce!
:ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

http://allegro.pl/item712492369_lozeczk ... iakow.html magduś ty masz już łózeczka tak?

Sabcia to Wyjatkowy ten Twój syn. Mój antoś lubił ciepło tak jak mama i tez nie choruje :ico_oczko:

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

12 sie 2009, 20:08

magduś ty masz już łózeczka tak?
mamy już łóżeczka, ale nie powiem że szukałam troszke wężych niż stanardowe ale nie znalazłam i tak wykombinowałam że zmieszczą mi się na całe szczęście w pokoju gdzie chce je postawić!! Ale dziękuje kochana jesteś :ico_oczko:

Awatar użytkownika
bigottka

12 sie 2009, 20:14

Co do sztućców to u mnie też muszę mieć swoje bo nie dają nikomu. A co do koszul to mi z 2 pary to raczej wystarczy tak mi się wydaje zobaczymy ;-)
A co do podkładów to ja muszę się dowiedzieć więcej w szpitalu i tyle więc w następnym tygodniu jadę do szpitala i się dowiem co mam zabrać dla siebie i dla dziecka żeby wiedzieć aby nic nie zabrakło ;-)
A co do rożka to ja sobie też kupię bo jednak to jest bardzo funkcjonalne a bez tego to mój też niuni nie weźmie na ręce bo będzie się bał ;-)
Co mnie najbardziej śmieszy że mój już teraz każe torbę mi przygotować i niech stoi bo różnie bywa i chce być przygotowany ale mi się wydaje że to zdecydowanie za szybko aby w torbę mieć wszystko spakowane ;-) Co o tym sądzicie??

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

12 sie 2009, 20:20

aby w torbę mieć wszystko spakowane Co o tym sądzicie??
ja napewno w tym albo następnym tygodniu będe kupować co mi tam potrzeba, ale nie będe pakować do torby tylko postawie wszytsko w jendym miejscu żeby stało w razie czego.

Awatar użytkownika
bigottka

12 sie 2009, 20:25

ale nie będe pakować do torby tylko postawie wszytsko w jendym miejscu żeby stało w razie czego.
no widzisz a mój to mi każe mieć już spakowane jakiś ostatnio się nerwowy zrobił powiem szczerze pod tym względem ;-) aż mi się śmiać z niego chce :ico_smiechbig:
No ja będę kupować dla siebie pod koniec miesiąca bo jadę do mamy a tam są ciuchy trochę tańsze niż w Gdyni więc mogę jeszcze trochę poczekać chyba że niuni się pospieszy ale w to ja wątpię ;-) bo jak widzę jej jest tam w brzuszku dobrze ;-)

[ Dodano: 2009-08-12, 20:29 ]
Dobra kobietki ja kładę się do wyrka bo zaczyna mnie zamulać w sumie to cały dzień jestem jakaś zamulona dzisiaj może to ta pogoda a może się nie wyspałam nie wiem właśnie :-P ale niunia dopiero zaczyna chyba się kręcić bo normalnie brzuch mi chodzi ;-)
Dobranoc kobietki i do jutra ;-)

[ Dodano: 2009-08-13, 08:12 ]
Witam z rana.
A co tutaj takie pustki??? Myślałam że jak zawsze już ktoś będzie a tu nie ma jeszcze nikogo.
Ja właśnie jem śniadanko i tak się zastanawiam co dzisiaj robić może na działeczkę pojadę na chwilke bo trzeba zobaczyć jak się pomidorki czują i ogóreczki ;-) Ale pogda niestety nie dopisuje bo jest brzydko i pada.
Miłego dnia kobietki i do usłyszenia

[ Dodano: 2009-08-13, 08:12 ]
magduś81, za 31 tydzień :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

asika82
4000 - letni staruszek

13 sie 2009, 10:15

Witam i ja!
co do koszul to mi z 2 pary to raczej wystarczy
bigottka myslę,ze to za mało chyba,ze mąż od razu tą pobrudzoną zabierze i upierze. tak się wydaje,ze wystarczą ale powiem Ci,ze na poczatku mleko leci jak chce i kiedy chce. Jak karmisz to z drugiej piersi tez od razu masz stróżkę mleka. Podkłady sa niby chłonne ale siądziesz trochę krzywo i masz po chwili plamę krwi. U nas nie trzeba mieć swoich koszul i ja zmieniałam je 2 razy dziennie bo niestety tak trzeba było żeby nie chodzic taka ulepiona mleczkiem.

[ Dodano: 2009-08-13, 10:25 ]
za szybko aby w torbę mieć wszystko spakowane
też tak myślę. Ważne oby mieć listę tego co trzeba zabrać i mieć to w domu to w ciagu 5 minut masz wszystko w torbie. Jak się juz spakujesz to będziesz się jeszcze 5 razy przepakowywać bo nie będziesz pamiętać co masz a czego nie masz.

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

13 sie 2009, 11:38

Witam się z drugim śniadankiem :-D
Pierożki smażone :ico_oczko:
No i dzisiaj 31 tydzień skończony :ico_tort: torcik najpyszniejszy dla każdej :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”