Awatar użytkownika
Sabcia
Trzy tysiące lat minęło...

13 sie 2009, 11:42

Witam!!!!
magduś81, co do swoich ubranek w niektorych szpitalach robia tak ze jak ktos przyniesie swoje to musza juz zostac w szpitalu :ico_szoking: tak załatwili moja kumpele - ale to tez zalezy od szpitala
A ja po tej glukozie hahahah ale normalnie w szoku byłam tutaj sie dostaje normalnie oranzade do picia heheheh takze spoko jakos przezyłam
ok ja mykam jade dzis do banku załozyc sobie konto tutaj w uk bo staram sie o dotacje dal malenstwa i synka no a musze miec angielskie konto, a tak propo to dzis spieprzyli mi dzien dostalismy pismo ze moj mezus zle sie rozliczał i ze musi zapłacic kare 1000 funtow do miesiaca to jest około 5000zł :ico_szoking: :ico_zly: :ico_zly: moga rozlozyc na 2 raty grrrrr ale jestem zła - nie wiem czy kupimy wozek do czasu przyjscia małej na swiat zastanawiam sie jeszcze co mi sie spierdzieli

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

13 sie 2009, 12:12

zapłacic kare 1000 funtow do miesiaca to jest około 5000zł
kude to nieciekawie :ico_sorki: sporo!!!
jak ktos przyniesie swoje to musza juz zostac
no to jakieś jaja są :ico_szoking: ale ja do szpitala będe brać takie troszke bardziej sfatygowane a napewno nie nowe.

Awatar użytkownika
wiolaw

13 sie 2009, 14:40

hejka kobietki

jak tak was poczytałam , to stwierdzam ,że jestem kompletnie nieprzygotowana do przyjścia na świat maleństwa :ico_wstydzioch:

wczoraj właśnie dzeoniła do nie z najoma i pytała, czy wyprawka gotowa a ja oczy postawiłam i mówię ,że dużo czasu jeszcze ale jak tak później przysiadłam i sie zastanowiłam to rzeczywiście niewiele tego czasu a ja nic nie mam ani dla siebie , ani dla dzidzi :ico_noniewiem:
narazie szkoła sie zbliża i szykuję córcie ale chyba czas pomyśleć o synku :ico_ciezarowka:

a tak poza tym to mały tak sie kręci ,że normalnie nieraz zastanawiam się czy on wogóle kiedyś sypia :ico_noniewiem:
czy wasze pociechy też takie rojące ?

Awatar użytkownika
Sabcia

13 sie 2009, 16:47

no to jakieś jaja są
zebys wiedziała hihi ale to tylko w polsce moze tak byc hahahah a to był szpital w katowicach
wiolaw, moja kruszynka tez bryka na całego
sporo
dla mnie to bardzo duzo jedyne co to udało nam sie to rozlozyc na raty a po narodzinach malej mielismy autko zmieniac takze wszystko sie przeciagnie - a jakbyscie widzialy moja reakcje popłakałam sie jak bóbr :ico_placzek: a ja nigdy tak nie reaguje - ale juz mi przeszło, przemyslelismy wszystko z mezusiem i uda nam sie to spłacic w terminie no ale z wozkiem narazie sie wstrzymamy

Awatar użytkownika
bigottka

13 sie 2009, 16:52

wasze pociechy też takie rojące ?
ja powiem szczerze że moja jedynie jest spokojna jak chodzę lub jak coś robię a jak tylko na chwilkę usiądę to daje o sobie znać żebym przypadkiem nie zapomniała ;-)
Sabcia, no to nie za ciekawie masz ale miejmy nadzieję że wszystko będzie ok. Trzymam kciuki ;-)

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

13 sie 2009, 20:05

Witam po kilku dniach nieobecności :ico_wstydzioch:
Dopiero dziś zajrzałam na forum, bo tak całymi dniami nie ma nas w domu. Jak nie kino ,to zoo lub ogród botaniczny i czas leci jak szalony. Później nie mam na nic siły :ico_olaboga: Mam już wózek :ico_brawa_01: Jeszcze zostanie nam do nonono łóżeczko, przewijak, rożek, wanienka, pampersy, pieluchy flanelowe i tetrowe, kosmetyki i ubranka na wyjście i będzie już wszystko. Ostatnio kupiliśmy butelki i smoczki i inne drobiazgi typu gruszka, nożyczki czy szczotka. Dla siebie kupiłam wkładki laktacyjne, gatki i podkłady poporodowe :-D Tak więc prawie wszystko dopięte na ostatni guzik....oprócz pomalowanego pokoju :ico_zly:
Zdjęcia wózka wkleję jutro, bo dziś ledwo żyję i zaraz zmykam spać.
Byłabym zapomniała - gratuluję Wam kolejnych tygodni :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

13 sie 2009, 22:30

No babeczki ja tak późną porą bo tradycyjnie po wizycie byliśmy na pizzy :ico_brawa_01:
No więc na wizycie same dobre wieści :ico_brawa_01:
Chłopaki (albo i niewiadomo po dzisiejszej wizycie czy nie będzie niespodzianki w postaci cipuszki bo lekarz powiedział że nie jest do końca pewien czy 2x pisiorki) to może tak dzidziulki ważą po 1900g i 1870g :ico_brawa_01: wszytsko ładnie wygląda. Są ułożeni że ten pierwszy bliżej szyjki tzn pierwszy do wyjścia pośladkowo a drugi główką w dół sama za bardzo nie wiem jak to wygląda, lekarz pokazywał na brzuchu ale ja jak zwykle zaaferowana nie pamiętam. I tak co mówił gienk to Kuba musiał mi powtarzać jeszcze raz :ico_oczko: Szyjke mam długa jak na ciąże bliźniaczą 3,5cm ale się skróciła w dwa tygodnie o 0,5cm także źle nie jest!!
Jestem bardzo szczęsliwa i za dwa tygodnie z hakiem kolejna wizyta!!!
Magda33, włąsnie miałam do ciebie pisać gdzie jesteś bo cie nie ma!!! Dobrze że napisałaś :-D

Ide spać bo jak zwykle emocje mnie osłabiły hihi Słodkich snów moje kochane ciężaróweczki!!

Awatar użytkownika
bigottka

14 sie 2009, 08:56

Witam z rana.
lekarz powiedział że nie jest do końca pewien czy 2x pisiorki
a nie chciałabyś parki ;-) super że z niuniami wszystko w porządku a waga też niezła nie ma co :ico_brawa_01:
Ja wczoraj byłam na kolacji wieczorem z mężem i o dziwo było nawet fajnie po kolacji poszliśmy na mały spacer a potem do domu ;-)
Dzisiaj to ja muszę w końcu na działkę pojechać bo jak na razie nie pada jestem ciekawa jak tam moje pomidorki się czują ;-)

Awatar użytkownika
Sabcia

14 sie 2009, 09:02

Witam z ranusia!!!!
magduś81, :ico_brawa_01: dla bliźniaków fajnie ze wszystko u nich ok i rosną jak na drozdzach a z ta cipuszka to chyba fajnie by było co????? parka chłopczyk i dziewczynka - SUPER!!!!
A ja dzis wstałam jak zwykle wczesniej niz miałam zaplanowane i siedze i obmyslam plan spłat :ico_zly: to chyba zboczenie zawodowe w pewnym sensie jak sie jest z wykształcenia finansista i bankowcem - no ale moja glowa jest pełna obaw teraz i o niczym innym nie moge myslec a jeszcze snił mi sie moj synek ktory jak wiecie jest w pl na wakacjach i zobacze go dopiero 09.wrzesnia - otóz sniło mi sie ze byłam w jego szkole na jakims przedstawieniu i słyszałam jak mnie woła ale ja nie mogłam tam wejsc bo tyle ludzi było :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: to chyba z tesknoty , moj mezus mi mowi ze jak tak bede sie martwic i tesknic za małym to jeszcze za wczesnie urodze :ico_noniewiem: :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-08-14, 09:04 ]
magduś81, za kolejne okienko :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
bigottka

14 sie 2009, 09:16

magduś81, za kolejne okienko :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Sabcia, kobieto tęsknisz za synkiem dlatego masz takie sny to jest pewne ;-) a co do rat zobaczysz nie będzie tak źle.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”