Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 sie 2009, 12:23

dzieki :ico_sorki: chociaz myslalam ze ta lista jest bardziej dokladna, chodzi mi o to ile pajacykow, spioszkow itp :ico_oczko:
Jeśli chodzi o ilość bluzeczek,śpiochow itd to zależy tylko od ciebie.Ale znalazłam jeszcze tak na szybko 3 listy w necie.Podaje linki.Może się bardziej przyda:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,7 ... 97218.html
http://twoja-ciaza.com.pl/wyprawka.php
http://www.maluchy.pl/porada/192
iw_rybka, dużo zdrówka życzę. :ico_sorki:
lilo, gratuluję 5 okienka.Jutro ja, jako ostatnia, wchodzę w 5 miesiąc. :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

15 sie 2009, 15:30

dzieki dziewczynki za mile slowa :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Co do ilosci ubranek to ja dla Andrzejka mialam jakos tak za duzo,bo od siostry sporo dostalam :ico_wstydzioch: Ale trzeba patrzec tak - dzidzius musi miec codziennie czyste ubranko,tzn ja tak robilam,ze jak wieczorem byl kapany,to zakladalam mu czyste body i nosil je do nastepnego dnia,do kapieli - czasem zdarzaja sie wpadki,przesiusia,uleje i trzeba przebrac nawet 3 razy w dzien,wiec mysle,ze bodziakow to ok 10 sztuk trzeba liczyc,pranie i tak co 3-4 dni sie robi :ico_oczko: I tak samo liczyc trzeba ubranka,ja kaftanikow nie uzywalam wcale,bo w kwietniu bylo cieplo,wiec body i bluzeczka wystarczalo :-D Nie wiem jak teraz,mam kilka par pajacow,kilka par spioszkow,kilka bluzeczek i ze 3-4 pary spodenek,ogrodniczek,zeby na brzusiu guma nie uciskala i mysle,ze na poczatek starczy :-D Dostane znowu ubranka os siostry,ona rodzi w tym miesiacu,wiec pewnie znowu bede miaal za duzo :ico_oczko: Mam tez 3 sweterki rozpinane,2 kombinezony,rajstopki,skarpetki i czapeczki :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Samopoczucie bez zmian,lykam magnez,spojenie boli,nawet do kosciola nie poszlam - mezus wzial Andrzejka i poszli sami :ico_olaboga: A moj maluch w brzusiu tak mi stuka w pecherz,ze co chwile musze siusiu,bo mam wrazenie,ze sie posiusiam :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 sie 2009, 20:21

dzien dobry :-)
po raz pierwszy od kilku tygodni zostalam sama tylko z psiura... moj brat juz w PL, a A. odebral dzisiaj z dworca swojego tate i siostre - wrocili z urlopu, dolecieli do frankfurtu, potem pociagiem do hamburga, ja ich ugoscilam obiadkiem po tej meczacej podrozy, a teraz A. pojechal ich zawiezc do domku i wroci najwczesniej za godzine...

a tesciu i szwagierka nawet prezenty z urlopu przywiezli (byli w usa u najstarszej siostry A.) - dostalam 3 bluzeczki i wozek - z fotelikiem i baza do niego, do mocowania w samochodzie :-D ale cos mi sie widzi, ze taki wozek na poczatek i tak trzeba bedzie kupic, bo to jest taki
http://www.babytrend.com/images/m1963CT.jpg

nie ma gondolki, tylko sie fotelik przyczepia, a w nim za dlugo dzdzi lezec nie powinno, bo to zla pozycja dla kregoslupa takiego malucha, a poza tym dziwnie to wyglada
http://www.buzzillions.com/image.dox?R= ... wide=false

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

15 sie 2009, 22:23

Helen, to kup uzywana gondole,dzidzia jak ja znam,juz latem bedzie chcialo siedziec,tak bylo z moim syneczkiem,wiec porzadna zabudowowana spacerowke juz masz :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 sie 2009, 23:49

iw_rybka, ale do tego wozka nie ma gondoli, nie byloby jej jak przyczepic... na szczescie mamy jeszcze sporo czasu, zeby cos kupic :ico_oczko:

zmykam powoli do lozeczka, dobranoc :-)

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 sie 2009, 12:40

hejka

ja wczoraj przelezalam caly dzien na sofie
kiepsko sie czulam
jakies takie dziwne klucia w kroku mialam :ico_noniewiem:
Ale znalazłam jeszcze tak na szybko 3 listy w necie
:ico_sorki: :ico_sorki:
lykam magnez,spojenie boli
a co lekarz na ten bol mowi?? od czego to sie bierze?? i czym moze grozic?? bo ja sie nie znam :ico_noniewiem:

Helen, prezent fajny, ale widac ze styl amerykanski :ico_haha_01: :ico_oczko:

my juz po obiadku
mezu oglada sport
a ja chyba sobie poleze :ico_oczko:

no i stawiam za skonczony 19tc :ico_brawa_01: :ico_tort:

lilo

16 sie 2009, 13:15

no i stawiam za skonczony 19tc
No to ja za 18. :-D :ico_oczko: :ico_brawa_01: :ico_tort:

iw_rybka, odpoczywaj jak najwięcej, no i właśnie - co mówi lekarz???

Helen, fajny wózeczek no ale gondolka chyba się przyda, bo jednak w foteliku zimą trochę nie bardzo.

Co do zakupów to ja z tej listy parę rzeczy nie miałam i Piotruś ma się dobrze :ico_oczko: Laktatora na przykład uważam nie warto od razu kupować bo może się zbędny okazać, a jak będzie potrzebny to przecież żaden problem kupić. Podobnie z butelkami. Mi się laktator nie przydał. Łatwiej mi było ręcznie odciągać.
Nie mieliśmy przewijaka - łóżko się świetnie sprawdziło :ico_oczko: Dziecku i tak trzeba coś na tym położyć bo na ceratce zimno więc jak pobrudzi się pieluchę tetrową czy flanelkę to i tak do prania od razu.
Termometru do wody też nie miałam, ochraniaczy do łóżeczka również :ico_oczko: A ta poduszka-klin to nie wiem nawet co to jest :ico_noniewiem:
Ogólnie sporo rzeczy dla niemowlaka to teraz bardziej gadżety niż faktycznie przydatne akcesoria.

[ Dodano: 2009-08-16, 13:23 ]
A to dwie fotki z wczoraj - Piotruś na ślizgawce - z Natalką i Jaśkiem - rodzeństwem ciotecznym
Obrazek

I buja w obłokach z tatą :ico_oczko:

Obrazek

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 sie 2009, 16:42

No to ja za 18.
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
A to dwie fotki z wczoraj
super fotki :ico_brawa_01:

u nas jak zwykle leniwa niedziela
pol dnia przespane :ico_haha_01: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 sie 2009, 18:52

Helen, prezent fajny, ale widac ze styl amerykanski
widac, widac, ale moze to ciekawe urozmaicenie na ulicach, na ktorych wszystkie wozki wygladaja tak samo i w wiekszosci sa ciemne... super sie prowadzi i ten fotelik z baza jest ekstra :-)

leona, lilo, :ico_brawa_01: za ukonczone kolejne tygodnie

lilo, widac, ze fajnie spedziliscie wczorajszy dzien :-)

[ Dodano: 2009-08-16, 19:07 ]
nie wiem, czy widzialyscie juz to zdjecie - dla niektorych moze makabryczne, mnie wzruszylo, jest to zdjecie z operacji w lonie matki na 21-tygodniowym dzieciaczku z rozszczepieniem kregoslupa... jaka silna dzidzia zdeterminowana do zycia... az mi sie lzy w oczy cisna, jak pomysle, ze i moje malenstwo bedzie mialo za 2 tygodnie taka "duza" raczke...
http://aborcja_ug.webpark.pl/reka.jpg

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

16 sie 2009, 20:29

leona, lekarz mowi,ze taka moja uroda,ze macica sie rozciaga i naciska :ico_noniewiem:

Jestem dobre mysli,wazne,ze w srodku wszystko zamkniete i dzidzia w dobrej formie :ico_brawa_01:

leona napisał/a:
no i stawiam za skonczony 19tc

No to ja za 18. :-D :ico_oczko: :ico_brawa_01: :ico_tort:
- a ja za 21 :ico_tort:

Kto licytuje dalej :ico_oczko:

lilo, ja tez przewijalam na szafce,urzadzialam taki prowizoryczny przewijak,ochraniacz u nas sie bardzo sprawdzil,zwlaszcza okolo roku jak byl juz baaardzo ruchliwy,butelki kupilam na poczatek jedna mala Aventu do herbatki a duzo pozniej :ico_oczko: Laktator zbedny i tez uwazam,ze wiekszosc rzeczy to zbedne gaczety :ico_wstydzioch:

Helen, no to moje juz taka lapke ma i mnie nia traca :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”