Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 sie 2009, 14:33

geheimnis, no to i Tobie wskoczylo 5 okienko :ico_brawa_01: Gratuluje 18 tygodnia i kopniaczkow :-D No i sio chorobo :ico_zly:

lilo - mysle,ze powinnas isc na zwolnienie,chociazby po to,zeby te ostatnie miesiace razem,maksymalnie poswiecic synkowi :ico_sorki: No i zdrowie najwazniejsze,odpoczniesz sobie :-D

leona - juz w sierpniu szkola????A co z wakacjami?Tam nie ma jak u nas,ze od wrzesnia/pazdziernika :ico_szoking:

helen - te babelki to na 100% dzidzia,przeciez nie mozesz wciaz myslec,ze to jelita :ico_oczko: Jeszcze troszke i bedziesz sie rozkoszowala razem z mezusiem kopniaczkami :ico_brawa_01:

patrycja - no to za polowe ciazy :-D I czekamy na wiesci z USG :ico_brawa_01:
Jak siedzę i gumka od dresów lekko usiska w dole macicy,to Groszkowi od razu przeszkadza i zaczyna działać.Jak spodnie poprawie to się uspokaja,taki wygodnicki.
- u nas to samo,az mowilam do meza,ze chyba musze kupic dres ciazowy,bo mu przeszkadza :ico_oczko:
ja bym się wkurzała jakby mi tak bez pytania i pozwolenia z łóżeczka każdy dzidziuśka wyciągał.
- :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

U mnie bez zmian,tzn brzusio sie stawia ale spojenie ucichlo,tylko ciiii :ico_oczko:

No i wlasnie tesciowa zadzwonila,ze wpacili nam na konto kaske na to USG 3D,bo mowilismy,ze prywatnie idziemy i nam zrobili niespodzianke :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 sie 2009, 15:23

No i wlasnie tesciowa zadzwonila,ze wpacili nam na konto kaske na to USG 3D,bo mowilismy,ze prywatnie idziemy i nam zrobili niespodzianke :-D :-D :-D
Ale fajnie. Ja też chciałam isc ale u mnie najbliżej w gdańsku lub w gdyni i nie bardzo chce mi się tam jechać :(

lilo

17 sie 2009, 15:31

mysle,ze powinnas isc na zwolnienie,chociazby po to,zeby te ostatnie miesiace razem,maksymalnie poswiecic synkowi
No ze mnie taki niezdecydowany człowiek - jak się czuję lepiej to nie widzę potrzeby siedzenia w domu. W ogóle nie bardzo rozumiem dziewczyn które nie mając żadnych problemów zaraz po zrobieniu testu ciążowego idą na zwolnienie.
Co do Piotrusia to zaraz zaczynamy przedszkole więc jego też w domu nie będzie, teraz nawet jak mam dzień wolny to on już woli czas spędzać z innymi dzieciakami a nie z mamą. A w dodatku jak teraz mamy jakieś roboty w domu to wolę czasem iść do pracy i nie patrzeć na ten bałagan :ico_oczko: Bo nie potrafiłabym też mimo samopoczucia siedzieć i nie pomóc.
Poza tym - nie da się chyba dziecku poświęcić czas "na zapas" - wolę żeby uczył się teraz troszkę samodzielności niż potem przeżył szok - mamusia mnie tak pieściła i hołubiła na końcu ciąży a teraz wraca z dzidzią do domu i czasu dla mnie nie ma - więc kto winny??? Dzidzia...
Choć wiadomo że zazdrości nie da się uniknąć tak czy inaczej.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

17 sie 2009, 15:48

Moja bratowa, która urodziła synka 2,5 tyg temu ma już 3 letnią córeczkę. Malutka trochę przeżywa, bo zaczęła obgryzać paznokcie ale każdy kto przychodzi w odwiedziny do nich przynosi coś małej. Każdy poświęca jej trochę czasu a widać że ona jest dzidziusiem zachwycona, caługo go, głaszcze i mówi do niego :-) słodki widok...
mojego dzidziusia też głaszcze hihih i pyta czy już kopie :ico_haha_01: nam z mężem marzy się taka trójeczka fajnych dzieciaczków :-)

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 sie 2009, 15:51

juz w sierpniu szkola????A co z wakacjami?
wakacje sa, tak jak w PL 2 miesiace :-)
zaczynaja sie 15tego czerwca a koncza 15tego sierpnia :ico_oczko:
No i wlasnie tesciowa zadzwonila,ze wpacili nam na konto kaske na to USG 3D
super :ico_brawa_01: to kiedy idziecie??

my chyba damy sobie spokoj z usg 3d/4d bo tutaj kosztuje ok 650zl :ico_noniewiem:

ja zrobilam obiad :ico_oczko:
odkurzylam, bo w sobote sobie darowalam :ico_oczko:

lilo

17 sie 2009, 15:55

Właśnie wyczytałam
Buddyjski klasztor Thamkrabok w Tajlandii (w Phraputthabat, 140 km na północ od Bangkoku) pomaga uzależnionym od narkotyków. Od 50 lat skutecznie leczy ich za pomocą specjalnej mieszanki ziół, która wywołuje wymioty oczyszczające organizm z toksyn.
A ja mam tą kurację za darmo :-D :ico_oczko:
nam z mężem marzy się taka trójeczka fajnych dzieciaczków
Dla chcącego nic trudnego :ico_oczko:
Ja będę mega szczęśliwa jak urodzę to drugie zdrowe i całe - za trzecią taką ciążę dziękuję :ico_sorki:
my chyba damy sobie spokoj z usg 3d/4d bo tutaj kosztuje ok 650zl
My nie planujemy.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 sie 2009, 16:01

A ja mam tą kurację za darmo
tylko z czego masz sie oczyszczac?? :ico_haha_01: :ico_oczko:
anusiek napisał/a:
nam z mężem marzy się taka trójeczka fajnych dzieciaczków

Dla chcącego nic trudnego
Ja będę mega szczęśliwa jak urodzę to drugie zdrowe i całe - za trzecią taką ciążę dziękuję
a ja jeszcze nie wiem ile chce miec dziec :ico_noniewiem:
na razie czekam na moje upragnione malenstwo :ico_sorki: :ico_haha_02:

lilo

17 sie 2009, 16:03

tylko z czego masz sie oczyszczac??
Wiesz - podobno każdy ma z czego - ale ja już muszę być całkiem czyściutka :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 sie 2009, 16:06

ale ja już muszę być całkiem czyściutka
hehe to na pewno :ico_olaboga: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

17 sie 2009, 21:18

Patrycja.le, ja z Andrzejkiem w ciazy chcialam isc ale szkoda bylo nam kasy,kupilismy za to lezaczek,a teraz dzidzia ma po straszym bracie,wiec sie zdecydowalismy :ico_oczko:

lilo, no to faktycznie lipa,ja sie staram Andrzejkowi poswiecac czas i po porodzie mam umowe z mezem,ze jak ja bede karmila,to on Andrzejka ma zajac,wiec jakos to bedzie.Nie my pierwsze mamy maluchy w domu :ico_oczko:

anusiek, hi,hi,to mile,zwlaszcza kiedy znajomi pamietaja tez o straszym dzieciaczku - bo czesto jest tak,ze kazdy zafascynowany nowa istotka przynosi grzechotke albo innymbajer i nie pamieta,ze w domu jest juz starszak :ico_noniewiem:

Ja chyba sobie zakupie troszke slodyczy i schowam na takie okazje,zeby Andrzejkowi dac - na wszelki wypadek,gdyby ktos zapomnial :ico_oczko:
zaczynaja sie 15tego czerwca a koncza 15tego sierpnia :ico_oczko:
- aaaaaa,to juz rozumiem :-D

Jutro wizyta z wyrokiem u ginekologa,mam zamiar powiedziec,ze czuje sie swietnie i jesli go przy badaniu nic nie zaniepokoji to nie ide do szpitala :ico_oczko: A USG w czwartek na 17.15 :-D

leona, u nas 100zl,normalnie jest drozej ale ja chodze do niego panstwowo i jak na poczatku mialam zagrozona ciaze,to jak cos bylo nie tak,to biegalam do niego prywatnie,wiec powiedzial,ze jak dla mnie 100 :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”