leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2009, 11:10

Helen, u mnie jest wiele roznych sytuacji z ktorymi wczesniej nie mialam doczynienia :ico_oczko:
ale dopoki nie boli to nie ma co panikowac :ico_oczko:

czasami jak ide to mam takie uczucie ciezkosc w brzuchu(macicy) :ico_noniewiem: np wczoraj idac do szkoly z jednej strony brzuch mi zrobil sie taki wystajacy i twardawy :ico_noniewiem:

lilo

19 sie 2009, 11:12

mam pytanie - czy ktoras z was tez ma czasem takie uczucie dyskomfortu w podbrzuszu? mozna to porownac z sytuacja, kiedy przed dluzszy czas trzyma sie mocz
Helen, ja tak mam dość często, właśnie w tej chwili na przykład. Już dwa razy byłam w kibelku w odstępach 10 min i lepiej mi nie jest. Ja mam wrażenie że dziecko się na pęcherzu położyło, znaczy w takim miejscu że uciska na niego.

U nas imion dalej brak :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2009, 11:19

dopoki nie boli to nie ma co panikowac
tez tak mysle, dopoki nie ma bolu czy krwawienia, to nie ma co sie zadreczac
mam wrażenie że dziecko się na pęcherzu położyło, znaczy w takim miejscu że uciska na niego
tak mi sie wlasnie wydaje... ciesze sie, ze nie jestem sama :-)

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 sie 2009, 11:28

geheimnis, my tez chcielismy Helenke i tez nie chcemy, zeby ktos wolal do niej Hela...
Jest tyle fajnych imion ale ich skróty są masakryczne i się od razu odechciewa takiego.Mój mąż ostatnio wymyślil Alberta i Alicję.Myślałam ze upadnę.Potem wymyślił jeszcze jakieś,ale było tak prehistoryczne że nie zatrzymywałam go w pamięci.nie wiem skąd on takie imiona wynajduje.Chociaż wśród tych wszystkich propozycji znalazł sie też Hubert i jeśli do stycznia nie wpadnie nic do głowy,a ja faktycznie mam w brzuszku chłopczyka to może i tak go właśnie nazwę,bo jakimś cudem spodobało mi się to imię..Ale jak to będzie dziewczyna to ja nie wiem...
Helen, ja tak mam dość często, właśnie w tej chwili na przykład. Już dwa razy byłam w kibelku w odstępach 10 min i lepiej mi nie jest. Ja mam wrażenie że dziecko się na pęcherzu położyło, znaczy w takim miejscu że uciska na niego.
Też tak czasami mam.Mało przyjemne uczucie.na początku myślałam nawet że to zapalenie pęcherze,zrobiłam badania i mocz jałowy :ico_puknij: To uczucie się pojawia najczęściej jak długo siedzę.(czyli mam tak samo jak Helen) Więc staram się unikac tej pozycji.Maluch też nie lubi jak siedzę.Bo zaraz zaczyna mnie kopać.

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2009, 11:33

geheimnis, moj maz tez cos o Alicji napominal i ja tez nie chce tego imienia :-) a najlepsze bylo, jak mi z Hektorem wyskoczyl :ico_olaboga: psa to my juz mamy :ico_haha_01: i jeden wystarczy, bo ma teraz taka faze gryzienia - odgryzla mi ostatnio pol paska od zegarka, a dzisiaj, jak ja bylam pod prysznicem, przegryzla szelke od takiego wiekszego plecaka trekkingowego :ico_olaboga: nie mozna jej z oka spuscic... a jak juz sie przy niej jest to spi pol dnia i udaje, ze taka grzeczna :ico_noniewiem: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 sie 2009, 11:35

nalazł sie też Hubert
Mój Krystek prawie całą ciążę to był Hubcio i pewnie by nim został, ale się nam na końcu odwidziało i jest Krystian :)

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2009, 11:43

Chociaż wśród tych wszystkich propozycji znalazł sie też Hubert i jeśli do stycznia nie wpadnie nic do głowy
ladne imie :ico_haha_02:

u nas jak na razie pozostaje Marcel :ico_oczko:

ja juz obiad mam gotowy, klopsiki w sosie pomidorowym, po szkole tylko ziemniaki ugotuje :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 sie 2009, 11:45

geheimnis, moj maz tez cos o Alicji napominal i ja tez nie chce tego imienia :-) a najlepsze bylo, jak mi z Hektorem wyskoczyl :ico_olaboga: psa to my juz mamy
to ja swojego nazwę Achilles i będziemy mogły się bawić w wojnę o Troję. :ico_puknij: No masakra jakaś,co z tymi chlopami.Mój mąż ma takie pospolite imie a dziecko chce krzywdzić jakimiś dziwacznymi.
ma teraz taka faze gryzienia - odgryzla mi ostatnio pol paska od zegarka, a dzisiaj, jak ja bylam pod prysznicem, przegryzla szelke od takiego wiekszego plecaka trekkingowego :ico_olaboga: nie mozna jej z oka spuscic... a jak juz sie przy niej jest to spi pol dnia i udaje, ze taka grzeczna :ico_noniewiem: :ico_haha_01:
Ja to mam problemy ale z kocicą,ostatnio na przyklad o 3 w nocy oderwała narożnik od listy od paneli i sobie go turlała.Jak jej go zabralam to naderwała dalej tą listwę i sobie nią strzelała o ścianę.No myślałam ze zabije... :ico_zly: Albo mi włazi na szafy pod sam sufit i zrzuca rózne rzeczy.A w ogole to uwielbia papierki,więc jak kiedyś mój maż położyl kasę na stołku przy telefonie,ja patrzę chwilę później a ta wychodzi z 20zł w pysku.Non stop trzeba pilnować.Do tego jest strasznie zazdrosna,jak mój mąż się do mnie przytula to ona się wciska między nas i rozwala na pół kanapy żeby ją kiziać.Nie wiem jak to będzie jak się dziecko urodzi. :ico_olaboga:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2009, 11:53

to ja swojego nazwę Achilles i będziemy mogły się bawić w wojnę o Troję.
:ico_haha_01:

a najlepiej ostatnio bylismy u kumpla, chlopaki podrinkowali to i zaczela sie rozmowa o imionach
no i my mowimy ze bedzie Stefan a ten kumpel eee tam, trzeba dac jakies bardziej nowoczesne... np Max albo Eugeniusz... :ico_smiechbig:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 sie 2009, 11:53

a ta wychodzi z 20zł w pysku
moze szla akurat po whiskas :ico_haha_01: moja psiura tez wcina wszystkie papierki, jakie znajdzie, a husteczki higieniczne to uwielbia i wyciaga ze smietnika... trzeba uwazac, gdzie sie co zostawia...
to ja swojego nazwę Achilles i będziemy mogły się bawić w wojnę o Troję.
no wlasnie :ico_haha_01: :ico_haha_01:

[ Dodano: 2009-08-19, 11:54 ]
Eugeniusz...
bardzo nowoczesne :ico_haha_01:

[ Dodano: 2009-08-19, 11:57 ]
musze isc z psiura na spacer, jak sie wybiega, to moze jej glupie pomysly przejda :ico_oczko:
narazie :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”