My 25 kwietnia będziemy brać ślub i przy okazji ochrzcimy Jasia, zastanawiałam się ile dać księdzu za "fatyge" i tak sobie myśle, że za 2 sakramenty 350 zł w zupełności wystarczy, w końcu kryzys i nikomu się nie przelewa..
my wczoraj byliśmy w kościele i tam dawalismy na chrzciny 100zł ale że nie mamy ślubu koscielnego to zostalismy zwerbowani do slubu kościelnego
na poczatku pisalyście że chrzestni musieli dać pieniadze żeby dostać zaświadczenie to jest okrutne za wszystko oni by brali pieniadze jak by mogli . nasi rodzice chrzestni nic nie musieli płacić za zaświadczenie
My nie daliśmy nic bo zapomnieliśmy a ksiądz się nie upomniał. Chrzest był w sobotę bez mszy więc nie za fajny bo nie mieliśmy ślubu kościelnego. Macie akty chrztu od swoich dzieciaczków ??? bo my nie.
Mogą być chrzestnymi, nie ma tutaj żadnych przeciwwskazań. Tylko czy oni się ucieszą że podwójnie, bo to jednak są koszty... teraz to jeszcze ale później komunia, ślub
Moi rodzice też mają wspólnego chrześniaka
My 8 sierpnia chrzciliśmy Krzysia i nic nie zapłaciliśmy za chrzest . Przy Dominice też nie zapłaciłam bo zapomniałam, teraz pamiętałam ale ksiądz mi uciekł