Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

31 sie 2009, 22:14

inia1985, niestety tak to czasem bywa z lekarzami, nigdy nie wiadomo na kogo się trafi, a potem ciężko zmienić, bo się człowiek przyzwyczaja :ico_noniewiem: Chodzisz prywatnie czy na fundusz? Bo może mu sprzęt siadł i nie chciał się przyznać :ico_oczko:

Oczywiście życzę Ci córeczki. Nie martw się na pewno jest zdrowe. Do tej pory mamy na qrudnióweczkach 6 do 2 dla dziewczynek :-D
To moje pierwsze dzieciątko i będzie Justynka. Strasznie ruchliwy urwis :-D

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 sie 2009, 22:16

inia1985, a skad wogole jestes?

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

31 sie 2009, 23:10

witam inia1985 ponownie, my też, głównie mąż chciał córeczkę... i już wiemy, że ją mamy:)
życzę zatem córeczki:) choć chłopców mało.... jak na lekarstwo :-D
w przeciwieństwie jednak do dziewczyneczki Shivy moja nie jest aż tak ruchliwym urwisem. długo czekałam na jakieś ruchy i jest w nich naprawdę oszczędna i delikatna... :ico_haha_01:
na lekarza fajnego nie trafiłaś. ale ja też nie. tylko, że go zmieniałam i to dwa razy. zgodnie z przysłowiem, że do trzech razy sztuka. teraz jest naprawdę oki! warto zatem zaryzykować...
to również moja pierwsza ciąża... więc głowa ciągle pełna pytań, wątpliwości i obaw, chciałam więc mieć lekarza fachowca, ale też człowieka kontaktowego i otwartego na ludzi i ich potrzeby.
Dziewczyny dobrej nocy i do jutra :ico_spanko:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 wrz 2009, 07:04

inia1985, ja tez do tej pory nie wiem kto sie we mnie chowa :ico_oczko:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

01 wrz 2009, 13:14

Witam dziewczynki,

wstyd się przyznać ale dopiero niedawno wstałam :ico_wstydzioch:
no za nic nie mogłam się podnieść :ico_wstydzioch:
teraz wcinam śniadanko i zaraz biegnę na pocztę :-)

Dziś wieczorem przyjeżdza moja siostra na parę dni, więc nie będę przez te parę dni tak często zaglądać bo muszę się Nią zająć :-)

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 wrz 2009, 14:41

Jestem już po wizycie. No i niestety jest gorzej :ico_placzek: Szyjka znowu się skróciła, teraz ma 24 mm. Tak jak myślałam, mała coraz bardziej rozpycha ja od środka, w związku z czym rozwarcie od środka się powiększyło :ico_olaboga: Jutro idę do szpitala, bo muszą mi podać przez jakieś 2-3 dni jakiś domięśniowy lek na szybszy rozwój płucek małej. By w razie porodu miała choć trochę większe szanse. Jest mi smutno strasznie, ale nadal mam nadzieje, ze Niunia jeszcze trochę wytrzyma i zdąży urosnąć.
Tak więc nie będę się przez kilka dni odzywać.

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

01 wrz 2009, 15:25

meg, fajniutko, że będziecie mieć swoją upragnioną córcię :-) Ja jednak mam przeczucie bardziej na chłopaka, no zobaczymy czy słusznie, jak nie na USG, to na pewno już w grudniu :-D

Shiva, na pewno będzie dobrze, najważniejsze, że wiadomo co i jak, więc w szpitalu już się wami zaopiekują i obyś dotrzymała przynajmniej do listopada. Ja chodzę prywatnie, mam w tej przychodni wykupiony pełny pakiet i nie widzi mi się za bardzo zmiana, bo do tej pory byłam naprawdę zawsze zadowolona. Też byłam u kilku lekarzy, obecnie chodzę do dwóch równolegle:P za tydzień mam u tamtego "milszego" wizytę :-)

dorotaczekolada, czyli nie jestem sama w tej niepewności

Mieszkam we Wrocławiu :-) w październiku mam nadzieję bronić się, więc wracam do pracy :ico_oczko:

Monika 25
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

01 wrz 2009, 16:07

Shiva , wiem ze trudno w takiej sytuacji byc spokojna , ale staraj sie nie denewerwowac , napewno w szpitalu pomoga Tobie i Twojej Niuni , wszystko bedzie dobrze , trzymaj sie cieplutko .

anetka607 , Fajnie ze u Ciebie wszystko w porzadku i że jestes juz w domku :ico_brawa_01: , dbaj o siebie i córeczkę .

dorotaczekolada , to Trafiła Wam się baba oszust ale takich nie brakuje na tym świecie , a mieszkanko napewno znajdziecie jakies fajniutkie .

meg , fajny wózeczek tez na niego zwrocilam uwagę :ico_haha_01: zyczę milych i udanych negocjacji

inia1985 , witam serdecznie , co do lekarzato wpółczuję , ale takich nie brakuje
co do przeczuia to tez mialam ,że bedzie chłopak i wszyscy tak mowili , a tu niespodzianka i na USG wyszło że jednak córeczka , u mnie mąż na początku chciał chłopca , a teraz to nawet nie pamięta że coś takiego mowil :-D

A Ja w piatek wyjezdzam na weekend , chyba ostatni nasz wspolny wyjazd przed narodzinami Oliwki , wiec mam zamiar milo go spedzic :-D

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 wrz 2009, 18:14

Dzięki dziewczyny. wieczorkiem zacznę się pakować, bo rano to różnie bywa. Z tego wszystkiego zapomniałam powiedzieć lekarzowi, że luteina mi się kończy, a on idzie na urlop. Najwyżej poproszę w szpitalu by mi przypisali. Poza tym jakiś tydzień po szpitalu mam zrobić komplet badań + obciążenie glukozą :ico_chory: Ale to jeszcze trochę czasu :ico_sorki:

inia1985, w takim razie życzę przyjemnej wizyty u tego miłego lekarza :-D Może akurat uda się podejrzeć dzidzię :-)

Monika 25, udanego weekendu, baw się dobrze.

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

01 wrz 2009, 18:45

Shiva no nie jest to zapewne wymarzony scenariusz, ale jesteś pod kontrolą lekarzy. w szpitalu ta opieka będzie jeszcze pełniejsza i lepsza. wszystko będzie dobrze. za kilka dni wrócisz spokojniejsza o córcie. zobaczysz :-) :-) :-)
nie denerwuj się tylko. i odezwij się zaraz po powrocie. koniecznie :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”