Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 wrz 2009, 13:33

Podjęłam decyzję że przy następnej wizycie biorę zwolnienie. Nie mam już sił, muszę dopocząć,
bardzo dobrze, że pomyślałaś o wypoczynku. :ico_brawa_01:
u nas tez kiepska pogoda, chyba idzie jesien ponuro, chlodno i wietrznie
a u mnie upał, chętnie się z Tobą zamienię na pogodę :ico_oczko:

CO do imion, podobało mi się Kubuś, Piotruś i Kacper a Mężowi tylko Piotruś no i tak zostanie pewnie :-)

Uważajcie dziewczynki z myciem okien i wchodzeniem wysoko...ja ostatnio dzwignęłam doniczkę z kwiatem, chciałam przesadzić i jak mnie w boku zabolało to myślałam że padnę a potem martwiłam się oczywiście...
Siostra myła okna w ciąży i bardzo uważała a runeła dupskiem z drabiny na ziemię :ico_olaboga: na szczęście nic się nie stało ale strachu się najadła :ico_olaboga:
Na szczęście teraz przez 2 tyg mój mąż ma urlop i codziennie mam co robić,więc jakoś ten czas mija.Przynajmniej sie nie nudzę.
no to świetnie, zobaczysz jak będziesz się dziwić że ten czas tak szybko leci :-)
Jak patrzę na mój suwaczek to nie mogę wyjść z podziwu, że to już 23 tygodnie :-) :ico_szoking:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2009, 13:45

a u mnie upał, chętnie się z Tobą zamienię na pogodę
upalu mi nie potrzeba, dziekuje

przestalo padac i sie wypogadza :ico_brawa_01:

Lilo Lenka bardzo ladne imie :ico_brawa_01: :-)

ja odkurzylam i pomylam podlogi :ico_szoking: :ico_oczko:

a teraz chyba wybiore sie do sklepu

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 wrz 2009, 14:30

ja odkurzylam i pomylam podlogi
a ja mam masakre...siostra jest u mnie a w domu jakby wieczne tornado :ico_placzek: już nie mam sił chodzić i zbierać po Niej :ico_noniewiem:

szlag mnie trafia :ico_zly:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2009, 15:36

już nie mam sił chodzić i zbierać po Niej
to co ona taka balaganiara??? :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 wrz 2009, 16:44

to co ona taka balaganiara???
a no strrrrraszna...najmłodsza w rodzinie, zawsze było 'zostaw ją ona jest malutka, kto inny posprząta...no i teraz ma 19 lat i też sprząta kto inny. Akurat tym kimś innym jestem teraz ja :ico_noniewiem:

oglądam ślubne wojny a na 19 mamy szkołę rodzenia, no i przyszło łóżeczko :ico_brawa_01:
ciekawe jak będzie na zajęciach, mąż ma chyba pietra...
a ja mam dziś kiepski humorek :ico_noniewiem: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 wrz 2009, 17:56

Lilo Lenka bardzo ladne imie :ico_brawa_01: :-)
No mi się Lena bardzo podoba,ale mężowi już nie,no więc się nie upieram bo u nas jest już kilka Lenek.Mąż sobie wymyślil ostatnio Natalkę,ładne imie tylko to,to już w ogole bardzo u nas popularne imie.Na razie się nastawiam że to chłopak i problemu z imieniem już nie będzie.
oglądam ślubne wojny a na 19 mamy szkołę rodzenia, no i przyszło łóżeczko :ico_brawa_01:
ciekawe jak będzie na zajęciach, mąż ma chyba pietra...
No to fajnie że łóżeczko już doszło.Ja już bym chciała byc pod koniec ciąży,mieć wszystko pokupowane i tylko ustawiać i przygotowywać sie na przybycie malucha :ico_brawa_01: A tu jeszcze tyle czasu :ico_olaboga: Choć wszyscy mi mówią że bardzo szybko mi to zleci...taaaa.Na razie się wlecze.
Z jednej strony też bym chciała pochodzić do szkoły rodzenia,tylko u mnie nie ma darmowej,a ja wolę te pieniądze przeznaczyć na dziecko.No i z drugiej strony nie wiem czy to mi aż takie potrzebne będzie,biorąc pod uwagę że mam znajoma (przyszłą) położną.

A ja dzisiaj dochodząc do kanapy w salonie,uderzyłam w nią stopą i teraz palec mnie boli,jest caly spuchniety i siny.Powiedziałam o tym mężowi,bo w koncu jest radiologiem,to mi powiedział że nawet jeśli go zlamałam to i tak sie tego w gips nie wkłada.Poboli i za jakiś czas przestanie. :ico_placzek: Zobaczymy co to sie okaże,może tylko mocno zbiłam i juz. :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 wrz 2009, 18:41

dzien dobry

u nas jesien zagoscila, szaro i pada... wraz z sierpniem skonczylo sie lato, teraz juz tylko ciemnica i zimniaca nas czekaja, jak co roku...
spac mi sie z tego wszystkiego chce :ico_spanko: nic mi sie nie chce, zrobilam sie apatyczna, jak ta pogoda...

dzisiaj rano ciezko mi sie wstawalo, taka bylam zmeczona, ledwo sie na nogach trzymalam :ico_sorki: tym bardziej, ze po 3 razy wstaje w nocy do wc :ico_noniewiem:

czy ktorejs z was tez dokucza czasem kosc ogonowa?
no i przyszło łóżeczko
widze, ze nie tylko ja wydaje juz pieniadze na dzidziaka :-D ale teraz musze sie wstrzymac, ten miesiac i tak wypelniony jest wydatkami, a na nastepne 2 moj A. tez juz duze wydatki zaplanowal (dentystka mu cos wkrecila :ico_puknij: ), on uwaza, ze rzeczy dla dziecka kupuje sie na ostatnia chwile :ico_sorki: ciekawe, jak on to sobie wyobraza, ze ja bede w grudniu z wielkim brzuchem po sklepach jezdzic, a poza tym jak trzeba bedzie wszystko kupic na raz, to sie nie wyrobimy :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

03 wrz 2009, 22:10

Ja już bym chciała byc pod koniec ciąży,mieć wszystko pokupowane i tylko ustawiać i przygotowywać sie na przybycie malucha
mam tak samo. Dokładnie już widzę oczami wyobraźni a chciałabym zobaczyć wszystko normalnie.

właśnie wróciliśmy z szkoł rodzenia...przeczytali program zajęć, położna raczej spoko. Mówiła ogólnie na razie...o szpitalach, rodzeniu, bólu...
będzie my chodzić :-)
Zobaczymy co to sie okaże,może tylko mocno zbiłam i juz.
oby był tylko zbity :ico_sorki:
on uwaza, ze rzeczy dla dziecka kupuje sie na ostatnia chwile ciekawe, jak on to sobie wyobraza, ze ja bede w grudniu z wielkim brzuchem po sklepach jezdzic, a poza tym jak trzeba bedzie wszystko kupic na raz, to sie nie wyrobimy
ohh też miałam na ten temat rozmowę. W końcu się pokłóciliśmy :ico_placzek: tzn ja się wkurzyłam na Męża...potem usiedliśmy i sokojnie rozplanowaliśmy wydatki...i teraz wiemy co kupić w którym m-cu.

smutno mi bo u siostry było przykre zdarzenie na wsi, spaliły się budynki gospodarcze...uwielbam ją to to dusza człowiek, do rany przyłóż...a parę nieszczęść już ją w życiu spotkało :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 wrz 2009, 08:25

Dzień dobry
U mnie dzisiaj słoneczko i jest PIĄTEK :) Jeszcze parę godzin i będzie odpoczynek :)
siostra jest u mnie a w domu jakby wieczne tornado
Ja to bym nie sprzątała raczej, tylko powiedziała że każdy sprząta po sobie i już.
najmłodsza w rodzinie, zawsze było 'zostaw ją ona jest malutka, kto inny posprząta
no u mnie jest tak samo z siostrą, ale na szczęście teraz się trochę zmieniła, ale i tak mnie wkurza że wszystko robi mama a ona jak coś robi to z fochem od razu.
czy ktorejs z was tez dokucza czasem kość ogonowa
mnie najczęściej to cały kręgosłup boli a kość ogonowa to jak źle albo za długo siedzę.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 wrz 2009, 11:20

hejka

u nas tez slonecznie ale wieje strasznie :ico_chory: :ico_olaboga:
wczoraj wieczorem taka burza byla ze szok :ico_noniewiem:

ja niedawno wstalam
zaraz zjem sniadanie
a dzisiaj na obiad robie rybe po grecku :ico_oczko:
najmłodsza w rodzinie, zawsze było 'zostaw ją ona jest malutka, kto inny posprząta...no i teraz ma 19 lat i też sprząta kto inny.
a widzisz ja tez mam siostre co ma 19lat, tez najmlodsza w rodznie ale zupelne przeciwienstwo bo teraz w domu tylko ona sprzata, odkad tylko ona z bratem zostala na miejscu :ico_oczko:
zreszta widze ze robi wiele wiecej niz ja w jej wieku, kiedy jeszcze mieszkalam w domu :ico_wstydzioch: :ico_oczko:

geheimnis, mma nadzieje ze paluszek przestanie bolec :ico_oczko: i ze to nic powaznego :ico_oczko:
czy ktorejs z was tez dokucza czasem kosc ogonowa?
u mnie jakos nie
ale za to coraz czesciej nad ranem bola mnie pachwiny, dretwieja mi nogi ze ciezko mi sie przekrecic z boku na bok :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”