Awatar użytkownika
Królik
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

06 wrz 2009, 15:21

Uuuu, widzę że przy niedzieli tu pustka i kurz się wala...
czujecie ze malenstwa sie przekreciły?
Marek mnie już bardzo długo kopie konkretnie z lewej strony u góry (czyli prawidłowo główką w dół). Czasem jak się przeciąga, to robi mi się "Babia Góra" z prawej, ale czuję że to za sprawą nóżek, które wbijają się jednocześnie z lewej strony ^^ Na ostatnim usg leżał już jak należy, ale lekarz mówił, ze jeszcze może się rozmyślić i przekręcić, że do końca nie można mieć pewności.
pierścionek z brylantem :ico_haha_02:
wow! :ico_szoking: To nieźle... Też zastanawiałam się, czy nie wystarczy jakaś wspólna kolacja, a konkretny prezent przy jakichś okrągłych rocznicach. No zobaczymy, co mój małżonek na to. Niech będzie, ze ja mu sprezentowałam zmniejszenie obrączki, a mnie niech kupi bukiecik jakiś ładny ^^ Dzięki za pomoc ;)

Ja zaraz kończę obiadek i zmykam do rodziców, bo mąż w pracy, więc co się będę zanudzać w domu... Od dziś "rozwód" z mężem - idzie spać do drugiego pokoju, bo ja już nie daję rady. Nie dość, że na prawym boku nie mogę długo, bo się budzę z bólem wątroby, to jeszcze cierpną mi ręce i nogi. Jak dziś wstałam siku, to nogi mi podcięło, bo nie zauważyłam jeszcze siedząc, jak bardzo mi ścierpła prawa noga i złapałam się szafki... Może teraz sama w końcu się wyśpię...
Do później, względnie do jutra dziewczynki ;)

Awatar użytkownika
wiolaw
Trzy tysiące lat minęło...

06 wrz 2009, 15:27

ja juz po obiadku , lecimy troszke pospacerowac po lesie , narazie pa :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
bigottka

06 wrz 2009, 16:10

Ja jestem już po obiadku, po kościele i po popołudniowej drzemce bo mnie strasznie zmuliło ale jakoś się nie wyspałam za bardzo bo mój małż mnie obudził ;-)
A teraz zastanawiam się co robić chyba pooglądam sobie tv ;-)

[ Dodano: 2009-09-06, 20:19 ]
Odnośnie przewracania się maleństwa to ja poczułam ale tak dosłownie raz i na dodatek tak się złożyło że to widziałam i byłam w wielkim szoku co ona wyprawia. Ale ostatnio to baardzo leniwa się zrobiła i mało się rusza ;-)
Dobra kobietki ja kładę się spać bo i tak nikogo nie ma. Buziaczki i do jutra.

asika82
4000 - letni staruszek

06 wrz 2009, 21:06

Witam wieczorkiem!

Mój synio już sobie pieknie śpi a ja mam w końcu cczas :-)

królik wyprowadzasz się do pokoju drugiego :ico_haha_01: A synek będzie spał a Wami czy w swoim pokoiku?

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

07 wrz 2009, 07:24

Witam po weekend'zie :-D
Zamówiliśmy w sobotę łóżeczko i dziś lub jutro będzie do odebrania :ico_brawa_01: W tygodniu też ma dzwonić babeczka, bo w innym sklepie zamawialiśmy pościel do łóżeczka. Akurat ta, którą mieli mnie się nie podobała i sobie wybrałam inną :-) Być może w końcu dzisiaj zaczniemy mlować pokoik, bo farba już jest, więc tylko malowanie nam zostało i w sumie już wszystko będzie gotowe na powitanie Zosieńki.
Ja zaraz wstaję i biorę się za jakieś małe porządki...

Awatar użytkownika
bigottka

07 wrz 2009, 08:36

Witam z rana.
Magda33, super że już pokoik prawie gotowy ;-) Ja też muszę jeszcze kupić pościel do łóżeczka i będę miała już wszystko ;-) tak mi się wydaje nie jestem pewna :-P
A co dzisiaj porabiacie??? I co robicie na obiad???
Ja właśnie tak się zastanawiam co dzisiaj bo nie mam zielonego pojęcia ;-)

Awatar użytkownika
Królik
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

07 wrz 2009, 08:46

Witajcie raniutko ;)
Dziś w końcu się (prawie) wyspałam :D
królik wyprowadzasz się do pokoju drugiego :ico_haha_01:
nie, nie, nie...nie ja ^^ Mężuś poszedł, ja bym dopiero się nie wyspała gdzie indziej, hehe... Mamy jeden duży pokój przerobiony na dwa mniejsze, z czego jeden jest przechodni bez okna (z jedynie trzema rzędami kafelek przezroczystych) i właśnie w nim mamy urządzoną sypialnię, a ten z oknem jest dla Marka przygotowany i do niego chwilowo mąż poszedł. On wstaje o 5 rano, więc mu słońce nie zdąży poświecić w twarz - a ja się już przyzwyczaiłam do zaciemnionego miejsca ^^ Po porodzie, to też chcemy jak najszybciej dać małego do swojego pokoju, przyzwyczajać go, ale na samym początku to będzie miał łóżeczko u nas. Obawiam się, ze raczej w pierwszych tygodniach to mąż zajmie jego pokój, bo nie zniesie nocnego wstawania :ico_smiechbig:

Czy Was też męczy częste nocne wstawanie na małe siku? Nie powiem, żebym w ciąży miała kiedyś spokój, ale tylko na początku tak miałam, później wstawałam nawet raz, max dwa razy w ciągu nocy, a teraz znowu latam jak z pieprzem... Dziś tylko byłam chyba z sześć razy... Ja już nawet odruchowo wstaję i idę jak lunatyk, choć czasem potrafię sobie wmówić, że choć siku się chce, to nie chce mi się iść i zasypiam dalej wytrzymując niedogodność. Obawiam się tylko wtedy, ze podczas snu Marek mnie potraktuje z łokcia i stanie się "wypadek"... :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Magda33

07 wrz 2009, 08:52

Królik ja mam to samo, też wstaję w nocy, ale około 3 razy, a nie 6 :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Królik
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

07 wrz 2009, 08:59

I co robicie na obiad???
ja się zastanawiałam nad chińszczyzną... Mrożona mieszanka chińska z Biedronki (moim zdaniem najlepsza ze wszystkich, bo ma dokładnie to, co dobre), piersi z kurczaka w kostkę, kukurydza, ryż... :ico_obiadek: mniam... Mąż też lubi, więc chyba tak zrobię :D

Wiecie, zastanawia mnie kupowanie pościeli do łóżeczka. Widzę, że poczynacie takie zakupy i nie wiem, czy ja dobrze robię nie kupując jej... Mam kupiony jasiek specjalnie dla dziecka i śpiworek taki:
Obrazek

Kiedy będzie większy, to dostanie normalną kołderkę (mamy taką cieniutką, delikatną, trzymamy specjalnie dla niego). Kocyka dziecięcego specjalnie też kupować nie zamierzamy. oglądałam ostatnio polarkowy w sklepie, kosztował 20 zł, miał dinozaura, albo misia do wyboru, rozmiar dziecięcy, a na brzegu był jedynie szeroko podszyty, co wyglądało, jakby lada moment miał zacząć się pruć. Powiedziałam, ze też nie będę się nad tym "spuszczać" i kupię zwykły polarowy koc z jakimś łagodnym obrazkiem, po złożeniu na pół będzie miał wymiar kocyka dziecięcego, a że jest cienki, to to złożenie wyjdzie mu na to samo... Czy to złe wybory z mojej strony?

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

07 wrz 2009, 09:26

Dzień doberek :-D
Po wczorajszym cudownie zamieszanym dniu padłam do łózka o 19 i wstałam dopiero teraz :ico_brawa_01:
Wędrówki nocne dzisiaj było ich 7!! Mam powoli dosyć takiego latania bo się wyspać porządnie nie moge a wszyscy mówią śpij teraz bo potem będzie ciężko!!! Ale jak tu spać jak wszytsko przeszkadza :-D
Ale nie narzekam!!!
Magda33, super że pokoik już gotowy do malowania :ico_brawa_01: i łóżeczko!!!
U nas stoją łóżeczka rozłożone i powiem wam że nie moge się napatrzyć i ciągle wchodze i dotykam :ico_haha_01: no i leżaczki przyszły :ico_brawa_01: teraz tylko rodzić hihi!!!
zastanawia mnie kupowanie pościeli do łóżeczka
ja mam pościel do łóżeczka, bo dla mnie wyszło taniej niż śpiworki i na dłużej mi wystarczy!!
I co robicie na obiad
ja mam wołowinke z warzywami i ryżem i jeszcze trzasne rosołek!!!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”