asika82
4000 - letni staruszek

07 wrz 2009, 09:41

Witam!

Magda , Biotka fajnie,ze już pokoiki prawie,ze skończone. Magda pokaż jak pomalujesz na zielono bo brzmi całkiem całkiem :ico_oczko:

Królik co do siku to ja wstaje 2-3 razy i zazwyczaj jak mnie antoś obudzi to wtedy maszeruję.
Obawiam się, ze raczej w pierwszych tygodniach to mąż zajmie jego pokój, bo nie zniesie nocnego wstawania :ico_smiechbig:
u nas tak było,ze po jakimś miesiącu mąż poszedł na dół spać a wrócił po pół roku chyba albo nawet dłużej
zastanawia mnie kupowanie pościeli do łóżeczka. Widzę, że poczynacie takie zakupy i nie wiem, czy ja dobrze robię nie kupując jej... Mam kupiony jasiek specjalnie dla dziecka i śpiworek taki:
powiem Ci ,że na początek ja nie używałam wcale pościeli bo maluch spał w rożku , dopiero po jakimś czasie pościel stała się obowiązkowa. A śpiworek na początek moze być ale chyba dzidzia woli rożek bo wtedy jak taka skulona, obtulona to bezpiecniej się czuje jak w brzuszku.
Kocyk zaraz Ci pokażę jaki mam po Antoniu i jest super, więc polecam.

Magduś jak po chrzcinah?

[ Dodano: 2009-09-07, 09:42 ]
a co do zakupów to ja jeszcze mam b. dużo do kupienia bo tak na prawdę tylko to co po Antoniu mam to mam.

u mnie dzisiaj pomidrówka :ico_oczko:

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

07 wrz 2009, 09:55

Magduś jak po chrzcinah
było super :ico_brawa_01: Mikołaj był taki grzeczny!!! Najadłam się pychotek i potem cięzko w brzuchu i dzisiaj nawet śniadania mi się nie chce!!!
bo maluch spał w rożku
no własnie ja też się zastanawiałam nad rożkiem czy na początku nie wkładać do niego bo rożki też mamy!!! Mówisz Asiu że lepiej w rożku, to pewnie skorzystam z tej rady!!!
mam b. dużo do kupienia
to teraz same przyjemności cię czekają :-D dla dziewczynek są takie słodziutkie ciuszki i wogóle!!!

Ja zaraz ide do sklepu zobaczyć kombinezonki takie jesienne bo podobno mieli przywieźć nowe. A mam sklep gdzie jest względnie niedrogo więc może coś się uda wyrwać. Przydadzą się na wyjście ze szpitala i do pierwszych zimniejszych dni!!!

A powiedzcie mi jeszcze czy na takie spacerki przy temp. 10-15st wystarczy takie własnie ciepły kombinezon (jesienny) i koc też ciepły. Czy już trzeba coś innego cieplejszego??

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

07 wrz 2009, 10:01

Dziewczyny kochane, jesli moge wtrącić
nie wiem jak w innych miastach ale w zeszłym roku w warszawie (pracowałam wtedy w 5 10 15) to kombinezony na zime ludzie kupowali juz wrzesień pazdziernik, a w listopadzie to juz chodzili prawie z łzami w oczach szukając czegokolwiek bo nigdzie juz nic nie było, tak wiec ja w ten weekend ide kupic kombinezon na zime, tylko nie wiem jaki rozmiar przeciez musi dziecku wystarczyc do marca... hmm chyba kupie 2, sama nie wiem... jak radzicie?
a tak wogóle mam okropny humor i pewnie szybko mi nie przejdzie.... eh :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Królik
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

07 wrz 2009, 10:13

na początek ja nie używałam wcale pościeli bo maluch spał w rożku
no, to to owszem - myślałam, że oczywiste są początki :ico_sorki: Na pierwsze "spotkania ze snem poza brzuchem mamy" mamy rożek, oczywiście. Później rożek (rozłożony) może służyć, jako kołderka, ale z doświadczenia z moja siostrą (13 lat młodsza) wiem, że dzidzia lubi się rozkopywać - stąd pomysł na śpiworek zamiast kołderki. A mnie akurat wyszedł duuuuuuużo taniej, niż jakakolwiek pościel (aż wstyd przyznać ile zapłaciłam za niego xD)
u nas tak było,ze po jakimś miesiącu mąż poszedł na dół spać a wrócił po pół roku chyba albo nawet dłużej
hahaha :ico_smiechbig: , a w poradnikach piszą, żeby to kobiet starały się nie izolować mężów i nie wyganiały ich ze wspólnej sypialni na rzecz dziecka, hahaha...:D Ale na poważnie, to trudno im się dziwić - my "odpoczywamy", nie pracujemy, jeśli się uda, to możemy z dzidzią w dzień przekimać, a oni biedni muszą w pracy być przytomni cały dzień...
A powiedzcie mi jeszcze czy na takie spacerki przy temp. 10-15st wystarczy takie własnie ciepły kombinezon (jesienny) i koc też ciepły. Czy już trzeba coś innego cieplejszego??
może nie powinnam się tu wypowiadać, bo mało wiem na ten temat, ale myślę, że 10-15 stopni to jeszcze jesień, czyli niedługi czas po urodzeniu, co się wiąże właśnie z rożkami, a jak opatuli się jeszcze kocykiem i osłoną na wózeczek, to nie ma bata - zimno może być najwyżej Tobie ;)

Ja zaraz Wam wstawię pewne zdjęcia...

Awatar użytkownika
Sabcia
Trzy tysiące lat minęło...

07 wrz 2009, 10:23

Witam!!!! ja juz synka do szkoły odprowadziłam takze spacer 40 min mam juz za soba i tak szczerze chyba nie dam rady tak dreptac - ciezko jak cholera
Wczoraj przyjechali własciciele z domu ktory wynajmujemy i dali nam łózeczko drewniane heheheh a przeciez my mamy no ale trudno oddamy im bo głupio jakos bylo nam odsyłac ich spowrotem ale jest bardzo fajne i wozek z fotelikiem no to wozka juz nie bralismy ale fotelik wzielismy takze jakbysmy do czasu porodu nie kupili tego naszego to mamy w czym dzidzie odebrac a kupic i tak musimy bo ten model co dostalismy niestety nie pasuje do naszego wozka :ico_noniewiem:
Co do kopniakow to ja tez mam wzgorki w okolicach pępka ale dalej nie wiem jak malenstwo lezy tym bardziej ze ja juz usg miec nie bede - a dzis ide do połoznej ale jak zwykle mocz i echo serduszka i na tyle takze jedna wielka nonono
A i zapomniałam dwie mamusie angielskie ze szkoły gdzie moj synus chodzi juz sie rozpakowały :-D a mnie dzis wszyscy atakowali i o dzidzie pytali :ico_haha_01:
ok mykam na sniadanko
a na obiad mam dzis rybke i ziemniaczki i surówka :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

07 wrz 2009, 10:26

a ja dzisiaj nie wiem co na obiad, piotrowi może gołąbka odgrzeje, a sama nie wiem, nie mam dzis ochoty na jedzenie....
na 13:30 lece na usg, ciekawe co mi lekarz powie....

Awatar użytkownika
Królik
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

07 wrz 2009, 10:29

My mamy coś takiego na jesienno-zimowy spacerki
Obrazek
Rozmiar nie jest tam podany, ale dla porównania obok pajacyk 62. Na początek myślę, że będzie dobre, no chyba że Marek będzie wielkolud i nie wciśnie się w to xD

Uciekam teraz z pisiakiem na mały spacerek. Do później ;)

Awatar użytkownika
Sabcia

07 wrz 2009, 10:41

isiawarszawa, co do kombinezonka to je bede kupowac 62 bo u mnie i tak do stycznia tylko jest zima a i mam jeszcze kurteczke ale rozmiar rozmiarowi nie rowny takze bede kupowac na oko - ja mam po synku 62 i jest duzy on w nich chodził jak miał rok

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

07 wrz 2009, 11:52

Ja kombinezon na zimę mam, a oprócz tego śpiworek do wózka, więc myślę, ze Zośka nie zmarznie.
Jeśli chodzi o pościel do łóżeczka, to zamówiliśmy teraz, bo za nieduże pieniądze jest: poszewka na kołdrę i poduszkę, ochraniacz na łóżeczko, a oprócz tego kołdra i poduszka :-) Rożek też mamy i na początku będziemy go używać. Zastanawiam się też nad zakupem poduszki-klina. Taka fajna wyprofilowana jest i maleństwo nie leży wtedy na płasko, ale może doświadczone mamy mi coś podpowiedzą? :ico_wstydzioch:

A na obiad mam zamiar zrobić dzisiaj zupkę prowansalską, na którą ostatnio Asia dawała przepis :-)

[ Dodano: 2009-09-07, 11:54 ]
Magda pokaż jak pomalujesz na zielono bo brzmi całkiem całkiem
oczywiście, że wstawię zdjęcia :-) Wybraliśmy kolor Wiosna koniczynowa z Nobilesa. Na zdjęciach wydawał mi się strasznie jaskrawy, ale jak kupiliśmy tester i wypróbowaliśmy na ścianie, to stwierdziliśmy, że to zieleń, której szukaliśmy :-D

Awatar użytkownika
bigottka

07 wrz 2009, 14:19

Mam takie małe pytanie odnośnie kupowania butelek dla dziecka jakie najlepiej kupić i jakie ml???? Bo dzisiaj tak chodziłam po hurtowni i tak się właśnie zastanawiałam bo jak na razie nie mam kupionej żadnej buteleczki.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”