Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

08 wrz 2009, 17:45

meg nie wiem jak Cię pocieszyć :ico_noniewiem:
Może spróbuj sobie jakoś wytłumaczyć że jest wszystko ok, że nie ma czym się przejmować. Zrób jakąś malutką przyjemność, coś o czym dawno myślałaś a nie miałaś czasu...

Ja czytam książki i mi to pomaga.

Dziś wpadam tylko na chwilkę, bo mąż miał stłuczkę i cały dzień coś załatwiamy :ico_olaboga: poza tym On ma doła i poświęcam mu cały swój dzień dziś...

ps. Shiva na glukozę idę w tym tyg bo we wtorek mam wizytę i muszę badania zrobić przed.

Monika 25
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

08 wrz 2009, 18:55

witam grudnioweczki

shiva , fajnie ze juz jestes w domku , i wszystko w porzadku . Gratuluje 7 miesiaca :ico_brawa_01: Ale ten czas leci

Ja jakos od trzech dni czuje sie tak dziwnie zmeczona , nie mam ochoty na nic glodna ciagle chodze ,nie wiem czy to pogoda tak na mnie wplywa . Wczoraj zlapal mnie jakis bol na gornej czesci brzucha , a moze to dzidzia sobie gdzies swoja raczke albo nozke wsadzila ale myslalam ze nie wytrzymam , :ico_placzek:

Co do tego sweterka to ja kupilam u tej babki ten http://www.allegro.pl/item730700556_est ... czeni.html , i nie polecam jakis sztuczny i dziwny nie wart nawet 20zł , a z przesylka zaplacilam ponad 50 zl

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

08 wrz 2009, 20:17

Monika 25- ale ten sweterek na zdjęciu wygląda świetnie. też bym go kupiła... naprawdę odradzasz?
Shiva i Anusiek dzięki za miłe słowa. mam nadzieję, że wkrótce chandra minie.
trzymam kciuki za dobre wyniki wszystkich testów z glukozą :-)
ja w przyszłym tygodniu tez mam lekarzy. najpierw badania a potem endokrynolog i ginekolog.
dziś miałam piękny sen. śniły m się min małe kotki. dużo małych kotków. wybierałam sobie jednego żeby zabrać do domu... wybrałam takiego szarego malucha :-) szkoda, że to nie jawa... .

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 wrz 2009, 22:16

Monika 25, dzięki :-)
Co do zamówienia, to ja też wybrałam sweterek od tej babki, ale inny. Co do jakości to będę mogła się wypowiedzieć gdy dojdzie :ico_noniewiem: Oby to nie była strata pieniędzy :ico_sorki:
Moja Niunia tez się dziś strasznie wierciła i próbowała wypchać rączkę albo nóżkę bokiem. Też bolało, ale po chwili dostała czkawkę i się uspokoiła :ico_haha_01:

meg, śliczny sen :-D Ja też uwielbiam koty, zwłaszcza te maleńkie. Niestety mam silna alergię, więc mi pozostają tylko sny :ico_oczko:
Jutro przy okazji załatwię też badanie TSH i ft3 i ft4, to w czwartek będę mogła skontaktować się z endokrynologiem (miałam to zrobić tydzień temu, ale szpital pokrzyżował mi plany). Tak więc będę trzymać kciuki także za Twoje wyniki :-)

anusiek, mam nadzieje, że nic się mężowi nie stało. Kurcze, biedny, nie dość że zmartwiony był tą sytuacją z rodzicami, to jeszcze teraz samochód :ico_olaboga: Dobrze, ze ma Ciebie. Ważne jest wsparcie w takich chwilach.

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

09 wrz 2009, 08:34

Hejka :ico_haha_02:

Byłam wczoraj u lekarza, test glukozowy wyszedł ok, ale mam coraz większa anemię :ico_noniewiem: Miałam znów USG, ale mimo fajnego lekarza i lepszego sprzętu Dzidziuś nie chciał się ujawnić - wstydliwy jakiś :ico_haha_02: Najważniejsze, że wszystko oki, a Dzidziuś waży, tak orientacyjnie, już 782 g :-)

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 wrz 2009, 09:20

hej. ja juz tez po badaniu,wyniki po poludniu. prawie zwymiotowalam ale prawie robi duza roznice :ico_oczko:
jutro z synkiem do dentysty. chce zeby sie oswajal. zobaczymy
a tak poza tym to mam dzis mega wielkiego doła :ico_placzek: jutro dziesiaty a my nie mamy kasy na czynsz :ico_placzek: jestem kompletnie zalamana,nie wiem co robic. w zeszlym mcu mielismy opoznienie i wlasciciele deliktanie mowiac nie byli szczesliwi... nie wiem co teraz :ico_olaboga: a nie mam skad pozyczyc 800zl :ico_placzek: i tak mamy pelno dlugow... chyba ze zadzwonie do providenta.... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 wrz 2009, 12:03

Ja już też po badaniu. Jakoś wytrzymałam :-D Tylko raz w połowie miałam kryzys, zaczęło mi się słabo robić i w uszach ciśnienie czułam. Ale na szczęście przeszło. Po południu wyniki - oby były dobre :ico_sorki:

inia1985, naprawdę wstydliwa ta Twoja dzidzia :-) No ale najważniejsze, że zdrowe i ładnie rośnie :ico_brawa_01:

dorotaczekolada, :ico_pocieszyciel: nie wiem jak Cię pocieszyć :ico_noniewiem: Wiem że jest Ci ciężko, ale Provident to ostateczność. Straszni zdziercy, a odsetki :ico_szoking: kolosalne.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

09 wrz 2009, 12:28

Monika 25 też zmęczenie odczuwam coraz większe, ale głód jakoś ustał i chyba już nie mam takich napadów głodu. Szkoda że Ci się zakup nie udał :ico_noniewiem: choć na zdjęciu prześlicznie wygląda.
trzymam kciuki za dobre wyniki wszystkich testów z glukozą
ja też trzymam, właśnie wróciłam niedawno z badań.
śniły m się min małe kotki. dużo małych kotków. wybierałam sobie jednego żeby zabrać do domu... wybrałam takiego szarego malucha szkoda, że to nie jawa... .
o widzę że marzysz o kotku? może warto sobie sprawić :ico_oczko:
Moja Niunia tez się dziś strasznie wierciła i próbowała wypchać rączkę albo nóżkę bokiem
a mój maluszek jakiś spokojny od wczoraj :ico_noniewiem: ale i ja zmęczona więc może mu się udzieliło i dlatego nie szaleje nie kopie? :ico_noniewiem:
Tak więc będę trzymać kciuki także za Twoje wyniki
no jasne że trzymamy :-)
anusiek, mam nadzieje, że nic się mężowi nie stało. Kurcze, biedny, nie dość że zmartwiony był tą sytuacją z rodzicami, to jeszcze teraz samochód
zdołował się okropnie, to nasz pierwszy lepszy samochód, długo o nim marzył, dba bardzo a tu niestety... ale mówię mu że to tylko samochód w sumie i nie ma co płakać. Lekarz chciał Go w kołnierz wsadzić bo uderzył się o kierownicę ale mąż się nie zgodził :ico_olaboga: wziął kołnierz do domu i tylko zwolnienie na 2 dni.
Najważniejsze, że wszystko oki, a Dzidziuś waży, tak orientacyjnie, już 782 g
pewnie, że tak a maluszek się ujawni w swoim czasie, kiedy będzie chciał :-)
tak poza tym to mam dzis mega wielkiego doła jutro dziesiaty a my nie mamy kasy na czynsz
trudna sytuacja :ico_placzek: może coś Wam jeszcze wpadnie do jutra...

provident ma chyba duże oprocentowanie, może lepiej od znajomych czy coś :ico_noniewiem:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 wrz 2009, 14:55

no wiem ze ma duze oprocentowanie. przy pozyczce 1000zl do splacenia jest ponad 1600...ale nie mamy wyjscia,nikt nam tyle nie pozyczy :ico_placzek:
chyba ze wy zrobicie zrzutke :ico_oczko: ehhh...
przez te moje nerwy dzidzia tez wariuje i kopie okropnie.... :ico_olaboga:

Monika 25
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

09 wrz 2009, 17:42

dorotaczekolada , ja bym sprobowala jednak u rodziny lub znajomych , bo odsetki maja wielki i przez takie pozyczk dlugi sie powiekszaja .

A ja mam takie pytanko bo jutro ide na badania i musze isc z glukoza ale nie wiem w ilu ml wody ma byc do 50 g glukozy , bo babka powiedziala mi chyba 50 ml wody ale to bedzie mega slodkie i choc uwielbiam slodkie rzeczy to po takim czyms napewno bedzie nie fajnie

meg co do tego sweterka to po pierwsze , napisalam od razu po zalicytowaniu ze chce kolor szary , nikt inny nie licytowal a ona do mnie ze zostaly tylko czarne wiec po pierwsze lepiej pytac u niej o kolory przed kupnem , a pozatymco do materialu to jak zalozyla na gole cialo to drapal i dlugo w nim nie wytrzymalam , a pozatym ogolnie wyglada badziewnie , nie polecam ja napewno nic u niej nie kupie wyrzucenie pieniedzy :ico_placzek:

inia1985, super ze dzidzia zdrowa i wszystko w porzadku , bedziesz miala niespodzianke co do plci :ico_brawa_01:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”