No Ela dzis na ten przykład opublikowali liste na odwal się bo bez podziału na miejsca rezydenckie/etat i na miejsca po stażu/ po specce, czyli nic to nie wnosi ale oni "spełnili" swój ustawowy obowiązek, z adnotacją, że pełna lista będzie opublikowana w późniejszym terminie. I na onkologie w całej małopolsce jest 0, na okulistyke 0, na derme 1, na gineksy 5. Na pediatrie teoretycznie 26 ale ile z tego będzie dla mnie na prawde dostępnych nie wiem (czytaj miejsc po stażu i na rezydenturze- bo tam gdzie ja chce pracować szpital mi nie da etatu). Za to jest 90 miejsc na psychiatrie-a tego i tak nikt nie chce robić bo dla mnie to taka nie medycyna, no i nie zapominajmy o 100 na rodzinną- jeszcze większa nuda, ech.
Tak,że jak widać na naszych przykładach paranoja goni paranoje.
U nas,żeby robić studia doktoranckie musisz zrezygnować z rezydentury bo takie prawo, ale możesz sobie robić doktorat ale za własna kasę.
Ja dziś cały dzień z Tosią bo niani nie było, poszłyśmy na 2,5 godzinny spacer, ale wróciłam strasznie umęczona, z tym brzuchem, a ta szalała i dopiero teraz padła, skąd ona ma tyle energii to ja nie wiem
Pisałam do Justyny, ma teraz dużo załatwień na uczelni dlatego nie pisze, plus się pochorowała, ale mówi,że wszystko u nich dobrze.
[ Dodano: 2009-09-11, 12:48 ]
A co tu tak pusto???
Wpadłam się pochwalić- wyszedł mi dobrze wynik obciążenia glukozą więc w tej ciąży omineła mnie cukrzyca
YUPIII!