Awatar użytkownika
bigottka
Trzy tysiące lat minęło...

11 wrz 2009, 08:39

Witam z rana.

madzulla, skąd jesteś?? Bo normalnie zaraz przyjadę do Ciebie i lanie dostaniesz za
takie długie nie odzywanie się kurczę jak się denerwowałam o Was że coś się stało i w ogóle czarny scenariusz miałam już napisany sobie w głowie :ico_zly: :ico_zly: :ico_nienie: :ico_nienie: Ale cieszę się że wszystko jest w porządku i odzywaj się częściej zwłaszcza teraz ;-)
Magda33, za 35 tydzień kobietko :ico_brawa_01: A co do tych bólów to ja też czasem je mam i nie wiem od czego one są.
Dobra kobietki ja uciekam do sklepu po mleczko bo wczoraj nie chciało mi się iść a śniadanie zjeść trzeba bo już niunia się upomina ;-)

Awatar użytkownika
Sabcia

11 wrz 2009, 10:02

Witam po kolejnej zawalonej nocy :ico_noniewiem: nadal mam biegunke od samego rana w nocy nie przespałam ani godzinki z bolu kregosłupa, brzuszka i nozek od kolan w dół a do tego młoda wstała o 4 nad ranem i do 6 rana pokazywała co umie a teraz sobie słodko spi, wczoraj zrobiłam sobie kolacje i nie zjadłam nic a nic, a dzis od rana mam ochote na zyganko dopiero teraz po spacerku i sniadanku jest mi lepiej, ale od dzis mam taki bol spojenia ze nie moge sie podetrzec :ico_zly: no nic zobaczymy co bedzie dalej.
Asika - mi lekarz własnie powiedział ze to ze jestem do przodu to nie chodzi mu o wzrost dziecka, bo ja mu powiedziałam ze synek tez był duzy on mi powiedział ze głownie z rozwoju mózgu - w 28 tyg(jak miałam usg 4 D) mała miała głowke rozwinieta na 31 tydz i 2 dzien a serduszko na 30 tydz.i on tym głownie sie kierował dlatego powiedział mi ze jego zdaniem mam byc gotowa na 2 tyg wczesniej bo takie sprawy jak serduszko czy główka maja swoje tempo wzrostu

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

11 wrz 2009, 10:43

Dzien dobry :-)
Ja dzisiaj się nie wyspałam ale czuje się w miare dobrze :ico_brawa_01: i tak ma zostać!!!! Własnie wcinam śniadanko, mężuś urwał się z pracy i przywiózł mi świeże bułeczki a ja tak uwielbiam świeże bułeczki :ico_brawa_01:
Pogoda dzisiaj pochmurna i pewnie dlatego też mi lepiej.
Babeczki czy was też tak mocno trzymaja opuchnięcia??? bo ja mam okropnie spuchniete stopy a dłonie jak małe paróweczki wyglądają i przez to są cały czas zdrętwiałe :ico_sorki:
Asika kuruj się ale jak ciebie coś zaczyna mocno rozkładać to może lepiej idz do lekarza niech ci coś mocnijeszego, co możemy brać ciężarówy, przepisze!!! Ja też jakiś mały katarek i kaszel mam ale zaraz się ponacieram amolem i rutinoscorbin wezme!!!
Madzulla pisz co tam u ciebie nawet jak gaduła nie jesteś to chociaż że wszytsko ok!!! Bo my tutaj jak rodzinka żyjemy i o wszytskie się martwimy!!
to ze jestem do przodu
ja od samego początku byłam i jestem tydzień do przodu, tzn moje dzieciaczki :ico_brawa_01: ale ja myśle że lekarze i tak biorą pod uwage pierwsze usg albo termin ostatniej @. A dzidziulka kiedy będzie chciała wyjść to już wie tylko ona :-D

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

11 wrz 2009, 10:52

Biogottka dzięki, ale 35 tc będzie u mnie jutro :-D
Babeczki czy was też tak mocno trzymaja opuchnięcia??? bo ja mam okropnie spuchniete stopy a dłonie jak małe paróweczki wyglądają i przez to są cały czas zdrętwiałe
Madziu, ja tak mam. Ostatnio nawet chciałam sobie kupić butki i nicz tego. Stopa za duża na razie :ico_olaboga: a palce u rąk też wyglądają jak paróweczki i też drętwieją...

asika82
4000 - letni staruszek

11 wrz 2009, 11:13

witam.
Moje drowie bez zmian, nocc była ciężka bo antoś też kiepsko się czół.

Sabcia a to co innego jak termin szybszy nie ze wzrostu a z rozwoju mózgu.

Awatar użytkownika
wiolaw

11 wrz 2009, 11:33

witam

kurcze jakos nie mogę sie doczekać tego mojego porodu , już bym chciała mieć za sobą :ico_oczko:

w sobotke wkońcu będzie P w domu i zamierzamy poprzestawić meble w pokoju już tak ,żeby łóżeczko i komoda dla maluszka sie zmieściła , a od poniedziałku zaczynam wielkie pranko i prasowanko ciuszków , bo nie chce żeby mnie wszystko zaskoczyło , a to juz lada moment :ico_haha_02:

ja w tym tygodniu obejrzałam kombinezony jakie są dostepne w sklepach i szukała takiego śpiworkowatego , ale z miejścem na pas , żeby można było dziecko w foteliku zapinac i musze wam powiedzieć ,że ciężko jest z takimi , dopiero w takiech naprawde drogich sklepach sa takie dostępne , ale koszt to 250zł :ico_szoking:
ja nie wiem czy producenci tańszych ubrań są bez wyobraźni :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Sabcia

11 wrz 2009, 11:47

magduś81, ja jak byłam w polsce to spuchłam strasznie a jak jestem tutaj i nie pracuje to jak narazie sie unormowało tzn obraczki juz nie nosze bo ten palec mvałam rok temu zlamany i czasmi mnie bolało jak puchły palce ale mysle ze tak jak jestem teraz opuchnieta to jest norma - ale w polsce była maskara tak jak piszesz tez miałam wszystko zdretwiałe a po całym dniu chodzenia miałam tak opuchniete stopy ze nie mogłam palcow zgiac - jednak klimat w uk bardziej mi sprzyja :-D

[ Dodano: 2009-09-11, 11:49 ]
a dzis rocznica world trade center chyba 8 jak sie nie myle :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-09-11, 11:55 ]
a jeszcze mam pytanko, kiedy macie w planach składanie łózeczek ?

Awatar użytkownika
bigottka

11 wrz 2009, 12:25

a jeszcze mam pytanko, kiedy macie w planach składanie łózeczek ?
ja mam już złożone łóżeczko na dobre teraz tylko czekam na pościel jak przyjdzie z allegro i jestem już gotowa na przyjście małej na świat ;-) a jak na razie w łóżeczku zadomowiła się moja kotka i tam w nocy śpi ale cóż będzie musiała się wyprowadzić stamtąd ;-)
Magda33, pomyliły mi się dni jeszcze zaspana byłam :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Magda33

11 wrz 2009, 12:32

Sabcia ja myślę, ze złożymy łóżeczko już w przyszłym tygodniu, bo dziś w końcu zaczynamy malować pokój :ico_wstydzioch: ...lepiej późno niż wcale. W każdym bądź razie co dałam radę i mogłam to wyniosłam, a reszta należy do Piotra. Jak już będzie pomalowane, to wstawiamy łóżeczko i zaczynam układać Zosi ubranka w szafkach :ico_brawa_01: Nie mogę się doczekać efektu końcowego.

Zaraz zabieram się za robienie lecza. Dostałam od mojej mamy tyle cukini i innych warzyw, że teraz trzeba coś z tym zrobić żeby się nie zepsuło.

Właśnie zadzwoniła do mnie babeczka z hurtowni, że pościel, którą zamawialiśmy już jest i można ją odebrać :ico_brawa_01: Super!!!

[ Dodano: 2009-09-11, 12:33 ]
Bigottka dobrze, że wspomniałać o kotce. Ja przed swoją będę musiała zamknąć pokój żeby sie przypadkiem nie przyzwyczaiła do łóżeczka :-)

Awatar użytkownika
Sabcia

11 wrz 2009, 13:30

u mnie stoi łózeczko drewniane te co dostalismy ale je bedziemy składac i rozłozymy te nasze - w sumie to miałam zamiar zrobic to nawet po przyjezdzie małej ze szpitala no ale chyba zrobie to wczesniej, dzis wyprałam posciel i kołderke i podusie takze moze w przyszłym tygodniu a jak nie to na poczatku pazdziernika :-D juz sama nie wiem heheh

[ Dodano: 2009-09-11, 13:33 ]
Właśnie zadzwoniła do mnie babeczka z hurtowni, że pościel, którą zamawialiśmy już jest i można ją odebrać Super!!!
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: no to nic tylko odebrac
ja mam dwie po synku jedna z disneya a druga zólta z kroliczkiem i niebieskimi kwiateczkami - ale nadal jest sliczna mimo ze troche sie sprała - a chyba i tak kupimy jej cos nowego ale to juz chyba po porodzie

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”