asika82
4000 - letni staruszek

11 wrz 2009, 14:17

Ja jestem spuchnieta tak tylko tylko troszkę. Po butach tylko to widzę a obrączki i tak nie noszę.

U nas jest cały czas złożone łóżeczko a pościeli jeszcze nie kupiłam tylko same poszewki jeszcze wypełnienie i ochraniacz trzeba kupić

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

11 wrz 2009, 19:16

Witam po kilku dniach nieobecnosci, przezyłam wizyte mamy u mnie, byłysmy na zakupach i juz prawie wszystko mam, tylko jeszcze łóżeczko, wanienka i jakies drobiazgi...
wózek kupią babcie na pół taki jak mi sie podoba z fotelikiem

ja w tym tygodniu obejrzałam kombinezony jakie są dostepne w sklepach i szukała takiego śpiworkowatego , ale z miejścem na pas , żeby można było dziecko w foteliku zapinac i musze wam powiedzieć ,że ciężko jest z takimi , dopiero w takiech naprawde drogich sklepach sa takie dostępne , ale koszt to 250zł :ico_szoking:
ja nie wiem czy producenci tańszych ubrań są bez wyobraźni :ico_noniewiem:
Widzialam wczoraj w H&M super kombinezonik, workowaty który można było też zasunąć na nóżki... świetny poprostu i cena chyba przyzwoita 130 zł, ale nie kupiłam bo kolor miał taki brązowo bury, dla chłopca super, ale dla dziewczynki to jakis taki smutny...
a teraz kłade sie do łóżka bo sie rozłożyłam na dobre łącznie z temperaturą... chyba rano musze sie wybrać do lekarza... heh

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 wrz 2009, 20:26

wiolaw napisał/a:

ja w tym tygodniu obejrzałam kombinezony jakie są dostepne w sklepach i szukała takiego śpiworkowatego , ale z miejścem na pas , żeby można było dziecko w foteliku zapinac i musze wam powiedzieć ,że ciężko jest z takimi , dopiero w takiech naprawde drogich sklepach sa takie dostępne , ale koszt to 250zł
ja nie wiem czy producenci tańszych ubrań są bez wyobraźni

wiolaw poszukaj na allegro

ten jest akurat na wózek, ale jak sie ostatnio rozglądałam za takimi to widziałam, ze są takie 3 w 1 ze można dół odpiąć i na fotelik jest i ma też wejście na pasy i są one poniżej 150 zł

http://www.allegro.pl/item739410303_pra ... zamek.html
Ja jestem spuchnieta tak tylko tylko troszkę
ja dopiero w 2 ost. tygodniach spuchłam a najgorzej palce bo nóżki wcale, a po porodzie automatycznie opuchlizna zeszła :)

Awatar użytkownika
Magda33
Jestem mózgiem tego forum!

12 wrz 2009, 07:55

Dzień dobry w sobotę :-D
Ja już nie śpię, bo mnie Piotrek obudził szykując się do pracy, ale to dobrze, bo ja zaraz jadę do hurtowni po pościel. Wczoraj mój P nie zdążył, bo w piątki są u nas okropne korki i nie było szans dojechać do hurtowni. Wczoraj zaczęliśmy malować pokój :ico_brawa_01: Niestety w weekend nie uda się skończyć, bo jedziemy do mojej mamy. Piotrek obiecał w czymś jej pomóc no i trzeba pojechać, choć ja zostałabym chętnie w domku.
Stawam dzisiaj :ico_tort: za skończony 35 tc :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
bigottka
Trzy tysiące lat minęło...

12 wrz 2009, 08:07

Witam z rana.
Magda33, :ico_brawa_01: dzisiaj to już faktycznie za kolejny tydzień ;-)
Właśnie jem śniadanko i tak się zastanawiam co kupić teściowi na 50-te urodziny bo wczoraj się dowiedziałam że teściowa robi teraz a nie za tydzień i zostałam postawiona przed faktem dokonanym a ja tak nie lubię :ico_zly: no ale i tak się cieszę że nie posiedzę tam za długo bo mam dzisiaj imprezkę firmową i jest ona o wiele ważniejsza niż teściu ;-)

Awatar użytkownika
Sabcia
Trzy tysiące lat minęło...

12 wrz 2009, 08:55

Witam!!!! Ja stawiam za 34 tydz :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:
A dzis snił mi sie tata ze przyszedł do mnie z jakąs babka i ona powiedziała ze urodze za 2 tygodnie i 5 dni :ico_brawa_01: a dodam ze moj tatko nie zyje od 2 lat i bardzo czesto mnie odwiedza w snach - takze hmmmm moze cos w tym jest - zaznacze sobie ta date i zoabacze czy sie sprawdzi :-D
ejustysia, ja mam podobna kurteczke dla małej jak Wiktorek na tym zdjeciu i chce własnie taki kombinezon kupic :ico_brawa_01:
Dzis przespałam cała noc bez wiekszego bolu takze chyba sie wszystko unormowało tylko boje sie dzisiejszego sprzatanka - bo troche tego mam
ok to ja mykam - buziole papapa
dzis na obiadek kalafiorkowa :-D

Awatar użytkownika
Królik
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

12 wrz 2009, 09:18

Cześć dziewuszki.
Ale Wy skrobiecie...
Ja w czwartek pojechałam do szpitala (korzystając, ze moja mama, która jest pielęgniarką na pediatrii miała nockę, to zabrałam się z nią). Zaczynały mnie po prostu niepokoić moje bolące lędźwie i nacisk (jak ja to wulgarnie ale dosadnie określiłam) "na wszystkie trzy dziury". Bałam się, ze robi mi się jakieś rozwarcie, bo przecież ja się na tym generalnie nie znam, nigdy jeszcze nie odczuwałam i nie wiem co jest co i kiedy to może być "już".
Pielęgniarki zrobiły ktg, które było bardzo dobre i dodatkowo uśmiałyśmy się z mamą na nim, bo rejestrował kwadracikami ruchy małego, ale ten jak na ironię czkawkę miał (którą często przeżywa denerwując się i fikając jednocześnie) i miejscami zamiast małych kwadracików był dłuuugi prostokąt :-D Później przyszła lekarka i rzuciła okiem na mnie, zbadała i wypytała o szczegóły, ale stwierdziła, ze skurczy nie mam, rozwarcia też nie, więc to zapewne rozszerzająca się miednica lub obniżanie się brzuchola.

Widzę, ze akcja kombinezon trwa... Ale mnie oczy na wierzch wychodzą, jak przedstawiacie ceny...130, 150, 200...Paranoja...! Ja widziałam w Auchanie dwa dość interesujące - jeden za 70, drugi za prawie 90 i odeszliśmy, bo to za drogo... Oj przyznam szczerze, ze nie dam tyle za jednoroczną kreację dla dziecka, bo miedzy Bogiem a prawdą, to sobie nawet nie dałam tyle za kurtkę nigdy :ico_olaboga: Mamy taki sklepik, do którego z mamą "uczęszczamy" regularnie, jeśli tylko czas pozwala. To ciucholand, który oferuje rewelacyjne czasem rzeczy, za śmiesznie niskie ceny. Na dodatek co dwa tygodnie mają promocje poprzedzające nowy towar i za każde 10 (i powyżej) rzeczy płaci się tylko 1zł/szt. Fakt, ze do tego czasu te najlepsze rzeczy przeważnie znikną, ale i tak można wybrać świetne rzeczy. 3/4 ciuszków dla Marka mam właśnie stamtąd. Od soboty teraz mają mieć odzież zimową, więc pewnie staniemy z samego rana przed drzwiami i ruszymy na łowy, bo nie wyobrażam sobie płacić tyle za kombinezon na jeden rok dla małego...
Znikam teraz, bo z siostra jedziemy do marketu "na spacer" i może będę popołudniu, o ile babcia mnie nie wyciągnie na chińczyka ^^

asika82
4000 - letni staruszek

12 wrz 2009, 10:24

Witam!

U nas nie najgorzej, katar ustępuje a pogoda taka senna ,że bym z łóżka nie wychodziła więc tylko czekam aż maluch zechce spać i lezymy :-)

Królik ja też mam sporo ciuszków po Antoniu z ciucholandu i często sa lepsze jakościowo niż te nowo kupione. A przyznam ,że kiedyś tez szkoda mi było na ubrania dla malucha ale taka oszczędność przechodzi z wiekiem dziecka. Teraz kupno sandałków np za 120zł to norma dla mnie bo to ważna rzecz i dla Antonia wszystko. :-D
urodze za 2 tygodnie i 5 dn
jak się spełni to spadnę z fotela :ico_szoking: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Magda za kolejny tydzień :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
isiawarszawa
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

12 wrz 2009, 11:52

Ale mnie oczy na wierzch wychodzą, jak przedstawiacie ceny...130, 150, 200...Paranoja...!
ja ten o którym pisałam za 130 zł to nawet bym kupiła gdyby nie kolor...
ale na szczescie ze nie kupiłam bo upolowałam za 30 zł :)
śliczny różowy, zdjęcie może pokaże pozniej bo dopiero wrócilismy z pogotowia i musze poleżeć troszeczke

Awatar użytkownika
Magda33

12 wrz 2009, 12:47

Sabcia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za 34 tc
Magda za kolejny tydzień
dziękuję :-D
właśnie wróciłam z hurtowni z pościelą dla Zosi, jest słodziutka. Teraz jeszcze bardziej nie mogę się doczekać gotowego pokoju i rozłożonego łóżeczka :-)

Asika82 cieszę się, że katar ustępuje. To już coś, ale niech choróbsko już idzie sobie precz :-)

Sabcia zobaczymy czy data się sprawdzi, jestem ciekawa :ico_haha_02:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”