lilo

14 wrz 2009, 09:00

bo jeśli sie okaże że mi sie fartnie i cycuchy będą produkować mleko
To że będziesz miała mleko to pewne - nie ma kobiety która by przy porodzie nie zaczęła laktacji. Twoja mama na pewno też miała tylko może wydawało jej się że mało i wolała butelkę. Ale to nie znaczy że z tobą też tak będzie - moja mama nie karmiła swojej trójki piersią - za to ja i siostra z powodzeniem i mam nadzieję że drugie też wykarmię :ico_sorki:

A kciuki trzymam od zeszłego tygodnia :ico_oczko:

iw_rybka witamy, witamy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

My wczoraj też mieliśmy miły dzień, byliśmy w Kazimierzu i Puławach - uwielbiam Kazimierz :ico_brawa_01: :ico_sorki: Wczoraj się super czułam, nałaziłam się ale nic mi nie dolegało, zresztą często robiliśmy przystanki. Wkleję potem zdjęcia :ico_oczko:

Nietypowo piszę z domku, bo zaczęłam zwolnienie - dziwnie się czuję sama w domu :ico_noniewiem: Ale zjadłam spokojnie śniadanko, maluchowi chyba smakowało bo szaleje właśnie :ico_oczko:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 wrz 2009, 11:18

hejka

ja niedawno wstalam :ico_oczko:

Geheimnis
czekamy na wiesci po wizycie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_brawa_01:
To że będziesz miała mleko to pewne - nie ma kobiety która by przy porodzie nie zaczęła laktacji
no nie wiem czy moge sie z tym zgodzic
bo moja tesciowa zarowno przy jednym synu jak i przy drugim nie miala ani kropli pokarmu :ico_szoking: :ico_noniewiem:
raz nawet lekarka ja wyzwala ze pewnie ma ale dla wlasnej wygody nie chce karmic dziecka :ico_puknij:

iw_rybka witak spowrotem :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

My wczoraj też mieliśmy miły dzień, byliśmy w Kazimierzu i Puławach -
:ico_brawa_01: super
ja wczoraj caly dzien przelezalam przed tv
i dzisiaj tez zamierzam :ico_haha_01:
tyle ze na 17ta do szkoly :ico_oczko:

udanego dzionka

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

14 wrz 2009, 15:07

Nietypowo piszę z domku, bo zaczęłam zwolnienie - dziwnie się czuję sama w domu Ale zjadłam spokojnie śniadanko, maluchowi chyba smakowało bo szaleje właśnie
no coś Ty przecież nie jesteś sama :ico_oczko:
zawsze sobie tak mówię :-) bo często mąż w pracy a ja w domu.

Zanurzam się w książki i życie jest piękne :ico_brawa_01: zero pośpiechu, stresu i mogę się położyć, zdrzemnąć kiedy chcę :ico_brawa_01:

Geheimnis pisz jak po wizycie? :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-09-14, 15:09 ]
ps. umówiłam się z położną za tydzień ma mi pokazać szpital, sale itp
Fajna babka, będę ją chciała przy sobie mieć podczas porodu :-)

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 wrz 2009, 15:21

Witam dziewczyny :ico_brawa_01:

Rybciu,witamy po urlopie. :-D
bo moja tesciowa zarowno przy jednym synu jak i przy drugim nie miala ani kropli pokarmu :ico_szoking: :ico_noniewiem:
raz nawet lekarka ja wyzwala ze pewnie ma ale dla wlasnej wygody nie chce karmic dziecka :ico_puknij:
Moja mama chciała nas karmić piersią,nawet w szpitalu przystaiwiała nas do cyca,ale nie poleciała ani jedna kropelka więc kończyło sie na butelce. :ico_placzek: Boję się że i u mnie tak będzie.
to bardzo ciekawy fenomen, ze lata u nas takie krotkie, a chyba wiekszosc z nas ma szafe zawalona cienkimi rzeczami i tymi z krotkim rekawkiem, a cieplejszych ciuchow brak :ico_haha_01:
Nie no,w ogóle to mam ciepłe ubrania.Problem polega na tym że się w nie nie mieszczę :ico_placzek: Wszystkie w pasie są za ciasne.Zostało mi tylko kilka sztuk.Nie mam pojęcia jak ja zimą bedę chodzić,bo w kurtkę się pewnie nie dopnę :ico_szoking:

No a teraz najważniejsza informacja.Byłam na USG.DZIDZIA ZDROWA !!!Mózg,żołądek,serduszko,nereczki,łożysko wszystko w porządku !!!
Na badanie weszłam razem z mężem,ale on stwierdził ze czuł się jak 5-te koło u wozu.Mimo to cieszę się ze był ze mną,bo nie dostałam żadnej sensownej fotki malucha.Tylko zdjęcie mózgu,serduszka i innych takich.No i jedno zdjęcie potwierdzające płeć dziecka - będę miała CÓRECZKĘ :ico_brawa_01: Mąż się strasznie ucieszył,bo był nastawiony na dziewczynke od samego początku.Mnie intuicja zawiodła.Byłam pewna że to chłopiec :ico_noniewiem: Ale ginka 2 razy sprawdzała,z resztą mój m też się troszke na USG zna z racji zawodu więc mówi że widząc badanie jest pewny że to dziewuszka.
Moja kruszynka waży już 484g.Wiekowo jest kilka dni starsza niż wynika to z OM,ale ja nadal obstaje przy moim terminie.

Po badaniu spotkaliśmy kolegę męża z pracy,który wraz z żoną pożyczyli nam ciuszki dla dzidzi.Jest tego mnóstwo.Chyba sama nie będę już nic kupować,no bo skoro mam już 12 spodenek bawełnianych,9par dżinsowych,12 kaftaników z długim rękawem,17kaftaników z krótkim,4 pajace,6 ciepłych bluz i sweterków,7czapeczek różnej grubości,rękawiczki -niedrapki,rękawiczki zimowe,40 par skarpetek i rajtuzki, kurtka zimowa,kombinezon polarowy.To wszystko w rozmiarze dla dziecka do 62cm,plus 2 worki jeszcze ciuchów dla starszych dzieci.Superowo :ico_brawa_01: strasznie się cieszę że tyle mam już z głowy.
Dodatkowo jeszcze dostaliśmy fotelik od znajomych,tylko musze go wyczyścić bo oni go w piwnicy trzymali :ico_brawa_01:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 wrz 2009, 16:02

geheimnis, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: super ze wszystkook :ico_brawa_01:
no i gratuluje corci :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :-D :ico_brawa_01:
no bo skoro mam już 12 spodenek bawełnianych,9par dżinsowych,12 kaftaników z długim rękawem,17kaftaników z krótkim,4 pajace,6 ciepłych bluz i sweterków,7czapeczek różnej grubości,rękawiczki -niedrapki,rękawiczki zimowe,40 par skarpetek i rajtuzki, kurta zimowa,kombinezon polarowy.To wszystko w rozmiarze dla dziecka do 62cm,
:ico_szoking: no teraz to ta ilosc mnie zaskoczyla :ico_szoking: :ico_haha_01: :ico_olaboga:
ale fajnie ze tyle dostaliscie :ico_brawa_01:

ja sie zbieram do szkoly :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 wrz 2009, 16:18

geheimnis, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: super ze wszystkook :ico_brawa_01:
no i gratuluje corci :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :-D :ico_brawa_01:
:ico_sorki: Dziękuję bardzo :-D
:ico_szoking: no teraz to ta ilosc mnie zaskoczyla :ico_szoking: :ico_haha_01: :ico_olaboga:
ale fajnie ze tyle dostaliscie :ico_brawa_01:
No ja też bylam w szoku.Nie ma to jak pomoc znajomych.Od razu mniej kasy się wyda. :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 wrz 2009, 16:27

ja sie zbieram do szkoly :ico_oczko:
a ja niedawno wrocilam :-) zdazylam odgrzac sobie papryke faszerowana i ja zjesc :-) a teraz mialabym ochote na jakies ciasto w ramach deseru, ale moge sobie tylko pomarzyc :ico_sorki:

geheimnis, super wiadomosci, dzidziunia zdrowiutka - nie moglo byc inaczej :ico_brawa_01: i gratuluje corci, moze jednak styczniowki nie zostana zdominowane przez chlopcow :ico_oczko: ciekawe, czy u mnie pozostanie przy dziewczynce :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

14 wrz 2009, 16:31

geheimnis, gratuluję zdrowej córeczki :ico_brawa_01:
wspaniale że macie już tyle rzeczy dla małej :-)

jakie będzie imię? :-D

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 wrz 2009, 16:34

geheimnis, super wiadomosci, dzidziunia zdrowiutka - nie moglo byc inaczej :ico_brawa_01:
Dziękuję bardzo.Mnie tyle głupich myśli krążyło po głowie.Cieszę się że mam już to badanie za sobą.Teraz przez jakiś czas będę spokojniejsza.
moze jednak styczniowki nie zostana zdominowane przez chlopcow :ico_oczko: ciekawe, czy u mnie pozostanie przy dziewczynce :ico_noniewiem:
No jeśli faktycznie u Ciebie nic sie nie zmieni, no i u żadnej ze styczniówek również to będzie po równo.

Troszkę zmieniając temat.Mam pytanko głównie do doświadczonych mam.Co lepiej kupić do szpitala dla dziecka :gotowy becik,czy może jakiś kocyk czy małą kołderkę?Pytam bo oglądałam te beciki i przyznam ze nie powalają mnie na kolana,a za ich cenę można kupić wypasiony i cieplutki kocyk dla dziecka.Prosze o radę.

[ Dodano: 2009-09-14, 16:36 ]
jakie będzie imię? :-D
Jeśli nic sie nie zmieni to stycznia to najprawdopodobniej Natalka.No chyba że do tego czasu coś innego do głowy przyjdzie.Ja mam w sumie jeszcze przed sobą całe 4 miesiące ciąży,więc całkiem sporo.

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 wrz 2009, 16:49

dziewczyny, w jakim rozmiarze kupicie kombinezonik zimowy - 56 czy 62? i tak sie zastanawiam, czy potrzebny jest i kombinezonik i ocieplany spiworek do wozka :ico_noniewiem: zeby za duzo tego nie bylo...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”