Hej!
Ela- z ta wizyta u dentysty bardzo mądra decyzja, Amelka widać nie nabawi się traumy. Ja Tosia wzięłam już jakiś czas temu do mojej przyjaciółki która jest stomatologiem, u nich był stolik do rysowania dla dzieci i zabawki, a potem też jeździła na fotelu i oglądała sobie sprzęty
Ząbki ma zdrowe i w sumie prawie wszystkie bo została nam tylko jedna piątka do wyjścia
Anita- fotki super, a figurkę masz,że pozazdrościć. Co do tej przepukliny to się nie przejmuj, przyuważ Kacpra czy jak płacze albo się napina czy mu się taka gulka koło pępka robi i czy zaraz potem znika. Jak nic mu nie wystaje a tylko czasami się pojawia to ja bym się nie przejmowała bo może się sama cofnąć. Jak bardzo chcesz to możesz iść do chirurga dziecięcego ale to trzeba mieć skierowanie tylko myślę, że on ci nic innego nie powie.
Co do wyjazdu we dwoje, wczoraj rozmawiałam z moim M ale ponieważ chcemy zdążyć z drugą stroną przed narodzinami młodego to wyszło, że nie pojedziemy głównie z braku czasu ale też i kasy bo nas to będzie ponad 10 tyś kosztować bez mebli bo trzeba dach podnieść, jaskółki zrobić, parkiet położyć na 90m2 i grzejniki i inne pierdoły kupić. No ale cóż w sumie z brzuchem to też średni urlop.
Kupiłam ostatnio Tosi zestaw z ciastoliną do robienia rożnych kanapek, owocków itp (takie foremki) i jest zachwycona, dzisiaj siedziała rano i robią mi kanapki a potem kroiła na kosteczki tak jak ja jej czasem kanapki robię.
A z rzeczy śmiesznych to ostatnio do jakiejś dziewczynki na placu zabaw na dowiedzenia mówi "no to trzymaj się dominika" hehe, musiała gdzieś podsłuchać jak ja tak do kogoś mówię
Co do listy to się w końcu pokazała, dla mnie dobrze bo pediatrii jest najwięcej w Małopolsce, ale ogólnie jakaś masakra na większość specek po 1-2 miejsca na województwo, ogólnie o 100 mniej niż w zeszłym roku
A miało być niby lepiej, do tego zostawili ludziom tylko 4 dni na decyzje i ewentualne załatwianie etatu, a nie oszukujmy się który dyrektor się w tak krótkim terminie spotka. Ja sobie złożyłam podanie dzisiaj, ale usłyszanym, że skierowanie to najwcześniej po 15 listopada, a ja jeszcze muszę zdążyć podpisać umowę ze szpitalem i chwile popracować. Mam nadzieje, że się nie rozdwoję przed terminem