lidziasc
Wodzu
Wodzu

17 wrz 2009, 07:59

hejeczka :-D

Awatar użytkownika
haylin22
Mistrz pióra
Mistrz pióra

25 wrz 2009, 20:41

hej wam :-D co tu taka cisza?

Ja wam się pochwalę bo już "zięcia" mam. Moja Nika zakochana po uszy w pewnym panu Mateuszu i problem ma straszny bo Mateusz się bawi z innymi dziewczynkami a z nią nie chce, jak mi dzisiaj to opowiadała to aż się pokładałam ze śmiechu a na córa obrażona rzekła "mamo ja mam problema a ty się śmiejesz" :-D

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

03 paź 2009, 20:29

hej
temacik ruszył, a ja zapomniałam o tym wątku :ico_wstydzioch:

widzę mamusie nowe, witam serdecznie :-D

u nas 50 składka na przybory,23 na ubezpiecznie, a z zakupów kapcie i 2 paczki chusteczek chigienicznych siostry kazały przynieść.

Awatar użytkownika
osita

10 paź 2009, 00:38

jejaaaaaaaa, watek powinien zmienic nazwe na: PUCHY WIELKIE :ico_oczko:
Moja Nika zakochana po uszy w pewnym panu Mateuszu
nooooooo, prosze prosze :-D widac ze przez odpowiednich mezczyzn w domu wychowywana i od malego wie, w czym rzecz :ico_brawa_01: trzeba pana mateusza troche do porzadku przywolac (np. tatus lub kamil ze strzelba??? :ico_oczko: ) i coreczkowe marzenia o wspanialym ksieciu z bajki spelnic :-D

carmen w szkole baaaaaaardzo szczesliwa, chodzi dodatkowo na taniec i ogolne zajecia rozwojowe (sportowe). taniec na poczatku jej sie nie podobal, ale po 3 zajeciach byla zachwycona: MAMUSIU, NARESZCIE UMIEM TANCZYC!!! no i jak zaczela na ulicy wywijac, to ja tez malo sie nie skrecilam - ze smiechu. nie tylko ja :ico_haha_01: :ico_oczko:
a te drugie zajecia tez fajne. bo niby ruchowe, ale np. zadania sa: kto pierwszy dobiegnie do niebieskiego slupka i przyniesie okragla, czerwona zabawke ten wygrywa... itp itd. ucza przez zabawe ksztaltow, kolorow i docelowo - literek, wyrazow, numerow... nieglupie :ico_oczko: a miala isc na angielski :ico_haha_01: :ico_oczko:

no i sergio w koncu ma przedszkole, duuuuuuuuzo nas to nerwow i bieganiny kosztowalo, ale naprawde wielki kamien z serca.

no i po labie macierzynskiej, w przyszlym tyg do roboty :ico_olaboga: :ico_placzek:

lidziasc
Wodzu
Wodzu

12 paź 2009, 08:42

haylin22, jak moglas smiac sie z sercowych problemow wlasnej corci :ico_haha_01: :ico_oczko: :ico_nienie:
no i po labie macierzynskiej, w przyszlym tyg do roboty
brrrrrrrrrrr wspolczuje

Awatar użytkownika
haylin22
Mistrz pióra
Mistrz pióra

12 paź 2009, 17:32

Osita to fajne takie zajęcia ma córcia, u nas niestety tego nie ma

lidziasc
Wodzu
Wodzu

29 paź 2009, 19:46

jestem w 3 "klasowej" w przedszkolu--musimy powoli rozejrzec sie za prezenami mikolajowymi w paczkach dla dzieci---co kupic??
co dziewczyny proponujecie??dla dziewczynek wymyslimy a co dla chlopca????

Beatris60

30 paź 2009, 22:47

co dziewczyny proponujecie??dla dziewczynek wymyslimy a co dla chlopca????
u nas w zeszłym roku i dziewczynki i chłopcy to samo dostali, zestaw figurek zwierzątek, pluszaczka małego i słodycze. może być dla chłopców jakiś zestaw małych autek, z reguły każdy autkami sie lubi bawić.

Awatar użytkownika
osita

31 paź 2009, 17:55

u nas w zeszłym roku i dziewczynki i chłopcy to samo dostali
bo w sumie tak najlepiej
prezenty unisex - plastelina, zwierzatka, kolorowanki, pluszaki... nie ma po co utwierdzac w dzieciach jakis przekonan odnosnie plci i przynaleznosci, ze tak to ujme. w klasie carmen chlopcy bardzo lubia bawic sie deska do prasowania i zelazkiem, pani tez powiedziala, ze to oni najczesciej kuchenke obsluguja :ico_haha_01: natomiast samochodzikami bawia sie po rowno. dziewczynki lubia czesac lalki i je ubierac, a najbardziej bawic sie w sklep czy dom. panowie gotuja, panie dzieci wychowuja :ico_haha_01: :ico_oczko: czyli wg mnie lepiej dla wszystkich to samo, bo co, jesli chlopiec lubi lalki a dziewczynka woli samochody??? lidzia, przewalcz plasteline, tego nigdy za malo :ico_haha_01: :ico_oczko:

BeataW
Wodzu
Wodzu

31 paź 2009, 19:07

Lidzia ja też stawiam na "neutralne" zabawki; kredki,ksiażeczki,malowanki,ciastolina,figurki zwierzątek,jakaś gra planszowa czy klocki :ico_oczko:

dawno tu nie zaglądałam :ico_wstydzioch:

Moja przedszkolanka chora, już złapała drugi raz zapalenie ucha :ico_noniewiem:
Ale juz lepiej :ico_sorki:
Oby jak najrzadzej takie choróbska :ico_sorki:

Wróć do „Przedszkolaczki”