Awatar użytkownika
zaczarowana
Trzy tysiące lat minęło...

25 wrz 2009, 21:00

Hej dziewczynki.
Dziękuję za słowa otuchy, bardzo się przydały. Po południu miałam kolejną dawkę leków, ale już lepiej zniosłam. Poszłam spać i 2 godzinki zleciały. Byłam troszkę nieprzytomna ale organizm się przyzwyczaja i to bardzo szybko. :ico_brawa_01:
Ja czekam na paczkę od mamy, wysłała mi śpiworek z dziurką na zapinki w foteliku. No i tu na forum od dziewczyny kupiłam kaftanik polarowy. Super jest, muszę tylko zapłacić i mi wyśle.

Awatar użytkownika
matikasia

26 wrz 2009, 08:44

Uleczka ja wczoraj też dostałam paczkę niespodziankę od mamy:) ale nie dla Milenki tylko ze ściereczkami do kuchni, bezrękawnikiem i rajstopkami dla Mateuszka i słodkościami. Miła niespodzianka była.

My dziś sami z Matim do 16 bo tatuś na kursie, ale poniedziałek wziął wolny bym mogła odpocząć i nie musiała rano się zrywać. Wstawiłam już pralkę, zaraz pozmieniam pościel, mycie podłogi, robienie obiadku i potem człowiek znowu padnie jak kawka wieczorkiem.

Zęby ustąpiły. Do 8 dostałam jakieś lekarstwo, więc tylko już ćmi. Ten u góry na razie też się uspokoił, więc może wytrzymam jeszcze ten miesiąc by zrobić zdjęcie. Nareszcie mogę jeść chleb i jabłuszka:)

MonikaSko
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

26 wrz 2009, 09:08

Witajcie ja już zdrowa po jelitowce ani śladu pomógł mi ten nifuroksazyd i cola nawet kiślu jeść nie mogłam tak mnie skręcało natomiast żeby nie było nam za dobrze teraz nasz Kacula ma biegunke zaczełam też mu dawać nifuroksazyd w syropie bo lekarka tylko smecte i lacidobaby przepisała i dawać dopicia orsalit czy te inne nawadniające a on tego nie chce bo mówi że to fu no i oczywiście dietka.Czytałam że można też dawać odgazowaną cole więć już mu troche nalałam to jak sie odgazuje to mu podam.
Co do dentysty to w ciągu ostatnich 3 tyg wyrwałam 2 zęby i jednego wyleczyłam ale mam super dentystke nikt jeszcze tak sprawnie mi niewyrywał zęba wcześniej usuwałam 2 razy raz przez chirurga to przez miesiąc buzi nie mogłam otworzyć taki delikatny a drugi raz po Kacperku ząb mi się złamał pionowo że nic sie znim nie dało zrobić.A ta super bez siły sprawnie a następnego dnia minimalnie mnie czasami coś tam pobolewało.Ja musiałam usunąć te 2 zęby bo miałam podwyższone CRP teraz ide w poniedziałek zrobić wyniki a we wtorek wizyte także zobaczymy czy coś się polepszyło. :ico_ciezarowka:
Ja dzisiaj mam malowanie łazienki wkońcu zagoniłam mężą od zeszłego roku się prosze nasza łazienka wymaga remontu ale wiadomo została na koniec narazie musi wystarczyć malowanie ale może na wiosne coś zaczniemy robić.
Wczoraj zakupiłam taki kombinezon http://allegro.pl/item752233489_kombine ... rokee.html
l w tesco mam 5 dni na wymiane lub zwrot i niewiem co robić rozm 0-3 mies niewiem na jak długo on wystarczy :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
zaczarowana

26 wrz 2009, 14:35

MonikaSko, super kombinezonik. Dobrze że jelitówka minęła, jeśli nie chcesz się męczyć z odgazowywaniem coli, to z tego co pamiętam w sklepach powinna być ta z bajki "włatcy móch". Ona jest właśnie przeznaczona dla dzieci bez gazu.

matikasia, paczuszka super, jak na Mikołaja :ico_brawa_01:

chce sobie kupić taki top http://www.allegro.pl/item747050394_top ... _40_m.html
tak żeby w domku się nie męczyć z biustonoszami, a później na fitnes będę miała. Co o tym myślicie??

Awatar użytkownika
matikasia

26 wrz 2009, 14:44

Uleczka topik warty zastanowienia, ale szczerze to nie mam pojęcia jak on się ma do karmienia, tych wkładek i ogólnie wygody, czy nie uciska za bardzo. Także musisz chyba decyzję podjąć sama. W sumie nie jest drogi, więc można zaryzykować.

MonikaSko super, że z Tobą już lepiej, oby teraz małemu szybko minęło:) a z zębami widzę cyrki masz prawie jak ja.

Awatar użytkownika
zaczarowana

26 wrz 2009, 16:16

Także musisz chyba decyzję podjąć sama
rzeczywiście jeszcze się zastanowię........

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 wrz 2009, 17:55

Czesc kobitki :-) :-)
U mnie dzis ladne slonko a ja leze w lozeczku bo jakies niedobre przeziebienie mnie dopadlo :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: gardlo boli jak cholera i kaszel okromny :ico_placzek: :ico_placzek: wiec sie kuruje. Herbatka z miodem i cytrynka poszla w ruch, rutinoscorbin i tamtum verde. Mam nadzije ze szybko przejdzie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

matikasia, zdjatka domku sliczne, zazdroszcze wlasnego gniazdka ale mam nadzieje ze tez sie kiedys doczekam swojego :ico_sorki: :ico_sorki:

MonikaSko, kombinezonik boski, mam taki sam :-D :-D :-D kupilam w Tesco ale na 3-6 miesiecy, uwazam ze na dluzej starczy i do konca zimy posluzy. Takze ja bym radzila wymienic bo jak dzieciatko bedzienie za male to w styczniu juz bedzie za maly a gdzie tam koniec zimy :-)

Kilolek a twoje dziecie to troche duze :-D :-D :-D moje w tym samym czasie mialo 1900gr :-D :-D

uleczka170, topik swietny ale wkladki moga uciekac, ale jak mowisz ze potem wykorzystasz to nic starconego, zaryzykowac mozna

Awatar użytkownika
matikasia

26 wrz 2009, 18:39

Tak myślałam o tym topiku gdzie miałaby być wyciągana pierś:) górą czy dołem? no jednak do karmienia to chyba nie będzie najlepsze...

Ewka na pewno doczekasz własnego gniazdka. A nasze wiesz takie nasze jak banku:)
Nie choruj i szybko wstawaj na nogi:)

Ja kupiłam kombinezonik na oko w ciuchbudzie za 5 zł także myślę, że na trochę posłuży. Mam też drugi polarkowy. W tym przywieziemy małą ze szpitala.

Awatar użytkownika
mikusia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

27 wrz 2009, 08:59

witajcie
ja tylko na chwilke
unas dobrze
nadal chora jestem :ico_chory: ten kaszel mnie wykonczy a katar niewiem gdzie on sie tam miesci jest go tak duzoo :ico_szoking: :ico_olaboga:

jeszcze do tego doszly bole w nogach,kosci mnie bola w nocy jak spie jak u staruszki normalnie czasem z bolu nieda si wyrobic :ico_olaboga: :ico_placzek: :ico_placzek:
mam nadzieje ze to minie po porodzie

biore ten magnez na skurcze łydek fakt juz ich tak niemam moze i na te kosci tez pomoze :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

uleczka170, ojej jak czytalam o tobie to sie troszke przestraszylam,ale wazne ze leki pomagaja teraz tylko duzo wypoczywaj i nieprzeciazaj sie za bardzo od tego masz meza i slynny paluszek hehe
zdrowka zycze rowniez :ico_oczko: :ico_oczko:

a co do topiku to mysle tak jak dziewczyny ze bardzije sie przyda na fitness bo beda ci wkladki uciekac :ico_oczko: a cena rewelacyjna ja bym sie skusila :-D

Ewka_82, duzo zdrowka zycze :ico_oczko: :ico_oczko:

matikasia, ale masz fajnie w domku tak kolorowo i moj ulubiony kolor zielony w kuchni :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
oby tylko remoncik sie szybko skonczyl trzymam kciuki :ico_oczko: &&&
Ja kupiłam kombinezonik na oko w ciuchbudzie za 5 zł
wow ale cena :ico_szoking: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
ja tez kupilam za 3zl ale jest chyba na 6-9mies
ale moze sie przyda do wozka
cena niuebyla zbyt duza dlatego go kupilam hehe
no i mam jeszcze jeden po Wiki takze mi starczy :-D

MonikaSko, super ze juz po chorobie ta jelitowka musiala byc bardzo meczaca
ale wazne ze masz juz ja za soba :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i oby nigdy niewracala
i zdrowka dla synka :ico_oczko:

no i fajny tenm kombinezon ale mysle ze powinnas go wymienic bo dzieci tak szybko rosna a zima troszke dluga i lepiej ten na 3-6 miesiecy :-D

no i stawiam za 35tc :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: jeszcze tylko 5 tyg jupi

Awatar użytkownika
matikasia

27 wrz 2009, 09:34

Mikusia1 teraz Ty chorujesz? precz z chorobami. Ja jakoś dzięki Bogu całą ciążę nawet bez katarku. Za to zęby mi dają w kość. Widać, nie może być bez problemów. Wczoraj wieczorem znów bolał mnie ząb i aż cała skroń. Wstałam tylko Mateuszka na noc ucałować, a tak wszystko mąż koło niego zrobił. Zresztą co tam. Narobiłam się przez cały dzionek:)

Co do mieszkanka to gościu od kuchni i szaf mówi, że do wtorku skończy, ale nie wiem czy można mu wierzyć. Szafa prawie gotowa i garderoba, a szafki mają już prawie wszystkie fronty i włożył kuchenkę i płytę grzewczą więc może może. W czwartek jedziemy trochę sprzątnąć i w sobotę robimy małą parapetówkę. Ale nie gotuję nic. Zrobię muffinki, sałatkę i kupię chleb i wędlinę. Nie mam sił ani ochoty obsługiwać 20 osób, więc wszystko odbędzie się na plastikowej zastawie:)

Mikusia1 strasznie mi się podoba jak w barwach szczęścia ta Kaśka ma zrobione mieszkanko na zielono-różowo(fioletowo), choć zawsze myślałam, że róż to całkiem nie mój kolor. Zdecydowałam się więc na fiolet. W połączeniu z zielenią wygląda pięknie.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”